Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Anihilace: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
05.04.2018 07:32:20
reaguje na: do_Od
Máš pravdu, musel jsem snížit své hodnocení na jednu hvězdičku, ten film fakt zraje.
0 0
reagovat
04.04.2018 23:07:36
reaguje na: Godlike
Těch 64 % na ČSFD je pořád ještě moc. 
2 -3
reagují: BlackAdder
reagovat
04.04.2018 22:55:48
reaguje na: do_Od
LOL. Lapsy v logice. Okey.:D
0 0
reagují: do_Od
reagovat
04.04.2018 22:46:31

8/10

Výborný, bavilo mě to moc. Garland mě držel napnutýho jako strunu od začátku do konce. Je to nádhernej audiovizuální trip se skvělým obsazením a mnohem líp zvládnutým závěrem, než měl Arrival.

Vyšší hodnocení nedávám kvůli tomu, že to pro mě nemá tak dlouhej dozvuk, jak bych si asi přál, a vlastně mě už zpětně nic moc nenutí o filmu přemýšlet. Ale možná jen nebyla správná nálada. Rozhodně se nebráním dalším projekcím a nedivil bych se, kdyby se film na konci roku objevil v mojí topce.
0 -1
reagovat
04.04.2018 07:55:52
Annihilation neurazil, nenadchol. Zase raz film ktory je hlavne o tom finalnom odhaleni a to co ma byt zakladom pre finale je seria napadov ale pre to finale samotne je v podstate uplne jedno co sa stane v strede. Pretoze koniec vo svetle vsetkeho ostatneho vyznieva ako uplne samostana vec a aj vcelku WTF.

Preco by sa uplne cudzia entita mutujuca vsetko zdanlivo nahodnym sposobom rozhodla, ze sa vrati v podobe ludi? Preco sa vratili iba dvaja, ked sa potencialne mohli vratit vsetci ktorych tam poslali a entita by mala podstatne vacsi priestor na svoje zamery? Pokial bolo cely cas zamerom spalit majak a vyjst von zo zony, preco sa tak nestalo uz pri prvej skupine?  Preco "Kane" vobec zomieral pokial bol shimmer aktivny ale stabilizoval sa ked bol shimmer zniceny, nestacilo by aby sa shimmer proste prestal rozpinat po dosiahnuti ciela? 

Rovnako cela vztahova backstory pre ten koniec naozaj nehra ziadnu rolu, takze v tej stopazi by som ocenil but viac psychologie postav alebo lepsie previazane eventy v zone s koncom. Skoda, mohol to byt podstatne lepsi film. 
0 0
reagovat
02.04.2018 20:12:30
No tak dějově to trochu skomírá, ne že ne... Např. ty etýdy h-hrdinky se vzpomínkami na š....í negřího kámoše, nebo vůbec ty liebes scénky, mi tam přišli kapku stopážově přes rámec. Stačilo pár retro okýnek a mohlo se jít hned na věc. Samotný závěr u majáku byl potom až moc střihlej, ze začátku se to zbytečně natahovalo těma rádoby doj-scénama.... Jinak ale super: džungle, medvědík. Jo a ženskej tým měl mýt trošku Tarantinovský kecy (např. jako v Autě zabiják :D) 7/10
0 0
reagovat
28.03.2018 14:57:43
reaguje na: Godlike
Vyšší smysl bytí? :) Přijde mi fakt úsměvný, jak tu lidi za každou cenu brání ty lapsy v logice, protože se ten film tváří, že je něco víc.
4 -6
reagují: Godlike
reagovat
28.03.2018 12:38:20
reaguje na: okkac
Já nevim, ale já tyhle lidi nechápu. Tam šlo prostě o něco jinýho než o skafandr a rádio.:D
4 -1
reagují: do_Od
reagovat
28.03.2018 10:23:46
Mne tam zarazilo, ze radiova komunikace nefunguje, protoze Shimmer nepropousti zadny signal. Ale to vime, protoze se zadna expedice nikdy neozvala ale stejne tam zas pujdeme s radiem.

Co treba alespon na nejakou kratsi vzdalenost si tahnout za sebou kabel pro komunikaci? Nebo alespon zminit ze kabel nefuguje taky.

Knihu jsem necetl, ale tam se vysvetlovalo, ze treba vozidla neprojedou, ze ihned po projeti Shimmeru se proste rozpadnou na prach nebo tak. Pritom staci prave dat par takovych vet do dialogu a lidi pak nebudou nadavat na logiku.
0 0
reagují: Godlike
reagovat
28.03.2018 00:41:07

hehe

To by mě fakt zajímalo, jaké úžasné sofistikované vývody se dají najít v Ex Machině. Byla to zcela běžná sci-fi, dobře udělaná, nic víc. Jinak Anihilace je dost lepší, i když ten výzkumnej tým bez jakýchkoliv ochranných prostředků fakt pořád nemohu zkousnout.
3 -2
reagovat
27.03.2018 09:34:47

Ale jo

O filmu jsem nic nevěděl a nic nečekal. Občas jsem si taky zanaříkal na logiku, ale film umí udělat atmosféru, a to se počítá (chce to ale adekvátní podmínky). U spoutané scény s židlemi jsem myslel, že se pos**u - perfektní příšerodesign a žádná otřepaná lekačka. Asi si ho zapamatuju víc, než další x-tou Marvelovku (nic proti nim) a jsem rád, že jsem ho neminul..
1 0
reagovat
26.03.2018 09:16:00
reaguje na: 5h1nj1
Hlavně v reálu by se nepokoušeli proniknout do středu, když ty expedice při tom pravidelně chcípaj, ale podnikli by výpravu tak metr do hloubky. A pak druhou dva metry do hloubky. A pak třetí...

Umělecká licence, jinak by se nedalo dívat na žádný film.
0 -4
reagovat
26.03.2018 06:19:27
reaguje na: do_Od
Tak mu pustíš tu nejpitomější scénu, jo? :D
1 -3
reagovat
25.03.2018 22:19:53
Přistupoval jsem k tomu jako k ekologické alegorické sci-fi, ne k sci-fi hororu, jak to prezentovaly trailery a užil jsem si to. Chtělo by to ještě jedno zhlédnutí v budoucnu, ale závěrečná část v majáku jednoduše vynikající, medvěd taky senzační. Nemám ani moc co tomu vytknout, příroda pěkná, reálie zajímavé.

Scénu s granátem jsem si vyložil jako že jsme to my, lidi, co držíme v rukou granát, který může víceméně spálit celej ekosystém a přírodu způsobem, jakým k tomu došlo ve filmu, jen my ho můžem odjistit. Ale vyložit si to může nejspíš každý jak chce.


S hodnocením váhám mezi 8-9/10, především kvůli poměrně zdlouhavému úvodu.
1 0
reagovat
25.03.2018 12:27:53
2 -4
reagují: Nexus6
reagovat
25.03.2018 10:40:08
Pre mňa je Garland prehypovany. Formálne celkom vie, ale obsahovo mu to škrípe alebo neohúri. Vždy nadhodí zaujímavú zápletku, ale málokedy ju aj zaujímavo rozuzlí.

Napríklad Ex Machina mi prišla maximálne nadhodnotena a tuctová - ak by som nikdy nečítal či nevidel žiadne sci-fi, asi by to bolo zaujímavejšie, ale ten dej nebol ničím zaujímavý a bolo jasné ako skončí už od prvej minúty. 

Annihilation je podstatne zaujímavejšia, to Garlandovi neberiem, ale celkovo mi príde nie úplne zvládnutá a mám pocit že lepší režisér by z nej vytrieskal niečo posobivejsie. Najlepšie fungovali hororové scény, čiže možno týmto smerom by sa Garland mal uberať skôr. Súhlasím s tým čo píše cain.pullo, že tá psychologická stránka mala byť výraznejšia a silnejšia, lebo tá je jadro filmu. Každá z postáv mala komplikovanú minulosť, zaznelo že ľudia sú sebedeštruktívni a tým pádom to máme v DNA. To bude wo co go.

A rád by som vedel či sa aspoň v knihách vysvetlí čo je Shimmer zač, pretože vo filme sa to vôbec nedozvieme. Nemyslím to ako Shimmer funguje a čo robí, to je jasné, ale odkiaľ sa tu vzal a prečo. Ak niekto vie, nech kľudne napíše, čítať to nebudem a pokračovanie filmu nebude. 
2 -4
reagují: do_Od
reagovat
24.03.2018 14:50:11
reaguje na: 5h1nj1

kniha

v knize ja psano, ze vsechny expedice byly nejak vyjimecny, poslali treba jen vojaky (muze) pak jen zeny, pak vedce apod a vybaveni meli srackovy zbrane, zadnou techniku nic, protoze se bali toho co je uvnitr a jakou to ma inteligenci aby si nechali (lidstvo) nejaky esa v rukavu.
2 0
reagovat
23.03.2018 21:11:06
Mě to teda přišlo slabé, kromě pěknýho production designu mě to nebavilo... Film chtěl vypadat jako něco chytrýho, ale vždycky to spadlo do trochu nějvíc béčkovejch prvků. 
2 -1
reagovat
23.03.2018 17:51:23
reaguje na: Karbunkule
Tak jestli je zatoulany tak ci onak dusevne ci fyzicky je prece uplne jedno.
0 -3
reagovat
23.03.2018 17:38:13

Nedomyšlený úvod recenze

Pobavilo mě v recenzi: "Zatímco Natalie Portman v ní bude hledat zatoulaného manžela" - ehm, zprvu si máte myslet, že manžel přece leží na základně a to, že to není on, je přece spoiler jak prase :D
2 0
reagují: imf
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2018.
Všechna práva vyhrazena.
Hosting zajišťuje: Stable.cz
Kontakty: Technická podpora | Redakce

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se na MovieZone zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se