Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Oscaři v on-line reportu: Jak probíhal souboj Romy a Zelené knihy?


ikona
imf
black pantherblackkklansmanbohemian rhapsodyfavoritkaoscaroscaryromavicezelena knihazrodila se hvezda
Od půl druhé refreshujte. Budeme pro vás mít vítěze, poražené, postřehy i perličky z přímého přenosu největších filmových cen na planetě. 

5:20 A máme to za sebou. Letošní čas sice nebyl rekordní, ale celá show byla vlastně tak nějak decentní a rychle odsýpala. Někomu by mohla připadat nevýrazná, což jde ruku v ruce s tím, že se žádný z nominovaných neutrhnul a všichni bratrsky rozdělili podobný počet sošek (Zelená kniha, Roma a Black Panther shodně po třech Oscarech, Bohemian Rhapsody díky technickým kategoriím dokonce čtyři). Delší shrnutí a finální výsledky najdete v samostatném výsledkovém článku. Dobrou noc nebo dobré ráno a za rok zase na viděnou.

5:15 A posledního Oscara získává... Zelená kniha, což znamená, že mexická uklízečka remízuje s černošským pianistou 3:3. Film jednoho z bratří Farrellyových má toho nejcennějšího Oscara ze všech. A vy se na to teď za odměnu půjdete podívat do kina.

 

5:13 Dostat dva režisérské Oscary za dva po sobě jdoucí filmy, to se jen tak někomu nepoštěstí. Před Cuarónem se to naposledy povedlo... Alejandrovi G. Innarituovi. Mexičanům asi něco přimíchávají do jídla.

5:10 Nejlepší režii předává samozřejmě loňský laureát Guillermo del Toro. Mexická vlna tedy není předem domluvená a nové rudé obálky prý vylučují jakoukoliv záměnu. Takže chvilka napětí a hokejový hattrick slaví Roma a Alfonso Cuarón.

 

5:05 Blížíme se do finále. Půjde Cuarón na pódium potřetí? A počtvrté? A co Black Panther? Tolik otázek a tak málo času. 

5:00 I když Akademie osekává přenos, kde to jen jde, prokousáváme se do čtvrté hodiny přenosu. A kde že jsme to byli? Ano, jistě. Oscar pro nejlepší herečku a Favoritku Olivii Coleman. V sále to šumí a vře, tohle je překvápko. A rovnou s potleskem ve stoje (publikum už je vycvičené). Herečky mají většinou ty nejlepší a nejupřímnější proslovy, v tomhle ohledu Olivie rozhodně nezklamala.

 

4:57 Potlesk ve stoje pro Johna Lewise, pojem v oblasti občanských práv, který přišel všem připomenout, že všechno v Zelené knize se opravdu stalo. Pro někoho zbytečná, pro někoho extrémně důležitá lekce. Jdeme předávat nejlepší herečku v hlavní roli

4:50 Dlouhý projev nepřerušený hudbou, kterému nechybělo téměř nic. Vděčná maminka, tatínek shlížející z nebe, rocková šlechta přeživších Queenů v publiku, politický, sociální i jiný komentář. Vlastně jen ten Singer, ale on si to určitě vynahradí na Instagramu. Tyhle kauzy stejně každého jenom otravují, já bych ty proslovy zak... Rami Malek, dámy a pánové. Akademie miluje "podvraťáky". A letos vyhrál podvraťák s nejlepším kurzem. :) 

4:45 Vedlejšáci z loňska, Gary Oldman a Allison Janney jsou na scéně, aby předali nejdřív nejlepšího herce v hlavní roli. Jste napjatí? Natřískaná kategorie, kde může rozhodnout stejně tak výjimečný výkon jako i výjimečný buzz. Rami Malek zatím sbíral co se dalo, ale během Oscarové noci se může stát cokoliv. Až na to, že letos se asi obejdeme bez překvapení, takže... Rami Malek.

 

4:40 Cenu za celoživotní dílo a technické Sci-Tech Oscary jsme odbyli jednou větou (vždycky to zamrzí, ale není to holt mainstream), takže si alespoň pusťte prvních pár akordů z Mission: Impossible a zavzpomínejte na šikovné ruce Lalo Schifrina. Teď tu máme Barbru Streisand, která pět minut představuje BlackKklansman. Priority...

