Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 12 marvelovek, které dorazí po Avengers 3


ikona
Mr. Hlad
avengersblack pantherblack widowdoctor strangeguardians of the galaxymarvelspider-manvenom
Třetí Avengers uzavřeli jednu comicsově-filmovou kapitou, ale není to konec. Ani zdaleka. Jaké marvelovské filmy nás čekají v příštích letech? 

Třetí Avengers máme za sebou a na sto procent víme už pár věcí. Například to, že comicsovky s námi budou v kinech ještě pěkně dlouho, že u Disneyho mají hit, který se zařadí mezi nejúspěšnější filmy všech dob, a že lidi zodpovědní za ten bordel v DC nejspíš očekávají, kdy jim na rameno zaklepe sekretářka s výpovědí od šéfa. Marvel zkrátka vládne a ještě pěkných pár let bude a my se teď podíváme na to, co nás čeká v dalších týdnech, měsících a letech. Do seznamu se dostaly i filmy, která má na starost Sony, do jejíž stáje oficiálně patří i Spider-Man. Je samozřejmě otázka, jak moc a jestli vůbec se budou odehrávat v marvelovském světě, ale to zjistíme nejspíš až v kině.

Strážci Galaxie 3 (CZ premiéra: 2020)

Iron Man, Captain America i Thor už mají vlastní trilogie. A víceméně uzavřené. Teď přišel čas na Strážce Galaxie. Peter Quill, Drax, Gamora, Groot a Rocket začínali před lety trochu jako otloukánci. Nikdo je moc neznal, obsazení nebylo zrovna hvězdné a celé to působilo malinko divně a jako krok do neznáma. Z jedničky se ale stal hit a z dvojky taky. Ukázalo se, že je celá herecká parta skvěle sehraná a James Gunn měl kliku, že vedle epických vesmírných bitev vsadil i na humor a na fakt, že je Star-Lord vlastně Han Solo 21. století. 

 

Co se bude dít ve trojce, zatím samozřejmě nikdo prozradit nechce a film bude nejspíš hodně vycházet z toho, co se stane na konci čtvrtých Avengers. Jisté ale je, že zůstává stejná herecká parta i James Gunn, takže dost pravděpodobně i stejně trhlý styl. Někomu sedí, někdo se ho už přejedl, ale úspěchy slaví pořád, tak proč ne? Na nějaké bližší info si asi ještě chvilku počkáme, ale Gunn alespoň přiznal, že se pokouší do trojky Strážců Galaxie dostat Marka Hamilla. A to by byla vcelku stylovka.

Black Widow (CZ premiéra: 2020?)

Fandové chtějí sólo film s Black Widow. Scarlett Johansson chce sólo film s Black Widow. Diváci a kritici, kteří drží palce ženským superhrdinkám, chtějí sólo film s Black Widow. A tak ho dostanou. Zatím není sice jisté kdy přesně, ale po letech slibování, že „jednou na něj přijde řada“ se kolem něj konečně něco děje. Projekt dostal zelenou začátkem roku a pochopitelně v něm uvidíme Scarlett Johansson. O zápletce nevíme zatím vůbec nic, ale scénář píše Jac Schaeffer, která ještě letos pošle do kin komedii Nasty Women s Anne Hathaway a Rebel Wilson a chystá sci-fi The Shower. 

 

Marvel momentálně hledá, kdo by se postavil za kameru, a v hledáčku jsou tři jména. Turecká režisérka chváleného filmu Mustang Deniz Gamze Ergüven, Chloé Zhao, jejíž příběh ze světa rodea The Rider taky sklízí hodně pochval, a Amma Assante, autorka povedených dramat Belle a Spojené království. Snad brzy zjistíme, kdo usedne za kameru. V každém případě minulost Natashi Romanoff nabízí hodně možností, jak se vyblbnout, a nebylo by od věci pořádně se podívat na tajný program, který z ní v Rusu udělal superšpiónku. Dvojka Avengers a seriálová Agent Carter naznačily, že by to mohlo být zajímavé.

Doctor Strange 2 (CZ premiéra: 2020?)

Zatím sice není oficiálně oznámený, ale jisté je, že se druhého Doctora Strange dočkáme. Marvel v minulosti párkrát řekl, že právě na téhle postavě chce v budoucnu hodně stavět a měl by to teoreticky být nový šéf Avengers. Benedict Cumberbatch se v hlavní roli osvědčil na výbornou, režisér Scott Derrickson taky, takže není důvod měnit vítězný tým. 

Na detaily o zápletce je pochopitelně ještě brzy, ale už víme, kdo by se měl marvelovskému mágovi postavit. Vrátí se Baron Mordo, který na konci prvního filmu začal kopat za záporáky, hlavním zloduchem by ale měl být Nightmare. Jde o jednoho z klasických záporáků a šéfuje dimenzi snů, do níž se přesouvají všechny bytosti hned potom, co se jim podaří usnout. Nightmare má moc ovlivňovat jejich sny a ze spáčů vysávat jejich energii.

Black Panther 2 (CZ premiéra: 2020-2021)

Stejný případ jako Doctor Strange. Oficiálně nevíme o sequelu vůbec nic, všichni ale tuší, že se na něm pracuje. Black Panther by měl mít v celém Marvel Cinematic Universe taky velmi výraznou roli a vzhledem k tržbám, které nikdo nečekal, je jasné, že ho diváci  vidět chtějí a pokud možno často a hodně. A tomu se Marvel bránit určitě nebude.

 

Ani tady není jisté, o čem film bude, ale Ryan Coogler, který by se měl opět ujmout režie, by prý rád sledoval vývoj hlavního hrdiny jako krále. V comicsech je totiž T´Challa vládcem Wakandy od dětství, ale ve filmu usedl na trůn trochu nečekaně a náhle. A šéfovat zemi, která světu teprve vyjevila své bohatství, asi nebude žádná sranda. Nápadů prý mají tvůrci dost.

Morbius, The Living Vampire (CZ premiéra: ?)

U Sony chtějí ten spider-manovský vesmír fakt podojit totálně. A moc jim nedochází, že tu není zdaleka tolik zajímavých nebo dostatečně známých postav na to, aby to vyšlo. I když to samé jsme si před deseti lety mohli myslet i u Iron Mana, takže to třeba vyjde, i když i Morbius bude nejspíš čekat na to, jak se v kinech povede Venomovi. Pokud neuspěje slavný symbiont, bude jeho o dost méně známý kolega mít celkem problém. Zatím to ale vypadá, že ho studio do kin poslat chce.

 

O koho jde? Morbius je upír. Nebo spíš něco jako upír. Michael Morbius byl geniální vědec, který se pokoušel vyléčit vzácné onemocnění krve a experimentoval s elektrošoky a netopýry. A moc mu to nešlo, protože se proměnil v monstrum, které nenávidí světlo a k tomu, aby přežilo, potřebuje občas někomu pustit žilou. Morbius byl původně záporák, postupem času se z něj ale stal spíš antihrdina a tragická postava. Scénář momentální píší tvůrci Bohů Egypta nebo Power Rangers Matt Sazama a Burk Sharpless.

Eternals (CZ premiéra: ?)

Tady se už opravdu dostáváme do sféry "jo, jednou to možná natočíme“, ale Kevin Feige přiznal, že se o filmové adaptaci Eternals v zákulisí mluví, takže ji sem dát musíme. Zatím je to ale celé ve fázi, že se studio setkává se scenáristy a pokoušejí se vymyslet, jestli a jak by šlo tyhle comicsové příběhy převést na plátno, ideálně už v marvelovské Fázi 4 (nebo cokoliv nás vlastně čeká). A co že jsou Eternals zač? Jde o umělou rasu, kterou stvořili božští Celestialové (jedním z nich byl Kurt Russell ve dvojce Strážců Galaxie) dávno před tím, než na Zemi žili lidé. Mají skoro božské schopnosti, dovedou kontrolovat každou buňku svého těla, mají nadlidskou sílu, ovládají kosmickou energii a téměř nestárnou. A snaží se lidstvo bránit před Devianty, což je další experiment Celestialů. Mimochodem Thanos je Eternal, jenž v sobě však nese i gen Deviantů.

 

Ale zpátky k filmu. O příběhu se samozřejmě nic neví, ale šeptá se, že by se scénář mohl zaměřit na postavu jménem Sersi, jejíž příběhy jsou hodně spojené s antickou mytologií nebo dobrodružstvím krále Artuše a rytířů kulatého stolu. Na rozdíl od spousty dalších Eternals se rozhodla Zemi neopustit a žije s lidmi. Její dlouhověkost by pak filmařům mohla dát dost možností vyblbnout se vlastně v jakékoliv době. Tak uvidíme, co z toho vyleze. Jestli vůbec něco.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace