Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Přání smrti: Recenze

příspěvky 1 - 8 Napsat příspěvek
18.03.2018 08:58:49
reaguje na: Rimsy
Třída roku 1984 byl tím hrdinou dohnaným k zabíjení učitel, likvidoval svoje studenty a točil to režisér Mark L. Lester, který o pár let později dělal Komando. A bylo to boží. Nevím, jestli to v roce 1982 někoho nějak zásadně rozhodilo, ale počítám, že dneska by to lidi nedali vůbec, když jsou tak rozhození z vraždícího doktora. Neprávem zapomenutá pecka nejen jako revenge flick, ale i jako film, který měl koule, o kterých se dnešním filmařům jen zdá (nebo nezdá, ale vědí, že by jim to neprošlo). 
1 0
reagovat
18.03.2018 01:06:20
Bavilo, aj keď je tam pár scenáristických kopancov. Willis je tam prekvapivo dobrý, toho doktora mu dokonca verím trochu viac než človeka, ktorý nevie strieľať. :) 6/10, ale pomerne spokojných.
0 0
reagovat
13.03.2018 17:12:47
reaguje na: do_Od
to je přesně ono. architekt-zabiják? budiž, no a co. ale doktor-zabiják? to je větší nářez přece, hippokratova přísaha a tak. na tomhle morálním rozporu by šel v klidu postavit celý film, kdyby místo willise byl třeba mikkelsen a místo rotha někdo, kdo se neukájí nad představami vyhřezlých mozků (žádný takový režisér mě ale nenapadá, pravda). jenže když se tohle přání smrti pouští do etických otázek, selhává, nejspíš proto to zámořští recenzenti haní. ale hlad si na tom dokázal najít to, v čem to funguje, a já s tím dost souhlasím (i když to není úplně film pro mě) :+
0 0
reagují: Mr. Hlad
reagovat
13.03.2018 13:12:31
reaguje na: mimomisu
Problém amerických recenzentů (a můj trošku taky) tkví hlavně v tom, že film zobrazuje násilí od postavy, která se zavázala, že bude životy zachraňovat. Aneb nechápu, proč architekta vyměnili právě za doktora... jakoby snad někdo Willisovi žral, že by mohl být doktor. Důvod číslo dvě, předpojatost vůči režisérovi. Důvod číslo tři, předpojatost vůči Willisovi. A důvod číslo čtyři, je to Amerika, včera jsem se například dočetl, že kdyby vyšel první Iron Man dneska, tak by Marvel zbankrotoval.

Jinými slovy chce to ty recenze číst a rozumět kontextu, od Hlada si třeba cením, že k tomu filmu prostě přistoupil jako k béčku a (asi) správně podtrhl, že jako béčko to je OK, zatímco jako drama to absolutně nefunguje. Tenhle odstup a soustředění se čistě na filmovou stránku věci u zahraničích recenzí chybí čím dál častěji, bohužel imo.
1 0
reagují: Rimsy
reagovat
13.03.2018 11:44:11
reaguje na: pepo
:+ ;)
0 0
reagovat
13.03.2018 10:39:57
Je to najlepší film s Willisom v hlavnej úlohe, čo sme za posledných 5 rokov videli;)
2 0
reagují: Sony
reagovat
13.03.2018 09:51:27
reaguje na: Tim007
No byl bych opatrnej i tak, tohle je v porovnani s ostatnima hodne smirliva recenze
1 -1
reagují: do_Od
reagovat
12.03.2018 20:48:46
Tak že bych se konečně po dloooooouhé době mohl těšit na alespoň částečně podařený film s Willisem? Jak bych byl za to rád. Willis by na to stále měl, jen ty filmy nějak nepřichází bohužel.
1 0
reagují: mimomisu
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2018.
Všechna práva vyhrazena.
Hosting zajišťuje: Stable.cz
Kontakty: Technická podpora | Redakce

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se na MovieZone zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se