4:35 Prezident Akademie přišel uvést klasický pětiminutový in memoriam, s živým orchestrem a hudbou Johna Williamse. Nevím, jestli loni skonalo více lidí než obvykle, nebo se režisér rozhodnul šlápnout na plyn, ale bylo to i navzdory tklivému soundtracku hodně zrychlené. Nicméně povinná součást programu, která nesmí chybět. Už jsme ale skoro ve finále a nedočkali jsme se žádné zajímavější retrospektivy nebo jiného ohlížení. Že by se seškrtávalo zrovna tady? Velká škoda. 

4:27 U písniček naštěstí bylo jasno. Chvilku to sice vypadalo, že Chadwick Boseman vztáhne drápy i na tuhle sošku, ale Lady Gaga si to vzít nenechala. Nejlepší píseň pro Shallow. Proslov samozřejmě se stejnou husinou jako písnička o pár minut dřív. Tohle jsou ty kapesníčkové momenty. Jen houšť.

4:22 Pár z Creeda, Michael B. Jordan a Tessa Thompson přicházejí předat sošku za nejlepší hudbu. Letos vyloženě podivně poskládaná kategorie, ale taky další šance pro... dalšího marveláka, aby předal cenu domů. Zadařilo se. Black Panther to má doma a hattrick je kompletní. 

 

4:15 Sošku za nejlepší adaptovaný scénář získává v nabité kategorii Spike Lee a spol. za BlackKklansman. Předávající Samuel L. Jackson právě zrušil bubínky všem v sálu i u televizních obrazovek. Spike si zabírá mikrofon pro povinnou historickou agitku, ale za tuhle pecku mu ty uši na chvilku půjčíte. Rýpnutí do Trumpa included.

 

4:11 Začínají se rozdávat tzv. velké ceny, včetně nejlepšího původního scénáře. Roma v přímém souboji se Zelenou knihou. Dva velké životní příběhy. A Oscara získává Zelená kniha a s ní i syn jedné z hlavních postav, kterou si zahrál Viggo Mortensen!

 

4:08 Nejlepší hraný kraťas získává Skin. Určitě jste to tipli správě, že jo? Stejně jako silnou děkovačku o imigrantech, jejich potomcích a nezlomné síle lidské mysli. Druhá půlka proslovu byla ovšem úplně jiná a tak nějak boží. Takže díky. Na pódium přichází Captain Marvel a Nick Fury a začínáme nikoliv oscarovými, ale sportovními výsledky.

4:00 Bradley Cooper a Lady Gaga a pořádné zimomriavky poprvé za celou Oscarovou noc. Ano, osvědčená dvojice předbíhá mráz po zádech při výročních epitafech i dojemných kolážích o síle filmu. Na ty pořád ještě čekáme, ale brilantně odzpívaný song Shallow to trefil do černého. Tu sošku jim měli dát rovnou při odchodu z pódia. 

3:55 Paul Rudd se Sarah Paulson přichází předávat nejlepší vizuální efekty. Že by další marvelák předával sošku do své stáje? Avengers: Infinity War mají cestičku hezky umetenou, ale pořád je tu ještě Spielberg. Nebo že by... První člověk? PRVNÍ ČLOVĚK? Ano, ano, opět zvítězil přístup "když to nevypadá jako trik, je to ten nejlepší trik". Pro mě osobně tedy další z mnoha minel v téhle kategorii za poslední dvě dekády.

 

3:50 Martin Scorsese se zjevně u Oscarů nudí, takže vypustil trailer na Irishmana. Vy ale nikam nepřeklikávejte. Jsme v tom spolu až do konce.

3:47 V těsném sledu následuje nejlepší dokumentární kraťas. Nesnažte se předstírat, že jste něco z toho viděli. Nebo, že jste dokonce fandili vítěznému Period. End of Sentence. Ale zatleskáme, to zase jo. Jo a je to o periodě, jako ženské periodě a ne o tečce na konci věty. To jen abyste věděli. Díky vítězkám to teď víme úplně všichni. #TooMuchInformation

3:44 Mike Myers a Dana Carvey přišli a pokusili se toast trochu namazat. Kdysi dávno ve Wayneově světě předpověděli slávu Bohemian Rhapsody a Myers si z toho dokonce v celovečeráku o Mercurym dělá legraci. Ani pár vtipů z prošoupaného rukávu ale nestačilo. Teď nastupuje mladší generace komediantů a ukazuje se, že prošoupaný rukáv je možná lepší než žádný rukáv. Naštěstí benjamínci předávají jen nejlepší animovaný kraťas. Slavit mohou tvůrci snímku Bao.

3:40 I když mi některé sošky dělají radost, přenos je zatím sušší než připálený ranní toast. Nejen v zatím vyhlášených kategoriích, ale hlavně v celé show chybí moment překvapení nebo jakákoliv jiskra. Ano, občas jsme brblali, že by bylo nejlepší jet na jistotu a bez chuti a zápachu vyhlásit jednotlivé kategorie. Ale kdo mohl tušit, že se nám to možná letos splní? 

3:31 Peter Parker na hrad! Doufám, že Keving Feige bere i tohle vítězství tak trochu za své. Nejlepším animákem se stává Spider-Man: Paralelní světy a já mám z toho obrovskou radost. Kdo to ještě neviděl, ten se snad rozhoupe. A kdo se nerozhoupal k tomu, aby odklepnul peníze na sequel, ten má teď mimořádně pádný důvod. 

 

3:29 Laura Dern, podkreslená jemným odkazem v podobě soundtracku z Jurského parku, přišla představit projekt muzea Akademie, které vznikne v Los Angeles jako pocta ikonám stříbrného plátna. Akorát včas, protože už jsem si začínal myslet, že tahle show vůbec není o filmech jako takových, ale jen o co možná nejrychlejším předávání sošek. Pharrell Williams a Michelle Yeoh přicházejí vyhlásit kategorii nejlepší animovaný film

3:22 Nejstylovější pár večera? Daniel Craig ve smokingu Jamese Bonda a Charlize Theron, pro změnu jako Atomová bruneta, předávají sošku pro nejlepšího herce ve vedlejší roli. Nabitá kategorie, kde snad není malých rolí. Napětí až do konce, ale stejně jako v Highlanderovi platí, že vyhrát může jen jeden. Mahershala Ali si dal loni pauzu, aby to nevypadalo, že Oscary sbírá hráběma, ale jeho hudební virtuoz v Zelené knize vyzařuje nakažlivou tichou energii a je srdcem celého filmu. Parádní proslov s děkovačkou prababičce, produkující Octavii Spencer a samozřejmě hereckému parťákovi Viggo Mortensenovi. Takhle to má vypadat, dámy a pánové.

 

3:20 Michael "Batman" Keaton předává sošku v kategorii nejlepší střih. A vypadá to, že Bohemian Rhapsody dnes večer nikdo nezastaví. O absenci jiných velkých žánrovek v technických kategoriích už jsem mluvil. Teď to vypadá, že z toho Freddie a spol. budou jednoznačně profitovat. 

3:17 Late show hvězda Trevor Noah představuje Black Panthera. Wakanda Forever třikrát dokolečka a jedno malé, poměrně zbytečné rýpnutí do Mela Gibsona. Donald Trump - díkybohu - zůstává Voldemortem letošního předávání.

3:14 Roma byla devátou mexickou nominací v kategorii nejlepšího cizojazyčného filmu, ale teprve první proměněnou. Jaké jsou teď šance Cuaróna v kategorii nejlepší film, zvlášť když loni vyhrála jiná uklízečka od mexického režiséra ve Tváři vody? Bude to ještě napínavé. 

3:07 Čekal někdo něco jiného než Romu? I když jsme fandili i Cold War nebo japonským Zlodějům, tady bylo předplaceno dlouhé měsíce dopředu. I ten Javier Bardem to musel vědět předem. Cuarón je ale opět pokorný a vtipný, kdo by mu to nepřál, jakkoliv ho třeba Roma svou úsporností nepřeválcovala?

 

3:05 Queen Latifah uvádí královskou Favoritku. Moderátor zatím nepřekvapivě nechybí. Jakmile jsme přeskočili zdvořilostní úvod, objevovala se většina moderátorů sporadicky nebo dokonce až nečekaně. Seznam "uvaděčů" ale rozhodně nesepisoval nikdo z běžných akademiků (čti bílých sedmdesátníků). A teď přichází Javier Bardem a přepíná váš televizní přijímač do španělštiny. Přichází na řadu kategorie nejlepší cizojazyčný film.

3:02 Jednomu Brianovi se v děkovačkách provolává sláva, ale Bryan Singer to není. Uvidíme, jestli tohle chození kolem horké kaše bude pokračovat, ale zatím si potlesk užívá hlavně (a zaslouženě) Brian May. 

3:00 A samozřejmě, když se řekne A, musíme říct i B, alias nejlepší zvukový mix. A kdo je hluchej, ten tam dá zase hudební film, ne? Tentokrát ale bylo na výběr hned ze dvou. A Oscar dostává opět Bohemian Rhapsody. Lady Gaga bude letos sedět v koutě? 

2:57 Střih zvukových efektů je jedna z těch kategorií, kterou nemáte šanci dopředu natipovat. Řídit se srdcem nebo mozkem? Letos tu docela chybí blockbustery, ale kdo má hudební ucho, ten musel tipovat Bohemian Rhapsody. Že by začínalo oscarové kralování Queenů?

 

2:55 Serena Williams uvedla atmosférickou představovačku Zrodila se hvězda. Zatím je tedy bělochů v ukázkách mnohem víc než na pódiu. Nekorektní komentář? Určitě, ale hashtag OscarsSoWhite letos rozhodně nepofrčí.

2:50 Písničku z On the Basis of Sex stylově uvedla Emilia Clarke. Vtip s draky fajn, kulisy evokující Nejvyšší soud ještě víc fajn, stejně jako hlasivky Jennifer Hudson. Hudební čísla zatím bez chybičky. 

2:45 Když si režisér dělá kameru sám, může pobrat víc Oscarů. Ale vážně, kamera u Romy je opravdu fantastická a přispívá k melancholickému tónu celého snímku. Takže si tuhle druhou směnu Cuarón pořádně oddřel a sám asi nejlíp věděl, jak chce svůj osobní příběh zarámovat. Nejlepší kamera míří do Mexika.  

2:40 Double pro Black Panthera, tentokrát za nejlepší výpravu. Dneska večer se u Avengers bude hodně slavit. Cenu stylově předávala Jennifer Lopez s Kapitánem Amerikou! Extrémně dojatý proslov, věnovaný hlavně režisérovi Ryanu Cooglerovi a samozřejmě Marvelu.

 

2:36 Dojatý Kevin Feige v publiku může slavit. První letošní soška pro Marvel je doma i bez kategorie pro nejlepší populární film. Slušnou šanci mají komiksáci i v kategorii nejlepších triků. Osobně jsem čekal marvelácké zářezy ve víc technických kategoriích, ale to samé platí třeba i o Mission: Impossible apod. Letos jsou Oscaři o pár vyvolených, tak se nechme překvapit, kdo si nakonec odnese nejvíc sošek. 

2:29 Melissa McCarthy a Brian T. Henry předávají nejlepší kostýmy v... nejlepších kostýmech. A vlastně jim to jde hezky od ruky i s parodií shakespearovské mizanscény. A vítězem se stává Black Panther. Na kostýmu Melissy je mimochodem asi deset tisíc plyšáků. 

2:26 Po představovačce Vice příhodně vyhlašujeme kategorii za nejlepší make-up. Pouze tři kandidáti, ale jen jeden obtloustlý Christian Bale, který vyhrál o parník. Na pódiu ovšem není, ačkoliv tu sošku měl dostat hlavně on. Samozřejmě mu poděkovali v první řadě, pak se děkovačka trochu rozsypala. Na umění maskérů to nic nemění, ale mezi nejlepší proslovy se tenhle určitě nezapíše.

 

2:20 Horolezecký dokument vítězí bez ztráty kytičky. Dojemná děkovačka National Geographic a mužům a ženám jiné barvy pleti. Zatím je všechno velmi decentní a převídatelné. Jestli Trumpův tým počítá s tím, že ho Hollywood během svého nejsledovanějšího večera bude chtít roznést na kopytech, musí si ještě počkat.

2:17 Jason Momoa a Helen Mirren předávají nejlepší dokument. Nebudu zapírat, že fandím horolezeckému Free Solo

2:13 První vítězkou večera se stává Regina Hall, která i podle papírových kurzů přesvědčivě utíkala dvěma Favoritkám - Emmě Stone a Rachel Weisz. Pomůže to konečně Jenkinsovu filmu If Beale Street Could Talk do českých kin? 

 

2:08 Dámská trojice ze Saturday Night Live se snaží zamáznout díru, jež vznikla absencí tradičního moderátora, takže několik minut trefování se do publika i letošní filmové produkce. Nakonec tedy prozradí, že nic z toho, co právě udělaly, dělat doopravdy nebudou. A budou předávat nejlepší herečku ve vedlejší roli. 

2:07: Krásná koláž o síle filmů hned na úvod. Spíš patos než humor, ale i takhle by to mohlo fungovat. Právě kvůli podobným "dojákům" na Oscary koukáme. Jen je v téhle ukázce podezřele moc filmů, které byste v nominacích hledali marně. 

2:01 A začínáme královsky. We Will Rock You od Queenů mění oscarovou síň v rockový koncert. Adam Lambert v záskoku za Freddieho nebude každému po chuti, ale jako startovní rachejtle to zatím funguje. Snad lidé houfně nepřepínají. Ano, tohle je předávání filmových cen.

1:58 91. ročník Oscarů začíná za pár okamžiků. Pohodlně se usaďte a jdeme na to. Osobně držím palce alespoň epickému úvodu s nějakou nabušenou koláží. Akademie musí dokázat, že dýchá filmem. Zvlášť po všech mediálních přešlapech z posledních týdnů.

1:55 Cenu za nejlepší sukni vyhrává Billy Porter. Google it. Hned. Teď. 

1:50 Už i na ten nejslavnější červený koberec se chodí na lajdáka. Pharrell Williams přišel v kraťasech. Teď nezbývá, než čekat, zda ho módní policie všech internetů vyhlásí jako vítěze nebo poraženého letošních Oscarů.  

1:44 Jak už asi víte, letos pojedeme bez moderátora, ceny budou jako obvykle rozdávat dvojice herců. Právě hvězdy stříbrného plátna by měly částečně odmoderovat celý večer, který se nebude krátit, takže se plnohodnotného ocenění dočkají skutečně všechny kategorie. Stejně tak se odzpívají i všechny písničky. Nad konkrétní snahou o zkrácení a zrychlení přenosu tedy visí řada otazníků. Samotná show by mohla být nakonec zajímavější, než vítězové v konkrétních kategoriích.

 

1:37 Lady Gaga tradičně netradičně komplet v černé, asi aby ladila k většině pánů, kteří samozřejmě volí smoking. Rozsáhlou galerii těch nejlepších outfitů najdete jako obvykle na IMDb.

1:25 Jason Momoa bude uvádět kategorii nejlepších dokumentů. Co mu poradila jeho manželka Lisa Bonet? "Have a class, dont be an ass". Jason jako obvykle vypadá trochu neotesaně, ale charisma z něj stříká na všechny strany.

1:22 Charlize Theron dokazuje, že umí vypadat elegantně i v matně šedém koberci. Emma Stone září v šatech z mořských šupin. Michael B. Jordan vzal na Oscary svou maminku, Samuel L. Jackson pro změnu bere na rande Captain Marvel (Brie Larson) ve stříbrném kostýmku.

1:20 Vítejte u dalšího předávání cen Akademie. Zatím na červeném koberci nejvíc "svítí" hvězdy Crazy Rich Asians v róbách nejrůznějších pastelových barev. Z nominovaných musíme vyzdvihnout obří vlečku Glenn Close nebo tradičně výrazného Spikea Lee, letos komplet ve fialové.  

Vítejte u dalšího ročníku Oscarů. Letos sice nemají moderátora, ale u nás v redakci přeci jenom na někoho volba padnout musela. Cival by letos moderoval jubilejně podesáté, ale utekl někam do exotiky a dnešní noc stráví na ostrově bez elektřiny, takže se historie opakuje... asi po dvanácti letech se za kormidlo vracím já. A bude to velká jízda, ačkoliv tam letos moc favoritů od srdíčka nemám, všichni jsme asi zvědaví především na to, jak se povede letošní show. Bude se tak trochu lámat chleba - co se týče ratingů i důvodů, proč na to vůbec zas a znovu koukat. Pokud hodláte dát Oscarům další šanci, můžeme se tu sejít v půl druhé ráno a všechno to prožít bok po boku.

Kompletní přehled nominací:

Nejlepší film
Black Panther
BlacKkKlansman
Bohemian Rhapsody
Favoritka
Roma
Vice
Zelená kniha
Zrodila se hvězda

Nejlepší herec v hlavní roli
Bradley Cooper (Zrodila se hvězda)
Christian Bale (Vice)
Rami Malek (Bohemian Rhapsody)
Viggo Mortensen (Zelená kniha)
Willem Dafoe (At Eternity’s Gate)

Nejlepší herečka v hlavní roli
Glenn Close (Žena)
Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me?)
Lady Gaga (Zrodila se hvězda)
Olivia Colman (Favoritka)
Yalitza Aparicio (Roma)

Nejlepší herec ve vedlejší roli
Adam Driver (BlacKkKlansman)
Mahershala Ali (Zelená kniha)
Richard E. Grant (Can You Ever Forgive Me?)
Sam Elliott (Zrodila se hvězda)
Sam Rockwell (Vice)

Nejlepší herečka ve vedlejší roli
Amy Adams (Vice)
Emma Stone (Favoritka)
Marina de Tavira (Roma)
Rachel Weisz (Favoritka)
Regina King (If Beale Street Could Talk)

Nejlepší režie
Adam McKay (Vice)
Alfonso Cuarón (Roma)
Pawel Pawlikowski (Studená válka)
Spike Lee (BlacKkKlansman)
Yorgos Lanthimos (Favoritka)

Nejlepší původní scénář
Favoritka (Deborah Davis, Tony McNamara)
Roma (Alfonso Cuarón)
Vice (Adam McKay)
Zelená kniha (Nick Vallelonga, Brian Currie a Peter Farrelly)
Zoufalství a naděje (Paul Schrader)

Nejlepší adaptovaný scénář
BlacKkKlansman (Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott a Spike Lee)
Can You Ever Forgive Me? (Nicole Holofcener and Jeff Whitty)
If Beale Street Could Talk (Barry Jenkins)
The Ballad of Buster Scruggs (Joel Coen, Ethan Coen)
Zrodila se hvězda (Eric Roth, Bradley Cooper a Will Fetters)

Nejlepší animovaný film
Mirai
Psí ostrov
Raubíř Ralf a internet
Spider-Man: Paralelní světy
Úžasňákovi 2

Nejlepší cizojazyčný film
Capernaum (Libanon)
Never Look Away (Německo)
Roma (Mexiko)
Studená válka (Polsko)
Zloději (Japonsko)

Nejlepší kamera
Favoritka (Robbie Ryan)
Never Look Away (Caleb Deschanel)
Roma (Alfonso Cuarón)
Studená válka (Lukasz Zal)
Zrodila se hvězda (Matthew Libatique)

Nejlepší střih
BlacKkKlansman
Bohemian Rhapsody
Favoritka
Vice
Zelená kniha

Nejlepší výprava
Black Panther
Favoritka
Mary Poppins se vrací
První člověk
Roma

Nejlepší kostýmy
Black Panther
Favoritka
Marie, královna skotská
Mary Poppins se vrací
The Ballad of Buster Scruggs

Nejlepší masky
Border
Marie, královna skotská
Vice

Nejlepší hudba
BlacKkKlansman (Terence Blanchard)
Black Panther (Ludwig Goransson)
If Beale Street Could Talk (Nicholas Britell)
Mary Poppins se vrací (Marc Shaiman a Scott Wittman)
Psí ostrov (Alexandre Desplat)

Nejlepší píseň
All The Stars (Black Panther)
I’ll Fight (RBG)
Shallow (Zrodila se hvězda)
The Place Where Lost Things Go (Mary Poppins se vrací)
When A Cowboy Trades His Spurs For Wings (The Ballad of Buster Scruggs)

Nejlepší zvuk
Black Panther
Bohemian Rhapsody
První člověk
Roma
Zrodila se hvězda

Nejlepší střih zvukových efektů
Black Panther
Bohemian Rhapsody
První člověk
Tiché místo
Roma

Nejlepší vizuální efekty
Avengers: Infinity War
Kryštůfek Robin
První člověk
Ready Player One: Hra začíná
Solo: Star Wars Story

Nejlepší dokument
Free Solo
Hale County This Morning, This Evening
Minding the Gap
Of Fathers and Sons
RBG

Nejlepší kraťas
Detainment
Fauve
Marguerite
Mother
Skin

Nejlepší dokumentární kraťas
A Night at the Garden
Black Sheep
End Game
Lifeboat
Period. End of Sentence.

Nejlepší animovaný kraťas
Animal Behaviour
Bao
Late Afternoon
One Small Step
Weekends

Výsledky budeme znát v neděli 24. února.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace