Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První recenze Ality mluví o návratu do devadesátek


ikona
KarelR
alita: bojovy andeljames cameronrobert rodriguez
Bojový anděl se v rukou Roberta Rodrigueze neproměnil v nic zásadního. 

Možná si ještě pamatujete první reakce na Alitu, jež sestávaly ze čtyř nadšených tweetů. Tohle vykopnutí Foxům vyšlo, teď ale dorazily recenze, které nás samozřejmě vrací na zem. Zámorští kritici z filmu dvakrát neskáčou nadšením a víceméně všude se dočtete, že jde o další naleštěný (pod)průměr.

Co se týče rozložení recenzí, 13 jich zvedá palec nahoru a 15 dolů, což není úplně tragická bilance. Průměrný rating se přitom ustálil na 5,8/10, což znamená, že v podstatě nikdo netrpěl, zároveň ale nikdo nešel z kina nadšený. Stěžejní argumenty jsou přitom stejné - Alita je krásně vypadající epická sci-fi, jejíž příběh je staromilský, trochu divný a často selhává v důležitých věcech i v detailech. Rodriguez tu údajně zvládá akci, to ostatní však osciluje mezi standardem, nudou a cringem, přičemž ničemu nepomáhají ani nevýrazní herci.

Sem tam se dočtete, že to Rosa Salazar jako titulní hrdinka vcelku táhne. Na výrazný moderní biják to ale nestačí a výsledkem je prý naivní blbina jak z devadesátek, u níž bohužel nechybí naznačení deseti potenciálních sequelů. Jak říkám, vizuálně to má být slušná žranice a vybudovaný svět se všude chválí. Neodehrává se v něm však nic, co by stálo za hlasitou chválu, takže se připravte na nástupce TRON: Legacy nebo remaku Total Recall.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace