Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Festival Na hlavu se opět blíží. Na co láká letos?


ikona
Rimsy
filmový festivalhasta la vista!na hlavuúsměvy smutných mužůvedlejší účinky
Soderbergh, seveřani a alkohol v kombinaci s informacemi o důležitých věcech. Festival Na hlavu pobaví i vzdělá. 

Opět v pražské Městské knihovně, ale v trochu dřívějším termínu. Už potřetí se dušezpytní zájemci o celuloidovou zábavu a prohlubování vzdělání totiž dočkají festivalu Na hlavu. Od čtvrtka 31. ledna do neděle 3. února ovládnou oba sály Městské knihovně psychiatrická onemocnění a snaha jim zase o trochu více porozumět. Festival Na hlavu kombinuje promítání psychologicky významných filmů s přednáškami od odborníků, to vše pod záštitou Národního ústavu duševního zdraví.

Zahajovacím snímkem bude severský Elling, hřejivě lidské drama o snaze dostat se z psychiatrického ústavu zpět do běžného života. V podobném duchu zaujme i závěrečný snímek s názvem Sejde z očí, sejde z mysli; v něm dokumentární kamera sleduje nelehký boj schizofreniků o normálnější život. Hitem jistě bude Hasta la vista!, festivalový trhák, který opakovaně zbořil karlovarské publikum. Hvězdně obsazené Vedlejší účinky Stevena Soderbergha ukáží, jakou neplechu mohou léky nadělat v podivném vztahovém čtyřúhelníku, a pokud jste loni nestihli v kinech Úsměvy smutných mužů, připomeňte si atmosférický závan pesimismu z protialkoholní léčebny alespoň teď.

Pro náročnější budou připraveny i přednášky o umělé inteligenci, problémech diagnostiky, šílenství v umění a obecně snaze zbavit psychicky nemocné negativních nálepek. Přesný program najdete tady, tak si vyberte a běžte se zamyslet nad něčím důležitým!

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace