Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Marvelovská senzace! Black Panther trhá rekordy


ikona
TedGeorge
avengersblack pantherbox officecaptain america: civil warcaptain america: the winter soldierdisneylupita nyongomarvelmichael b. jordantržby
Deadpool, Iron Man a Spider-Man poklekávají před africkou monarchií. Dojde si T'Challa pro miliardu? 

Takovéhle sobotní probuzení ani nepamatuju. Češi porazili Kanadu v hokeji, Ester Ledecká získala jedno z nejvíc šokujících olympijských zlat všech dob (do pěti let natočí Hollywood film, uvidíte), a filmoví fanoušci žasnou nad prvními odhady tržeb Black Panthera. Na celková víkendová čísla si už za nějakých 30 hodin posvítí Cival, ale my se už teď můžeme rozplývat nad pátečními odhady.

Jaký je tedy verdikt? Čtvrteční půlnočky přinesly do marvelovské pokladničky 25,2 milionů dolarů. Jenom pro srovnání se sluší uvést, že třetí Captain America s podtitulem Občanská válka (ve kterém se král z Wakandy poprvé objevil) zvládnul 25 mega. Batman vs. Superman a druzí Avengers vydělali o 2,5 mega víc, ale vzhledem k rozporuplným reakcím vyklízeli pole rychleji, než se bude dít u chváleného Panthera. Co se celkových čísel za pátek týče, tak jsme u numera 76.

MoneyZone: Bude Black Panther králem všech marvelovek?

Deadline přispěchalo s odhady za celý víkend a už se opravdu něčeho chytněte. Třídenní otvírák je odhadován na 187,6 melounů a ten prodloužený na těžko uvěřitelných 216 kulatých. To je číslo, které dává zapomenout na necelých 205 mega, které si za první čtyři dny připsali druzí Avengers. Nemluvě o Deadpoolovi, Batman vs. Superman a dalších. Zdroje ze zámoří uvádí, že celých 40 % prodaných vstupenek směřovalo k Afroameričanům, což je naprosto bezprecedentní. Jak daleko se s takovým začátkem může Black Panther podívat?

Pomalu můžeme spekulovat o půl miliardě jenom z Ameriky. Díky chytře zvolenému únorovému datu premiéry se nejnovější marvelovka nachází v pozici, kdy konkurence pořád spí a vyčkává. Tím pádem se rozhodně nebude klesat o nějakých 60-70 %, ale desítky a stovky milionů budou naskakovat i další týdny. Tomu pomůžou i nadšené reakce recenzentů, nemluvě o spokojených divácích. Pro mě osobně jsou však ještě o trochu víc šokující první čísla ze světa.

Nejlepší páteční tržby všech dob

Za prvních tři dny hlásí první čtyři desítky zemí 47 milionů babek (Velká Británie a Jižní Korea skoro 10 mega za čtvrtek!) a víkendové numero bude někde za hranicí 120 milionů babek. A to prosím pěkně mluvíme o první várce zemí. Ta druhá v čele s Ruskem, Japonskem a Čínou bude startovat až následující týdny. Kolik z toho bude ze světa celkově? Hodně napoví informace, že Panther rozjel svoji pouť po světových multiplexech výše než třeba Strážci Galaxie nebo Doctor Strange. Tedy blockbustery, které si mimo Ameriku došly pro 440 mega.

Pokud se nemýlím, tak je na skladě miliarda. Panther se tím pádem zařadí po bok Jurského světa, Deadpoola a kingovky To, tedy největších tržebních překvapení posledních let. Disney už za 3 týdny chystá premiéru trochu nudně vypadající sci-fi pohádky V pasti času. Vzhledem k tomu, že režíruje Afroameričanka Ava DuVernay a jednu z hlavní rolí ukořistila Oprah Winfrey, bych se nedivil dalšímu velkému překvapení. Hollywoodská továrna na sny prostě zase jednou vyráží dech.

---

Vytáhni v hospodě: Možná jste nevěděli, že se Michael B. Jordan ucházel o roli Falcona, který se poprvé objevil v roce 2014 ve dvojce Kapitána Ameriky. Tu nakonec nezískal, ale u Marvelů udělal dobrý dojem a konkurz na roli Erika Killmongera byl už pouhou formalitou.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (25)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace