Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ Live Speciál: TOP 5 huličských komedií


ikona
imf
jay a mlcenlivy bob vraci uderkevin smithmz speciál
MovieZone slaví narozeniny. Už zítra v kině Aero! 

Počkat, počkat… nevypínejte to s tím, že to tentokrát není pro vás. Nehodnoťte knížku podle obálky, DVDčko podle přebalu atd. atd. Hned vám prozradíme, že tenhle speciál vzniká u příležitosti 13. narozenin MovieZone. A na těch promítáme film Jay and Silent Bob Strike Back… český název řešit nebudu, protože bychom zabili pět minut tím, jestli je Bob Tichej nebo Mlčenlivej. To už si vygooglujte sami, stejně jako že se máte zítra v osm večer dostavit do kina Aero. Kdo to nestíhá, může si pustit náš speciál jako náhradu. Kdo to stíhá, může ho považovat za předkrm. Kromě zmíněného filmu totiž uvidí i speciální MZ Live, které bude opravdu Live s filmy jako První muž nebo Zrodila se hvězda.

Ale teď zpátky k huličským komediím. Důležité je, že spousta lidí nad tím naší narozeninovou peckou a potažmo i celým žánrem vždy ohrnovala nos. Stoner komedie, tedy filmy, v jejichž hlavní roli se vyskytuje většinou dvojice zhulených mládežníků, jsou samozřejmě specifické, jde o velmi osobitou komediální odnož, do které musíte dorůst a taky z ní často odrostete. Komedie samy o sobě jsou vždy odrazem své doby, měřítko toho, co je vtipné a co ne, se dost často posouvá a možná i proto jsou seznamy filmových klasik na komedie často skoupé. Ale my vám přesto chceme dneska dokázat, že tenhle žánr má co nabídnout i v rámci nadčasových pecek, které spoléhají nikoliv na hulení trávy, ale hereckou chemii, skvělý komediální timing a především to univerzální poselství, totiž že najít v životě kámoše, na kterého je spoleh, je to vůbec největší bohatství. 

 

Nezačneme u Kevina Smithe, naopak u něj skončíme. Svojí huličskou dvojicí si udělal na stříbrném plátně jméno, ale inspirovala ho jiná slavná dvojka - Cheech a Chong. Ta letos slaví padesát let existence a čtyřicet let uplynulo od jejich prvního filmu Stoupat jak dým. Nechte se tedy přemluvit a hoďte se na hodinku do klidu. Trávu k tomu potřebovat nebudete, protože i v těch filmech je vlastně jen záminkou a kulisou. Video plné ukázek “k věci” najdete v tomhle článku, audioverzi na našem profilu na podcastovém webu Podbean. Stahujte, koukejte, lajkujte a sledujte, protože to jsou pro nás ty správné metry, podle kterých zjistíme, jestli se vám to líbí. A taky nám samozřejmě můžete napsat svůj názor do komentářů. Do budoucna se chceme soustředit na sólová ohlédnutí a už jich máme naplánováno do konce roku hned několik, takže se máte na co těšit. Nějaká ta top pětka se ale určitě ještě objeví. A možná dřív, než si myslíme, záleží na tom, jak moc vám tohle mapování opomíjených žánrů a do budoucna možná i jiných věcí vlastně coby divákům sedne.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace