Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jason Reitman natočí Krotitele duchů 3


ikona
KarelR
bill murraydan aykroydjason reitmankrotitele duchukrotitele duchu 3
Zapomeňte na Krotitelky duchů, populární série se vrací k původní kontinuitě. 

AKTUALIZACE: Už je tu první teaser a fotka. To byla rychlost!

---

Už pár let se vás pokouším seznámit s pojmem legacyquel. Hollywoodská studia ho používají u filmových sérií, které se po mnoha selháních nebo dlouhé pauze vrací ke kořenům, aby se (většinou s obsazením původního filmu) navázalo na milovaný originál. Legacyquelem měl být třeba Blomkampův Vetřelec 5 se Sigourney Weaver a učebnicovými příklady jsou loňský Halloween s Jamie Lee Curtis nebo letošní Terminátor 6 s Lindou Hamilton. No a teď se podobné péče dočkají i Krotitelé duchů.

Jak určitě víte, dámský reboot z roku 2016 se víceméně proměnil v katastrofu. V Sony ale vědí, že oblíbenou značku jeden film nepohřbí, a tak dali Jasonu Reitmanovi peníze na "trojku". Proč ty uvozovky? Protože v tuhle chvíli není potvrzený návrat původního obsazení. Všechno zatím stojí čistě na tom, že se nový film odehrává v původní kontinuitě a navazuje tak na Krotitele duchů 2.

Hlavními hrdiny má být šestice teenagerů (čtyři kluci a dvě holky), ještě se ale nelekejte. Návrat Dana Aykroyda je totiž prakticky nevyhnutelný (vždycky za další díl bojoval nejvíc) a něco mi říká, že si najde čas i Ernie Hudson. Co stěžejní Bill Murray? Ten se trojce naopak vždycky bránil a cameo v rebootu mu diktovala desítky let stará zákeřná smlouva. Účast Jasona Reitmana by ho však zlomit mohla, jelikož měl k dalšímu dílu odjakživa dost podobný přístup.

O čem je řeč? O Reitmanově dekádu dlouhém opakování, že ho pokračování Krotitelů duchů vůbec nezajímá a rozhodně ho nenatočí. Syn původního režiséra Ivana Reitmana (který bude nový film produkovat) se vydal na nezávisláckou režijní dráhu, která ho přivedla k Děkujeme, že kouříte, Juno nebo Lítám v tom. Nedávno ale dostal klíčový nápad a poslední měsíce ho v tichosti převáděl do scénáře, jenž se má začít realizovat ještě letos.

Ano, třetí Krotitelé duchů jsou v podstatě připravení (chystali se pod krycím názvem Rush City). V Sony počítají s premiérou v roce 2020, momentálně se tedy shání obsazení a preprodukce je zřejmě v plném proudu. Chcete hádat, jestli se film inspiruje Stranger Things a To? Já o tom moc nepochybuju a doufám, že se Reitman po dekádě mimo reflektory vrátí v plné parádě. Pošlapat (už takhle lehce zmrzačenou) klasiku od táty totiž nezní jako dvakrát příjemný výsledek.

---

Vytáhni v hospodě: Bill Murray měl krotitelské cameo v Zombielandu, Dan Aykroyd si ho střihnul v Casperovi. Oba by se pak měli objevit v letošním Zombielandu 2.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace