Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Které hollywoodské studio vyhraje rok 2018? (2/2)


ikona
TedGeorge
box officebumblebeedeadpool 2fantasticka zvirata a kde je najitFoxjason stathamjay chandrasekharmission: impossiblemission: impossible 6paramountready player onerocktržbywarner bros.
Budou u Paramountů za největší loosery i s Mission: Impossible? 

Minulý týden jsme si posvítili na Disneyho, Universaly a Sony. Když se řekne A, musí se říci i B. Tím pádem si dnes můžete přečíst rozbor Warnerů, Foxů a Paramountu. Znovu si rozebereme všechny větší premiéry výše jmenovaných studií a znovu vás odkáži na svůj článek, který hodnotil výkon studií za rok 2017. K pití si otevřete dobré červené víno. Jaké? Vyberte si něco v neselhávajícím Vinařství Veverka a teď už směle do toho.

Paramount

Počet premiér v roce 2018: 8-9

Kolik odhaduji, že studio celkem vydělá v Americe: 850 mega
Kolik odhaduji, že studio celkem vydělá ve světě (včetně USA): 2,2 miliardy dolarů
Mezi studii se umístí: Beznadějně poslední
KarelR se od Paramountů nejvíce těší na Mission: Impossible a ani se nemusím ptát. (OK, no...)

 

Jaro

Na jednu stranu jsem docela rád, že si konečně u nějakého studia trochu odpočinu, na druhou stranu je mi Paramountů trochu líto. Ještě před deseti lety to bylo jedno z nejmocnějších studií, ale poslední roky to s nimi jde od desíti k pěti. Pojďme k filmům. První paní na holení je 23. února Natalie Portman. Ta řekla ano talentovanému režisérovi Alexi Garlandovi (Ex-Machina) a zahraje si v jeho sci-fi Anihilace. První trailery slibují zajímavé a kruté dobrodružství, já v kině samozřejmě budu. Trochu se ale bojím, že to i tak bude propadák.

Přesně o měsíc později se bude cílit na malé děti. Do kin totiž jde animák Sherlock Koumes. Zahradní trpaslíci se sice mohou pochlubit hlasy Johnnyho Deppa, Jamese McAvoye, Emily Blunt a dalších, ale to je většině diváků docela jedno. Důležité bude, jestli děti vyplýtvají svoji dávku animovaných dobrodružství, na která jsou s nimi ochotni chodit rodiče, právě tady. Nemyslím si to a tuším propadák. Co se prvních tří měsíců v kinech týče, tak je to od studia všechno. Ježíši, to je tragédie.


Léto

Ani Paramount neodolal hororovému vábení. Šanci poprvé režírovat dal Johnu Krasinskému. Ten zapřáhl manželku Emily Blunt a 6. dubna divákům naservíruje děsivé Tiché místo. Když jsem si pustil trailer, měl jsem pocit, že sleduji showreel kameramana, který se snaží oblafnout svoje profesory na škole, aby mu dali zápočet. Každý záběr se snaží být něčím zajímavý, ale na mě to teda vůbec nefunguje. A premisa spoléhající na tiché sympaťáky? Pusťte si raději Hush.

 

Začínáte mít z Paramountů depresi? Bude hůř. Původně jsme se na jaře měli dočkat nadějně znějící sci-fi ze světa Cloverfieldu jménem God Particle. Před pár týdny však došlo k odložení na 20. duben. Jenomže ani to možná nebude konec těch nekonečných škatulat. Před týdnem se hlubinami internetu začala šířit šuškanda, že chce film od studia koupit Netflix. Zatím sice není nic upečeného, ale pokud by k tomu došlo, tak už nad Paramounty snad nadobro zlomím hůl. A kde je sakra ten trailer?!

UPDATE: Původní odstavec tu pro legraci nechávám. Teď už je vše samozřejmě jinak a Netflix poslal do The Cloverfield Paradox přímo do našich domácností.

Právě mě napadla ta úplně nejvíc tragická filmová synopse všech dob. Posloucháte? Dobrá, představte si film o knižním klubu. v němž fungují čtyři přítelkyně (mimo jiné Jane Fonda), které už mají nějaký ten křížek za opaskem. Jednoho dne někdo do klubu přinese knihu 50 odstínů šedi a dámám tato kniha změní celý život. Do několika tisíc kin to půjde 18. května a jdi už do pr_ele, Paramounte!

Čím se to ti zoufalci budou snažit prvního června zachránit? Do kin vyšlou Johnnyho Knoxvilla ve filmu Action Point. Johnny bude šéfovat bandě zfetovaných, nezodpovědných, nevzdělaných a hloupých podřízených pracujících v zábavním parku, který prodělává. Svým způsobem tu vidím paralelu s vedením současného Paramountu. Uvidíme, jestli pointou filmu bude, že je zachrání čínský kapitál.

Ne, ale teď vážně. Pokud Mission: Impossible – Fallout v kinech od 27. července nevydělá alespoň 700 mega, tak už to bude na zavření krámu. Naštěstí to vypadá, že alespoň tady se prokleté studio dočká slušného úspěchu. Fakticky všude se poslední týden mluví o tom, že je Tom Cruise pořád stejný borec schopný pokračovat v točení akční scény, i když má zlomenou nohu. Spolu s vámi se těším na (prý brzký) trailer. Je docela možné, že se v době čtení článku už kocháte povedenou dvouminutovkou a toto si čtete jenom proto, že jsem líný to přepisovat. Každopádně za to může KarelR. (Je to lahůdka, Tede!)

 

Podzim

Pod dojmy té smršti nářezových premiér z léta (ironie) si Paramount řekl, že si dá pauzu. Tak bude dělat po dobu tří měsíců a v kinech se připomene až 26. října. Naštěstí pro nás (a pro ně) by to mohlo stát za to. Akčňák Overlord by se totiž měl také odehrávat ve světě Cloverfieldu. Jak jistě dobře víte, jedná se o kódové označení jedné z největších vojenských akcí všech dob – vylodění spojeneckých vojsk na plážích Normandie během druhé světové války. Těším se.

To už se nedá říct o premiéře, kterou studio plánuje na první víkend v listopadu. Proč? Protože se jedná o další z nepojmenovaných premiér, o kterých toho zatím moc nevíme. Toto datum mají Paramounti rezervované už od roku 2016 a podle některých spekulací se mělo jednat o další film z Transformeřího universa. Jiní pisálci na Redditu spekulují nad dalším Cloverfield filmem. Vzhledem k tomu, že se dočkáme obojího v rozmezí jenom několika týdnů od této „tajemné“ premiéry, je spíše pravděpodobné, že někdo zase zapomněl „uklidit“ v distribučních premiérách a oznámit lidem, že prostě nic nebude.

Zima (respektive Vánoce)

Pojďme tu tragédii nějak ukončit. Bumblebee jde do kin 21. prosince a jenom podtrhuje vyloženě mizerný rozvrh distribučních premiér studia. Což o to, spin-off Transformerů si pro svoje dolary dojde klasicky v asijských zemích a byť poslední Roboti klesli až někam k 600 milionům dolarů celosvětově, jejich produkce mi z fiskálního hlediska smysl pořád dává. Co mi smysl nedává, je datum premiéry. Poslat hračkářskou „rubanici“ do kin o svátcích je tupost hodná… Budou rádi za půl miliardy. V létě by to dalo o 200 mega víc.

No a to je všechno nejenom ke studiu P, ale i k celému článku. Doufám, že jste si dobře početli a nezapomeňte napsat do diskuze vaše tipy na největší filmová a tržební překvapení roku. Jistě jsem se párkrát pořádně seknul.

---

Vytáhni v hospodě: Podle posledních zpráv je studio Sony Pictures dost možná na prodej. Osobně jsem tipoval, že tahle nepříjemnost potká nejdřív Paramounty, ale očividně jsem se mýlil.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace