Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Leden 2018


ikona
KarelR
barry seal: nebesky gaunerblu-raydvdloganovi partacitozabijak a bodyguard
Vydejte se do oblak, do kanálů, nebo prostě do akce s hláškujícím Jacksonem. 

Srpen a září často slouží jako odkladiště nejistých projektů a loni tomu nebylo jinak. Do kin šla spousta filmů, jejichž úspěchem si (na začátku produkce) nebyl nikdo jistý, při pohledu zpět to ale pro diváky dopadlo dobře. Neříkám, že se povedlo úplně všechno. Minimálně tyhle 4 kousky však za zhlédnutí rozhodně stojí.

Barry Seal: Nebeský gauner
Vyšlo: 17. ledna 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 808 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Mohl to být totální průšvih, druhá spolupráce Toma Cruise a Douga Limana se ale nakonec vyplatila. Jistě, tržby 134 milionů dolarů nejsou při padesátimilionovém rozpočtu zas takové terno. Mnohem důležitější však je, že se "letecký Vlk z Wall Street" zatraceně povedl. Napoprvé jsem se v IMAXu ještě dost divil, že tahle komediální srdcovka vůbec funguje. Druhá (domácí) projekce pak už byla těžce vychutnávací a soustavně jsem obdivoval, s jakým nadšením je tenhle film natočený. Na hraně zítřka jednoduše nebyla náhoda. Cruise s Limanem si náramně sedí a Barry Seal ještě dostane spoustu lidí, kteří od něj nic nečekají, nebo ani nevědí o jeho existenci. (8/10)

Loganovi parťáci
Vyšlo: 17. ledna 2018
Cena: 268 Kč (DVD)

Dlouho jsem si říkal, že by se Steven Soderbergh nevracel z režisérského důchodu pro nic za nic. Touha natočit "vidlácké Dannyho parťáky" ale nejspíš byla příliš silná a nakonec jsem rád, že jí podlehl. Loganovi parťáci nejsou žánrovým milníkem a dlouho nebudete chápat, proč chtěl Soderbergh natočit zrovna tenhle nevýrazný příběh. S přibývajícím časem je to však čím dál tím jasnější a u finále se nejspíš dopracujete k výkřiku: "Krucinál, je to tam!" Jasně, celé to určitě mohlo být o úroveň našlapanější a vyladěnější. Soderbergh ale holt má svoje tempo a jiný už nikdy nebude. (7/10)

To
Vyšlo: 17. ledna 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (Blu-ray ve Steelbooku), 808 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Přiznání: Ještě pořád jsem To neviděl. Blůčko už se mi válí u televize a čekám velké věci, čas je ale prevít, takže musíme dát na Civala (" Instant classic, jen víc v rámci teen báchorek než mezi horory. Výtvarně a atmosféricky vyladěný upgrade Stand By Me, který je chvályhodně i chytře věrný předloze.") nebo na Rimsyho, jenž v recenzi mluví o "zvládnuté adaptaci, která podlehla snaze nenaštvat diváky a drží se zbytečně při zemi. Děti jsou skvělé, nový Pennywise nezklame a lekačky děsí tak nějak rutinně. Je to však důsledné zobrazení Kingových motivů dětství a dospívání, jež z tohohle hororu dělá nadprůměrný film." V každém případě: Ano, dorazila kvalita a zasloužený hit! (7/10)

Zabiják & bodyguard
Vyšlo: 17. ledna 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Asi nejlepší akční komedie minulého roku se objevila prakticky odnikud. Od malého filmu s Reynoldsem a Jacksonem se moc nečekalo - i proto, že za kamerou seděl Patrick Hughes, jenž třetími Expendables nikoho neoslnil. Výsledkem je však těžce nahláškovaná road movie, která se chlubí nečekaně říznou akcí a nabízí za mrzkých 30 mega strašně moc muziky. Jasně, celá linka s Oldmanovým diktátorem tu působí trochu divně. Všechno s ústředním duem ale funguje na jedničku, a jakmile se Jackson přepne do polohy "největší borec na světě", člověk si skoro přeje, aby měl Zabiják & bodyguard o hodinu víc. (7/10)

Dále v lednu vyšlo: Hadí doupě, Kingsman: Zlatý kruh, Který je ten pravý?, LEGO® Ninjago® film, Listopadoví vrazi, Na doraz, Oklamaný, Strnadovi, Temná věž, Velká oříšková loupež 2, Zahradnictví: Dezertér

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace