Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hotel Transylvánie zbořil Rockův Mrakodrap


ikona
Cival
ant-manant-man a waspdwayne johnsonhotel transylvániehotel transylvánie 3jurassic worldjurský světmarvelmrakodrapsicarioskyscraperthe rocktržbyuncle drewúžasňákovi 2
Dwayne Johnson tušil, proč tu prezidentskou kandidaturu ruší... 

Ani se mi po těch box office reportech kdovíjak nestýskalo. Radši bych nerušeně užíval prázdnin a nedělních Chalupářů, zvlášť když ta aktuální filmová nadílka kdovíjak strhující není. Neopepřil to ani Rock, jehož Skyscraper aka Mrakodrap možná je pro někoho guilty pleasure, v jádru jde ale o přepálenou parafrázi Smrtonosné pasti, co baví jen průměrně. Diváky i kritiky.

A podprůměrně si vede na poli kasovním. Otvírák za 25 mega by se zdál být adekvátní, protože podle traileru bych film šacoval jako spotřební béčko, jemuž by útok na šedesát mega celkově v podstatě slušel. Universal ale mocně uvěřil Rockově star-power a nalil do téhle výplachovky 125 milionů dolarů… a teď má problémy. Nejeden účetní se asi zakuckal, protože na domácí půdě to nebude úspěch jako u San Andreas nebo Rampage, na to jsou i Rockovy síly zjevně omezené. A teď bude velká zvědavost, jak Mrakodrap naplní svůj potenciál globálního (a zejména asijského) hitu. Zatím přisypal solidních čtyřicet mega, Rock a spol. ale chtějí hlavně dobýt Čínu. Tak jsme zvědaví, ale dosti nejistí.

 

Naprosto v pohodě si tak pro první místo mohla dojít trojka Hotelu Transylvánie. Sony v téhle sérii sice nemá absolutní merchandisingovou topovku, jakou má Disney v každém druhém hitu, i tak jde o ukázkově úspěšnou značku. I třetí díl udržel tradici startů na první pozici a i v nabité letní konkurenci zapsal hezkých 45 milionů. Celosvětově je z toho lusknutím kilo.

TRŽBY HOTELŮ TRANSYLVÁNIE 

Při vědomí, že se Sony dál daří držet rozpočet ve skromných intencích (osmdesát milionů dolarů… co to dneska je?), je celkem jistá čtyřka. Sony moc takových kasovních jistot nemá a tuhle prostě půjde ještě pár let dojit.

 

Tlak Úžasňákových 2 přitom pořád nebyl malý. Rekordní pixarovská jízda si připsala i o svém pátém víkendu v distribuci 16 milionů – a propad o 43% je při náletu přímé transylvánské konkurence impozantní. Z aktuálních 535 melounů to může comicsová rodinka pořád klidně dotáhnout na šestikilo jen z Ameriky.

Parádní čísla jsou díky tomu i v celosvětovém kontextu, kde se přitom nová pixarovka pořád nerozjela úplně naplno. Film přesto přepočítává už 856 melounů. Klub miliardářů se holt rozšiřuje vražedným tempem.

 

Ant-Man a Wasp se do něj ale ve své tandemové filmové jízdě nepřipojí, protože na stříbrné pozici tratili 62% svých výnosů a o druhém víkendu zapsali necelých 29 milionů. Příval blockbusterů je holt mocný a tenhle sequel není ničím vyloženě výjimečný… prostě jen dobrá popcornovka. Což na trvanlivost nestačí a sequel má největší propady z dosavadních marvelovek.

Z aktuálních 132 milionů to Ant-Man v Americe na dvoustovku nedotáhne, celkové hodnocení ale bude odviset hlavně od globálních čísel. Ta ale – upřímně řečeno a trochu navzdory Tedovu hodnocení z minulého týdne – kdovíjak impozantně nevyznívají. Aktuálních 283 melounů k bouchání šampáňa úplně nevyzývá.

 

Naopak mezi miliardáři si už nějaký ten den spokojeně lebedí dvojka Jurského světa. O víkendu přisypala dalších patnáct mega, což stačilo na páté místo a další výrazný posun k parádní čtyřstovce jen z Ameriky. Zbytek světa ale sype ještě impozantněji, takže z toho je už teď suverénních 1,134 miliardy dolarů a při nezohlednění inflace i 18. místo historických tabulek. Z byznysového hlediska čirá radost.

Nová Očista, aktuálně strašící na šestém místě, skončí taky v plusu. Stála totiž pouhých třináct milionů, na kontě má přitom páďo z Ameriky a 72 míčů celosvětově. A dál střádá peníz k penízku. Série SAW už se může začít třást, že někdo zopakuje jejích osm dílů.

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE OČISTA 

 

Na sedmé pozici překvapuje se čtyřmi miliony hravá černošská komedie Sorry to Bother You. Z osmi stovek kin v nezávislé distribuci celkem slušný zápis, na uvedení filmu třeba v Evropě, natož v Česku, to ale samozřejmě ani v nejmenším stačit nebude.

Desítku uzavírá v Americe solidně bojující Sicario 2, basketbalová blbina Uncle Drew a čtvrtmiliardový spin-off Dannyho parťáků Debbie a její parťačky.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden nás čeká tvrdý souboj dvojek, protože horor Odebrat z přátel 2 se chystá rozemlít pokračování muzikálového hitu Mamma Mia a sequel Denzelova akčňáku Equalizer. Uvidíme, kdo selže.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace