Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Světová válka Z 2 od Davida Finchera se ruší


ikona
KarelR
brad pittdavid finchersvetova valka zsvetova valka z 2
Obří zombie film od Davida Finchera vždycky zněl moc dobře na to, aby se proměnil v realitu. Jen si to přiznejte! 

Nechci se moc vychloubat, ale v říjnu 2018 jsem napsal: "Globální zombie apokalypsa se tak zřejmě vrátí v roce 2020, dech ale zatím rozhodně nezadržujte. Jestliže do natáčení zbývá osm měsíců, může se ještě stát cokoliv a nikoho by nepřekvapilo, kdyby Fincher od projektu stihnul utéct. Blockbustery ho koneckonců nikdy nelákaly natolik, aby se nechal utiskovat studiovými kravaťáky. A i když se první Světová válka Z dočkala i eRkové verze, nezapomínejte na to, že šla do kin v PG-13, což by pro Finchera nakonec mohlo být víceméně klíčové. Úplně totiž vidím, jak mu studio slibuje eRko, od kterého na poslední chvíli ucukne..."

Éééééhm, takže mě tak úplně nepřekvapuje, že v Paramountu filmu právě vystavili stopku. V tuhle chvíli neznáme příliš detailů, jedním z problémů byl ale podle všeho rozpočet. Fincher chtěl údajně 190 milionů dolarů, což je s přihlédnutím k ceně jedničky (250+ milionů) rozumně vypadající cifra. Studio si jeho návrh kdysi vyslechlo a nechalo ho na filmu dál pracovat... jen aby mu teď (pět měsíců před natáčením) oznámilo, že o projekt ztratilo zájem.

Fincher tak v podstatě hodil do koše dva roky (!) příprav a vrátil se do střižny druhé série Mindhuntera, zatímco v Paramountu (a tohle je velká spekulace) zřejmě přendali peníze do obálky nadepsané "Mission: Impossible 7 a 8". Ano, studio naplno vsadí na asi poslední sérii, která mu ještě funguje. Tom Cruise a McQuarrie si opravdu budou moct dělat, co se jim zlíbí - stačí, když 23. července 2021 a 5. srpna 2022 dodají dva velké akční svátky.

Možná si ještě pamatujete, že Fincher dopadl dost podobně s adaptací 20 000 mil pod mořem, kterou chystal u Disneyho. Na jednu stranu respekt za to, že to pořád ještě zkouší. Na druhou ale začíná být jasné, že chce mít nad svými filmy až příliš velkou kontrolu na to, aby mu procházely jinde než u menších studií nebo na Netflixu. Zrušení Světové války Z 2 tak sice není ani trochu šokující, zároveň však jde o (další) smutný důkaz toho, že se hollywoodský byznys opravdu mění. Dospělejší projekty jsou čím dál tím víc výsadou streamovacích služeb, tak doufejme, že tam i nadále porostou rozpočty, ať je na všech těch obřích plazmách co nejveseleji.

---

Vytáhni v hospodě: Asi nejambicióznějším projektem, který nám Paramount letos nadělí, je (když vezmu Terminátora 6 jako malou domů) sci-fi Gemini Man, v níž se bude nájemný vrah Will Smith nahánět se svým mladším klonem. Režíruje Ang Lee, jenž si snad proboha vybere lepší chvilku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace