Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Horor roku jede! Tiché místo umlčelo i Amy Schumer


ikona
TedGeorge
amy schumeravengers: infinity warblack pantherdwayne johnsonhororjason blumjay chandrasekharjohn krasinskirachel weiszrampage niciteleready player onethe rocktiché místotop 11warner bros.wes andersonzdeněk troška
Letošní Uteč dál vyráží dech, Rock je v suchu 

Kdo by to do toho Johna Krasinského řekl? Týden před premiérou očekávaných Avengers s podtitulem Infinity War už je jisté, že před sebou máme jednu z těch vzácných tržebních pohádek, na kterou budeme vzpomínat ve výročním článku řešícím TOP 11 největších tržebních úspěchů roku. Tiché místo totiž třetí týden v amerických kinech klesalo o zanedbatelných 33 %, utržilo 22 milionů babek a udrželo první flek. V USA jsme tedy na fantastických 132 melounech.

Opravdu je to letošní Uteč v bledě modrém. Kvalitka natočená člověkem, který se „proslavil“ komediálními rolemi a nikdo by netipoval, že má v sobě režisérské geny. Pracovně tomu pomalu můžeme říkat „jarní osvěžovač multiplexů“. Na rozdíl od oscarovského majstrštyku Jordana Peela však Krasinského režijní debut rezonuje také ve světě. Uteč si tam před rokem připsalo 78 mega, Tiché místo se ve světě teprve rozjíždí a už má na kontě podobné číslo. Počítáte správně, tenhle levný (a mnohými tržebními kecaly přehlížený) outsider už má víc jak 200 mega.

U Paramountů je to teď určitě hodně sluníčkové. Po nespočtu průšvihů a propadu na poslední místo v žebříčku hollywoodských studií, se konečně dočkali svého jednorožce a alespoň na chvíli i závanu optimismu. Uvidíme, jestli právě tohle bude ten film, který studio nasměruje vstříc pozicím, které si v minulosti tak pracně vydobylo. Kdybych chytnul zlatou rybku v rybníku Jordán, přál bych jim miliardu pro parádně vypadající Mission: Impossible – Fallout...

Pojďme rychle k druhému místu. Tam se jako klíště drží Dwayne „The Rock“ Johnson a jeho akční výplach Rampage Ničitelé. Začíná být jasné, že kilo v Americe padne bez nejmenších problémů. Hvězdný Rock si totiž připisuje pro blockbustery nestandardně nízký propad o 41 % a Warnerům dělá radost dalšími 21 miliony. Díky tomu jsme v Americe na ďábělských 66,6 milionech a já si stojím za svým tipem na zámořský finiš kolem 110 milionů dolarů. Bude to stačit na plusové miliony pro studio?

Bude, protože Rampage vládne ve světě. Rock tam k dnešnímu dni vydělal 216 milionů babek (v Číně už jsme za kilem) a celkový účet je prozatím vystaven na pěkných 283 mega. Kdyby nebyli u Warnerů oslové, kteří narvali neskutečných 140 mega do reklamy, mohli dokonce doufat ve značku, kterou by podojil nejeden sequel. Jenomže tu mluvíme o studiu zodpovědném za odepsání 150 - 200 melounů ztráty u Krále Artuše a tím pádem budou zisky střídmé. Vadit to nemusí již 3x zmíněné hollywoodské hvězdě. Ta si přijde na pečlivě vyjednané procentní všimné. Vůbec bych se nedivil, kdyby každoroční článek webu Deadline vyjevil, že si bývalá wrestlerská superstar díky Rampage vydělala víc peněz než celé studio.

Bronz si pro sebe urval film, který na MovieZone zajímá asi stejné množství lidí jako nejnovější snímek Zdeňka Trošky nebo Tylera Perryho. Amy Schumer totiž do kin poslala komedii I Feel Pretty a já se na tomto místě budu snažit být politicky korektní. Těch úvodních 16 mega není pro komedii za dvojnásobek z produkční dílny pořád relativně nového studia STX žádný obří průšvih. Amy má v Americe mnoho fanynek a fanoušků a ti jsou ochotní přispět na jakoukoliv taškařici, ve které se tahle, ehm, protivná, slečna vyskytuje. To už ovšem neplatí o světě.

Po vzoru Vykolejené a Dámské jízdy bude většina milionů pocházet z Ameriky a já se tomu vůbec nedivím. Proč? Protože Amy spolupracuje s packaly. Kromě výše zmíněné apatowovky nemá k ruce slušné scénáře a její humor je laciný, neobjevný a stokrát viděný. Je to docela paradox, protože Schumer se snaží stylizovat do role žoviálnějšího ekvivalentu Tiny Fey a v každém rozhovoru tvrdí, jak důležité poselství svými filmy přináší do světa plného šovinistických mužů a povrchní morálky. Přitom svými buranskými veselohrami nabízí munici právě těm, které nejvíc kritizuje.

Tentokrát se nám snaží „něco“ sdělit o ženách bojujících s nadváhou a já nevím, jak vy, ale to důležité poselství tam prostě nevidím. Ještě, než se zeptáte – Amy jsem kdysi sledoval v jejím seriálu na Comedy Central a hecnul jsem se k puštění jejího celovečerního speciálu na Netlixu. Ženy dokáží být vtipné, relevantní a pro studia rentabilní. Jenom ta Amy je naprosto otřesná.

Bramboru bere pokračování huličské komedie Super Troopers. Nenápadný a levný film si tento víkend málem vyšlápl na dvakrát dražší I Feel Pretty a Foxům udělal radost skoro 15 miliony z dvou tisícovek kin. To je hodně fajn a jenom to potvrzuje kultovní status v jistých kruzích milovaného režiséra Jaye Chandrasekhara. Slyšel jsem, že někomu z redakce MovieZone se velmi líbil jeho film Klub hrůzy, ale nemohu si teď vzpomenout, o koho šlo.

Pětku má horor z dílny Jasona Bluma jménem Vadí nevadí. Ten před pár dny velmi přesvědčivě sepsul v recenzi Mr. Hlad a začíná se ukazovat, že Američané ty (ne)kvality vidí také. Jinak by si levný horor po slušném otvíráku 18,7 mega nepřipsal strmé propady o 58 %. Stačí to na průběžných 30 melounů z Ameriky a dalších pár kulatých ze světa. Díky klasicky mikroskopickému blumhouseovskému rozpočtu si tu samozřejmě přijdou na pšenku všichni zainteresovaní, ale už za dva týdny si na film nikdo nevzpomene. Příště prosíme kvalitněji, Jasone.

Šesté místo si tento víkend připisuje Steven Spielberg a Ready Player One. V Americe pokračuje předpokládaná jízda ke 150 milionům dolarů, protože slušné poklesy o 35 % a dalších 7,5 mega do warnerovské pokladničky znamenají průběžných 126 mega ze země za velkou louží. Legrace začíná ve světě. Svítí tam číslo 526 melounů a může za to hlavně 200 mega z Číny. Jaké bude závěrečné numero? Uvidíme, jakou výdrž ukáže právě startující Japonsko. Mnou prorokovaných 700 milionů z toho asi nebude, ale 600 padne. Warneři si i tady připíší plusové miliony.

Zbylé čtyři zástupce v žebříčku si projedeme v rychlosti. Komediální Kazišuci na sedmém místě pokračují ve slušném tahu na bránu a díky nízkým poklesům o 35 % útočí na páďo z Ameriky. Seth Rogen tedy vyprodukoval další hit.

Osmičku má nezdolný Black Panther, který vydělal další 4,6 mega. V zámoří jsme už na dohled neskutečným sedmi kilům a ve světě jsme za hranicí 1,3 miliardy babek. Fantastické.

Číslo devět má díky necelým 4 milionů studiem Lionsgate produkované drama Traffik, které nemá nic společného s parádním filmem Stevena Soderbergha. Vím o něm jenom to, že tam někdo šikanuje nádhernou Paulu Patton.

No a na desátém místě je mnou toužebně očekávaný film Wese Andersona Psí ostrov. Nebude z toho největší hit čím dál lepšího a zajímavějšího režiséra (další 3,4 mega do pokladničky, průběžných 24 mega a výhled na finiš kolem 35 melounů), ale do plusu nezávislá filiálka Foxů jménem Searchlight jistě půjde.

 

 

Příští týden zboří pokladny Avengers: Infinity War. První odhady hovoří o otvíráku 220 mega z Ameriky a já osobně tipuji ještě o něco větší číslo. Na náročnější diváky z ranku „Rimsy a spol.“ bude potom cílit krásnými ženami zalidněné erektivní lesbické drama Disobedience. Víc vám už za týden napíše Cival, mějte se dobře.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (23)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace