Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jurský svět 2 a Debbieiny parťačky už plení kina


ikona
Cival
avengersavengers: infinity wardámský klubdeadpooldebbie a její parťačkydisneyhereditaryhotel artemisjane fondajodie fosterjurský parkjurský svět 2marvelnez prisla boureocean´s 8ron howardryan reynoldssandra bullocksolostar warstržbyupgrade
Léto má dva další vítěze... 

Warneři to nemají zrovna snadné, protože většina značek, které z nich dělaly nejsilnější studio první dekády 21. století, je buď komplet odehraná nebo jinak uzavřená. A restartování je složité, stejně jako naoko bezpečnější a střídmější cesta spin-offů a jiných podivných navázání. Konkurenční studio Universal takhle kupříkladu nezvládlo předat bourneovské žezlo Jeremymu Rennerovi - Warnerům se ale zdánlivě vyčerpaný brand Dannyho parťáků oživit kupodivu povedlo. Přinejmenším projednou.

Debbie a její parťačky, tedy lupičská story okolo náhrady George Clooneyho, kterou je Sandra Bullock, překonala očekávání a na úvod zapsala velmi pěkných 41 a půl milionu dolarů jen z amerických kin. Nečekal jsem to a pár měsíců před premiérou nejspíš nikdo, protože jde o nejúspěšnější start filmu z téhle série (samozřejmě i díky inflaci). Sestavení hvězdného ženského ansámblu mj. s Rihannou, Cate Blanchett, Helenou Bonham Carter, Dakotou Fanning nebo Anne Hathaway se náramně vyplatilo a stovka z Ameriky padne i v našlapaném létu jako prd. Takže čistá #girlpower. Celosvětově to asi kdovíjaký hukot nebude, ale dvojku určitě studio zkusí.

 

Dvojky se naopak nedočká Solo, i když Ron Howard už začal vířit nějaké vlny okolo Landa a jeho eskapád. Finanční neúspěch nové Star Wars Story (který jsme důkladně rozebírali zejména tady) ale je tak mocný, že jakékoliv vyhlídky na případná pokračování jasně vylučuje.

Solo se sice udržel na druhém místě s patnácti miliony, před Deadpoolem ale lítá jen těsně a maskovaný hrdina půjde už za týden před něj. Poloviční propady nejsou nijak dramatické, velké sumy už ale Solo připisovat nezvládne – jen o pár drobáků se přenese v Americe přes 200 milionů, vyhrabat se ale z aktuálních 312 mega celosvětově třeba na globální čtyřstovku je nepředstavitelné. S ohledem na potenciál látky a šíři fanouškovské základny neskutečné fiasko.

 

Deadpool 2 se na bronzové příčce ještě úplně nevzdává a je to dobře. Zjevně se totiž zvládne dohrabat přes sedm stovek celosvětově, takže pod jedničkou zaostane jen o drobné. V Americe si Reynoldsův drzý antihrdina připočetl dalších třináct milionů a díky tomu má trojkilo ze své domoviny na dohled. Z aktuálních globálních 655 melounů se tedy ještě bude posouvat nahoru…

Na čtvrté příčce se představil velmi chválený horor Hereditary. Jeho třináct milionů není kdovíjak úžasných, zvlášť při hypeu díky 93% pozitivních recenzí a nasazení do víc jak tří tisícovek kin, na poměry nezávisle distribuovaného artovějšího hororu jde ale o solidní zápis. Uvidíme, jak moc půjde o klasickou hororovou rychlokvašku (jak by napovídaly i nevlídné reakce platících diváků), nebo jestli adorovaná děsuplnost se skvělým trailerem chvíli vydrží v oběhu…

 

Na pátém fleku se drží Avengers 3, kteří přisypali i měsíc a půl po premiéře necelých sedm milionů za víkend. Prostě furt jedou. Celkově jim pak zbývají pouhé dva miliony k dvoumiliardové metě. Podrobnější pitvu si tedy necháme na speciální článek během týdne. 

V druhé půlce žebříčku klesá bleskurychle poptávka po oceánském dramatu Adrift (fanynky Shailene Woodley přišly všechny zjevně už o prvním víkendu) a na krásných 56 mega jen z Ameriky dohmátl už Dámský klub.

Na padesáti melounech opouští žebříček bláznivá komedie s Melissou McCarthy Life of the Party a navzdory skvělým ohlasům se pakuje akčňák Upgrade, který zatím nastřádal pouze chudinkých devět míčů.

 

Za pozornost tak vlastně stojí jen Hotel Artemis na osmé pozici, jak by ale ne, když jde o premiéru a první hereckou štaci multioscarové Jodie Foster za posledních pět let, kdy kiny profrčela v Elysiu. Hvězdně obsazený thriller se dočkal minimální kampaně a podhulené nezávislé distribuce, takže chabé tři miliony asi vůbec nikoho nepřekvapí. Žádná velká show, holt… a to nejen kasovní. 

Tímhle ale dneska výjimečně nekončíme, protože na skoro padesáti mezinárodních trzích se představila dvojka Jurského světa. Bylo z toho 150 mega a tedy suverénní triumf v celosvětovém měřítku. A to bez dopingu z Číny a dlouhých čtrnáct dní před americkou premiérou. Studio Universal si může oddechnout, protože dinosauři by za takové konstelace měli i napodruhé doběhnout k miliardě.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se chválenému pixarovskému sequelu Úžasňákovi 2 postaví bláznivá komedie Máš ji! Bude bez šance.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace