Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kinům vévodí animáky, Bohemian Rhapsody nelze zastavit


ikona
Cival
animákbohemian rhapsodycreedfantasticka zvirata a kde je najitfantasticka zvirata: grindelwaldovy zlocinygrinchharry pottermark wahlbergmichael b. jordanqueenrami malekraubíř ralfrobin hoodrose byrnetržbyvdovywarner bros.
Grinch a Ralf trumfují Brumbála. 

Konec podzimu patří rodinným hitům. Moc si od těch family-friendly produkcí přitom neoddychnem, protože blížící se vánoční kanonáda je právě vyzbrojena samými snadno poživatelnými popcornovkami pro malé i velké. Oscariády se listopadu tentokrát vyhnuly a prapor dospěláckých dramat s vyššími ambicemi tak drží jen Creed a Bohemian Rhapsody – v tomhle ranku letos zjevně frčí jen nostalgie, byť řemeslně famózně podaná.

Na animáky to ale nestačí, jak ukazuje hlavně dvojka Raubíře Ralfa. Pestrobarevný sequel udělal Disneymu hezké Díkuvzdání a po famózním rozjezdu si připsal suverénní první místo i o druhém víkendu. Zápočet 25 milionů je ok, a to i při polovičních propadech, stejně tak průběžných 119 mega jen z Ameriky. Ralf míří k 220 melounům ze své domoviny, čímž trumfuje jedničku, takže se dá předpokládat relativně brzký vznik třetího dílu.

 

Díky absenci relevantních novinek mohl na stříbrnou příčku znovu povyskočit Grinch. Universal skvěle vykoumal, jak levně a účinně protlačit tohohle vánočního kazišuka nejen Americe, ale rovnou celému světu, a projevuje se to na parádních tržbách. Sedmnáct mega o třetím víkendu je při přímé konkurenci Ralfa skvělý výsledek, stejně tak překonání dvoustovky jen z Ameriky. Tři kila celosvětově se budou ještě výrazně navyšovat, takže u animovaných hitmakerů z Illumination Entertainment můžou po Já, padouch, Mimoních, Zpívej! nebo Tajném životě mazlíčků slavit další triumf.

TRŽBY ANIMÁKŮ OD ILLUMINATION ENTERTAINMENT

Na třetí díl má podle tržeb nárok i Creed. Černošský idol žen, dívek a fitness trenérů sice má trochu horší reakce než poprvé (hold režisér Ryan Coogler je jen jeden, koneckonců jeho Black Panther už zůstane v Americe nejúspěšnějším filmem roku!), výnosy ale ještě šponuje. V Americe je na náramných 81 milionech a evidentně trumfne jedničku výkonem až na úrovni 120 milionů. Zbytek světa přitom bude Rockyho následníkovi taky důstojně přisypávat...

 

Brambory loupou a nadále zklamávají Fantastická zvířata. Potterovský svět samozřejmě nelze dostat do úzkých po finanční stránce, Warneři ale rozhodně budou vydatně přemýšlet, jak potenciální ságu pořádně nakopnout. Protože volnoběh s režisérem Davide Yatesem zjevně zas tak nefunguje. Aktuálních 134 milionů z Ameriky bolí, a i když tržby ze zbytku světa budou i nadále štědré (už teď jsme přes půlmiliardu), dvojka s takovým rozpočtem, hvězdami a tak úspěšným prvním dílem měla bodovat mnohem víc.

Naopak krasojízda pokračuje u Bohemian Rhapsody, protože Queeni už přepočítávají na páté příčce 164 mega z Améru a celosvětově jsou taky nad půlmiliardou. Přidejte k tomu boom v Asii nebo dílčí triumf v takové malé zemi ve střední Evropě jménem Česká republika, kde bude Bohemian Rhapsody nejnavštěvovanějším snímkem roku (!), nad Avengery i všemi animáky, s náběhem na milion diváků, a máte jeden z titánských producentských počinů podzimu.

 

Prvotní neúspěch se snaží jakž takž zahlazovat komedie s Wahlbergem a Rose Byrne Instant Family, nová oddychová klasika ani zisk z toho ale nebude. Tržby sice šplhají k padesátce, tam se ale nachází i rozpočet. Škoda… a Wahlbergovo renomé se dál otřásá.

Jediná relevantní premiéra posvátečního týdne se pak vyškrábala na sedmou pozici. Otvírák za šest a půl milionu pro nezávislý levný horor The Possession of Hannah Grace je celkem bídný, s ohledem na slabé trailery a drtivé recenze jde ale nepochybně o maximum možného. Horory sice frčí, na laciné žánrové béčko se ale davy nepoženou.

 

Desítku uzavírají velepropadák Robin Hood, McQueenovy chválené Vdovy, které chtěly taky trochu víc než 33 milionů po třetím víkendu, a pak i jeden z oscarových favoritů Green Book, v němž se hluboce lidsky dojímá vřelým vztahem mezi Viggo Mortensenem a Mahershalou Alim. Tak trochu Řidič slečny Daisy v obráceném gardu nejspíš posbírá pár oscarových nominací, navzdory nízkým kasovním propadům z víkendu na víkend se ale v daný moment čekalo víc než průběžných 14 milionů.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Ani za týden nečekejte velké zemětřesení, protože krom re-releasu Schindlerova seznamu se do kin budou tlačit jen v omezené míře ambicióznější projekty s krasavicemi jako Vox Lux (Natalie Portman), Mary Queen of Scots (Margot Robbie a Saoirse Ronan) a Ben is Back (Julia Roberts).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace