Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Raketový nástup Avengers! Padne i rekord Star Wars?


ikona
TedGeorge
avengersavengers: infinity warblack pantherbox officecaptain america: civil wardisneyiron manmarvelrobert downey jrscarlet witchscarlett johanssonthanostom hiddlestonTom Hollandtržby
Mocná numera pro mocný film...  

Živě si vzpomínám na rok 2002, kdy do kin zamířil první Spider-Man režírovaný Samem Raimim. Bylo z toho tenkrát velké haló a rekordní americký otvírák o velikosti 114 milionů dolarů. Nikdy bych si nemyslel, že: a) Za nějakých 16 let později budu pořád sledovat filmové tržby, b) Stane se pomalu každoroční klasikou, že nějaký film vydělá podobné číslo jako pavoučí muž za pouhý pátek.

Všichni jsme to tak nějak čekali, ale těch odhadovaných 104 mega pro Infinity War za pátek je stejně neskutečné maso. Jistě, operujeme tu s 39 miliony ze čtvrtečních půlnoček, ale stejně před sebou máte smělý pokus o zdolání toho nejdůležitějšího, nejprestižnějšího a prostě „toho nejvíc“ rekordu hodnotícího první tři dny v amerických kinech. V současné chvíli je hrdým ředitelem Hollywoodu J. J. Abrams, který na konci roku 2015 otevřel v kinech svoje sedmé Star Wars s 247 milionovou jistotou. Na druhém místě je (ještě pár hodin) Rian Johnson, který s Posledním z Jediů vydělal 220 mega. No a Avengers podle všeho přistanou přesně mezi.

Nejlepší první den v amerických kinech (zatím bez Infinity War)

Pokud se podíváme na páteční a víkendové tržby prvních dvou dílů, tak jednička startovala v pátek za necelých 81 milionů babek a stačilo jí to k (tehdy rekordnímu) víkendu o velikosti 207 milionů dolarů. Dvojka ten pátek ještě o 3 mega vylepšila, ale (KarelR promine), rezervované reakce jí nedopřály větší otvírák než 191 melounů. Současné odhady expertů z Deadline hovoří o 237 milionech za první tři dny pro trojku Avengers.

Sami tržební kecalové přiznávají, že se číslo může vychýlit oběma směry a já bych se vůbec nedivil, kdyby to bylo nahoru. Nástup Thanose do multiplexů totiž kromě numer vyráží dech i spokojenými reakcemi diváků.  Není to sice na stejné úrovni jako u Black Panthera, ale stejně je divácké PostTrak hodnocení za 90% lepší než u takové Občanské války, a to už je co říct. Nemluvě o IMDB, které se pořád drží nad hranici 9,1.

A ještě jednou k Pantherovi – klikněte na tento článek starý několik měsíců. Cituji tam první páteční čísla a odhady distributorů na 187 milionový otevírací víkend. Skutečnost byla nakonec o 15 mega větší. Že by ten J.J. ještě nebyl v suchu? Počkejme si...

Největší první víkendy v amerických kinech

Není to však jediný rekord, o který bude ultimátní marvelovská týmovka bojovat. První čísla ze světa hlásí rekordní čísla v každé druhé zemi a během pouhé středy a čtvrtka to stačilo na neuvěřitelných 100 mega. Můžeme už tedy pomalu operovat s více než 300 milionovým víkendem z mimo-amerických zemí. Ještě než se zeptáte – současný rekord v celosvětovém „otvíráku“ drží osmička Rychle a zběsile s 540 miliony. Bude to těsné. Jen tak mimochodem – Čína, Rusko a další "menší" země promítají týmovku až příští víkend. Jo, až takhle mocně marvelovka ve světě startuje.

Největší první víkend celosvětově

Jak to vidíte vy? Myslíte si, že sedmička Star Wars svoji pozici jako tržební jednička udrží, nebo jí právě mocný Thanos na piedestalu vystřídá? Diskuze je otevřená a vy se pomalu můžete těšit na podrobnou analýzu z pera Civala. Už v neděli večer.

---

Vytáhni v hospodě: Věřte tomu nebo ne, ale ve středu to bude přesně 10 let od premiéry prvního Iron Mana. Šli jste tenkrát do kina, nebo jste ještě tahali kačera?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace