Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

DC filmům se znovu rozpadlo vedení


ikona
KarelR
aquamanbatmandcdiane nelsongeoff johnsjim leejon bergjustice leagueliga spravedlnostisupermanwalter hamadawonder woman
Kdo momentálně dohlíží na to, aby se u DC vybudoval úspěšný comicsový vesmír? Radši to ani nechtějte vědět. 

Obrovsky by mě potěšilo, kdyby se u DC dali dohromady a začali sypat pecky jako za Nolana. A možná si pamatujete, že k tomu loni v říjnu bylo skvěle našlápnuto, jelikož se řízení celého vesmíru (těsně před premiérou Justice League) přesunulo do nových rukou. Geoff Johns, Diane Nelson a Jon Berg měli se slavnými superhrdiny kupu epických plánů. Jenže uplynulo 8 měsíců a všichni tři (!) už stihli změnit pracovní pozice.

Jako první šel od válu Berg, jehož v pozici prezidenta DC produkcí v lednu nahradil Walter Hamada. Blízký spolupracovník Jamese Wana se specializuje na horory a v jeho biografii najdete V zajetí démonů, Zhasni a zemřeš nebo To, takže... se snad dočkáme pořádných napínáků, hm? Zhruba ve stejnou dobu jako Berg odešel i Charles Roven, producent snad všech DC filmů od Batman začíná. U Warnerů tak proběhla velmi poctivá čistka, která dala lepší pozici Geoffu Johnsovi a Diane Nelson.

Ale pozor, Diane Nelson si letos v březnu vzala volno, jen aby 6. června (ano, pět dní zpátky!) oznámila, že se do pozice prezidentky DC Entertainment a Warner Bros. Consumer Products nevrátí. Tady jsou na vině zdravotní a rodinné důvody, nic jiného v tom nehledejte. Přijít o hollywoodskou veteránku, která u Warnerů dělala 22 let a opečovávala hlavně celého Harryho Pottera, nicméně nepotěší.

Všechnu moc tak najednou držel v rukou Geoff Johns, kreativní šéf DC Entertainment. A víte, co s ní udělal? Správně, včera odpoledne rezignoval a jeho pozici přebírá kreslířská superstar (a jeden z dosavadních vydavatelů) Jim Lee, který se nejspíš bude soustředit hlavně na comicsy. Johns u DC filmů obloukem zůstává - zakládá totiž vlastní společnost Mad Ghost Productions a bude dál psát a produkovat nejen Wonder Woman 2, ale i Green Lantern Corps a další DC filmy a seriály. V tuhle chvíli už ale nemůže nikomu říct "ne, prostě to bude takhle", takže musí doufat, že ho noví šéfové i jako externí sílu vždycky vyslechnou.

Kdo tedy momentálně řídí filmy od DC? Po obchodní a plánovací stránce Hamada, po kreativní... kdo ví? Ačkoliv se Johnsův hlas může zesílit přímo na place, kde prý hodlá trávit co nejvíc času, velká rozhodnutí se asi budou znovu řešit film od filmu. Dekádu po tom, co vy-víte-kde určili šéfa, vymysleli jasný plán a jali se točit jednu dobře podchycenou comicsovku za druhou, se tedy u DC vracejí kamsi do bodu nula.

Vzhledem k tomu, že před sebou máme nepříliš atraktivního Aquamana, omalovánkového Shazama a Wonder Woman 2, jejíž selhání by vážně bylo posledním hřebíčkem do rakve, se vlastně bojím i Comic-Conu. Jestli se totiž do července nestane zázrak, budeme se před rozlítanými DC filmy klepat strachem ještě pěkných pár let...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (20)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace