Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První recenze na nové Star Wars velebí odvahu Epizody 8


ikona
Mr. Hlad
adam driverdaisy ridleylast jediprvní reakcerian johnsonstar wars
Jak se povedl nejnovější film ze ságy Star Wars?  

Největší film letošní zimy Star Wars: Poslední z Jediů uvidíme už zítra a hned po poledni se s vámi podělíme o naše dojmy. V zahraničí už ale mají jasno. Zatímco před pár dny musel KarelR psát novinku o tom, jaká je to bomba, jen z neoficiálních zdrojů, embargo na recenze před pár minutami padlo, a tak máme konečně o něco jasněji. A zatím to vypadá dobře. A hlavně tak, jak jsme doufali. Ne všechno údajně v nových Star Wars funguje na sto procent, ale pořád je tam zatraceně hodně důvodů, proč vyrazit do kina co nejdřív. 

 

Prý dostaneme všechno, co od Hvězdných válek můžou fandové chtít. Spoustu soubojů se světelnými meči i uprostřed vesmíru, hromadu neokoukaných potvor a skvělé záporáky. Ale hlavně nečekané zvraty a vývoj postav, jenž se nedá dopředu úplně odhadnout. Takhle odvážně pojatý superblockbuster tu prý už nebyl zatraceně dlouho. Rian Johnson navíc do známého vesmíru přináší svěží a neokoukaný vizuální styl, což je taky fajn a umí si pohrát s očekáváním diváků i s nostalgií. A podle všeho dost nečekanými způsoby a jde v jistých směrech o dost temnou podívanou, zároveň ale nemáme čekat kopírku Impérium vrací úder. 

 

Pokud by prý mohl v něčem být problém, tak hlavně v humoru. Ten byl ve Hvězdných válkách vždycky, Johnson si však údajně dovolil šoupnout ho třeba i k záporákům, na což úplně zvyklí nejsme, ale srandu ve stylu třetího Thora čekat samozřejmě nemáme. Na to se tu až příliš poctivě a dost drsně zachází s hrdiny, jejich traumaty a mnohdy velice bolestivou minulostí. Nové Hvězdné války se zkrátka pokouší být trochu jiné. Zatímco sedmičce se vyčítala úporná snaha dělat to stejně jako dřív, tentokrát se prý skutečně dočkáme radikálních změn. Ne vždycky to úplně šlape na sto procent, ale snaha jít vlastní cestou a nedržet se minulosti je tu zřejmá. A takhle zásadní změny se bez pár zaškobrtnutí neobejdou. Důležité ovšem je, že výsledek stojí za to. A naznačuje, že Hvězdné války budou mít co nabídnout i v dalších letech. 

Takže se uvidíme v kině. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace