Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Rodriguezova Alita se nakonec povedla?


ikona
KarelR
alita: bojovy andeljames cameronrobert rodriguez
Na podzim James Cameron producentsky zaštítí šestého Terminátora. Nejdřív tu ale máme (podobně zaštítěnou) Alitu, která je i nadále dost nevyzpytatelná. 

Alitu dlouhá léta chystal přímo James Cameron. Nakonec ale svůj scénář předal Robertu Rodriguezovi, jenž ho v roce 2016 (po dvou přepisech) začal měnit v obří celovečerní sci-fi. Asi si dobře pamatujete na první trailery, které... nebyly zrovna přesvědčivé. Foxové pak ale celou kampaň zrestartovali, odsunuli premiéru na Valentýna 2019 a v tuhle chvíli je na tom Alita o úroveň lépe.

Bude z ní tedy hit? Tak daleko bych rozhodně nechodil. Pořád se na náš řítí spíš propadák, upoutávky jsou teď ale výrazně nabušenější a všichni čekají na první ohlasy. Jak už víte z titulku, právě ty konečně dorazily a otáčejí palec nahoru. Situace ale není zdaleka tak jednoduchá, jak si myslíte, protože nejde o tweety z klasické novinářské projekce.

Kdepak, Foxové lišácky startují jinudy a v tuhle chvíli se objevily reakce pouze od čtyř novinářů, kteří... hádáte správně... jsou z filmu absolutně nadšení. Alita je podle nich totálně nářezová sci-fi, která oslňuje nejen vizuálem, ale i promakanou hlavní hrdinkou. V podstatě jde o další žánrový milník, jenž musíte vidět v kině, a vzorový příklad toho, jak by se měla adaptovat manga nebo anime.

Stejně jako vy doufám, že Rodriguez natočil přesně tohle. Na druhou stranu tu ale cítím pečlivě kalkulovaný marketingový tah (zrovna nedávno měl podobně nadšené první ohlasy Skleněný, jen aby záhy došel k ratingu 5,3/10), takže by mě nepřekvapilo, kdyby druhá vlna ohlasů říkala něco trochu jiného. Kéž bych se šeredně pletl!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace