Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Hraný Dumbo od Burtona nás oslní jen výpravou?


ikona
KarelR
colin farrelldanny devitodisneydumboeva greenmichael keatontim burton
Z fantasy V pasti času se před rokem vyklubal brutální propadák. Jak si zatím vede její letošní následovník? 

U Disneyho to zase dokázali! Natočili další hranou pohádku s parádní vizuální stránkou a roztomilým digizvířetem, která... ale nenabízí nic moc jiného. Alespoň tedy podle prvních ohlasů na Burtonova Dumba, jež sice leccos chválí, celkově však nejsou tak úplně pozitivní.

Takže, co přesně se na nás řítí? První diváci mluví o hezkém rodinném filmu a jedné z nejlepších burtonovek posledních let. To první se víceméně dalo čekat, to druhé však není moc pádný argument, jelikož Burton nenatočil nic extra povedeného zhruba 12-14 let (záleží, jak máte rádi Mrtvou nevěstu a Sweeneyho Todda). Jeho disneyovský comeback prý stojí čistě na malém slonovi, jehož budou milovat nejen děti, ale i někteří dospělí, a rozmáchlém výtvarném kouzlení. Všechno ostatní pak (kvůli scenáristovi Transformers 2, 3 a 4?) docela pokulhává a největší slabinou jsou prý jednorozměrné lidské postavy, které moc nemají do čeho píchnout.

Michael Keaton je údajně jako vždy vynikající a nějakou tu chválu sesbíral i Danny DeVito. Jinak se ale má blížit dost neinspirativní předělávka, v níž malý cirkus bojuje s mocným korporátem a prokládá se to oblíbeným poselstvím o tom, že se nemá ubližovat zvířátkům. Inu, proč vlastně ne - zrovna k Dumbovi to rozhodně patří. U Disneyho nicméně doufali ve výraznější biják, jelikož po tolika loňských selháních (V pasti času, Kryštůfek Robin, Louskáček...) potřebují nějakou rodinnou tutovku.

Dumbův otvírák se momentálně tipuje na 58 milionů dolarů, což je při pohledu na čísla Zloby (69), Popelky (67), Knihy džunglí (103) nebo Krásky a zvířete (174) na disneyovský jarní slot slabota. Ohlasy se ale dají číst jako "klidně na to tu rodinku vezměte", tak uvidíme, jak Dumbo dopadne přesně za 14 dní s recenzemi a za 17 dní v kinech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace