Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Festival Na hlavu začíná už dnes večer


ikona
Rimsy
a.i. umělá inteligencefestival na hlavumalý princnaprostí cizincio těle a dušiready player ones láskou vincent
Tento víkend mohou filmoví fanoušci navštívit festival, který se rozhodně vymyká. V čem? 

V pražské Městské knihovně se uskuteční druhý ročník festivalu Na hlavu. Ten se zaměřuje na psychická onemocnění a chce rozvířit diskuzi o nemocných lidech ve společnosti. Proč o tom ale píšeme? Protože se tenhle festival důležitými otázkami zabývá velmi zajímavou formou, totiž prostřednictvím psychologicky významných filmů. Zahajovacím kusem bude dnes večer S láskou Vincent, nádherné a ještě pořád čerstvé animované drama o posledních dnech života Vincenta Van Gogha. Během víkendu pak uvidíte třeba mrazivou komedii Naprostí cizinci, drsné maďarské melodrama O těle a duši či pár let starou, ale povedenou adaptaci Malého prince. Všechno jsem v recenzích chválil, takže můžu jedině doporučit.

Dva technikou zavánějící příspěvky bude mít i Steven Spielberg - nejprve si u A.I. Umělá inteligence zavzpomínáte na malého a roztomilého Haleyho Joela Osmenta a následně uvidíte i povedenou novinku Ready Player One. Ačkoli se tedy akce snaží upozornit na psychické poruchy, i filmový fanoušek si rozhodně přijde na své. Součástí většiny projekcí jsou navíc přednášky a debaty o tématech filmu, podívat se můžete i na workshopy. No, je z čeho brát.

Více informací najdete tady. Takže pokud se chcete podívat na pár dobrých filmů a třeba se i něco dozvědět, program je jasný...

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace