Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Připravte se na další filmy ze světa Pána prstenů


ikona
KarelR
Vedení Tolkien Estate začíná rozprodávat všechno, co mu přijde pod ruku. Je to dobře nebo ne? 

Před pár dny bylo potvrzeno, že nás opravdu čeká seriálový prequel Pán prstenů, jenž dozajista povede i k televiznímu remakeu slavné trilogie. Tolkien Estate prodala televizní práva Amazonu, který za ně dal neskutečných 200 milionů dolarů, všem ale vrtalo hlavou, jak tenhle nápad vůbec vzniknul. Christopher Tolkien, dlouholetý ředitel Tolkien Estate (a syn J. R. R. Tolkiena), je proslulý tím, že se mu nelíbí Jacksonovy celovečeráky. A kdyby filmová práva na Pána prstenů a Hobita nešla do světa už v roce 1969, nejspíš bychom se úspěšných adaptací nikdy nedočkali.

Teď ale všechno začíná dávat smysl - třiadevadesátiletý Christopher totiž na konci srpna rezignoval. Vzhledem k jeho věku to není moc šokující zpráva, filmovým světem však můžou otřást její následky. Jak správně tušíte, současné vedení Tolkien Estate má peníze o něco raději než odkaz slavného spisovatele. A když se televizní práva prodala dřív, než se svět vůbec doslechl o Christopherově odchodu, kdo ví, za jak dlouho se začne rozprodávat to ostatní.

Hned zkraje přichází na mysl Silmarillion, který se konečně může rozpitvat do filmů. Tolkien toho však napsal mnohem víc a Hollywood se dozajista porve o všechno, co může mít na plakátě "od autora Pána prstenů". Pokud práva skončí ve správných rukách, můžeme se těšit na spoustu parádních fantasy. Dychtivost Tolkienovy dcery Priscilly a kupy vnoučat, jež Christopher tak dlouho držel na uzdě, ale může vést i k pěkným šlamastykám.

V každém případě je jasné, že chystaný seriál, u něhož se do každé série investuje až 150 milionů dolarů, brzy doplní i celovečeráky. Warnery určitě potěší, že teď můžou "prstenový vesmír" rozpracovat stejně jako ten potterovský (i s atrakcemi, zábavními parky atd.). A fanoušci Tolkiena musejí doufat, že nebudeme za pár let láskyplně vzpomínat na Christopherovo odpírání.

---

Vytáhni v hospodě: Dlouholetý soudní spor, podle něhož Warneři nesměli z Pána prstenů těžit v digitálním světě (hlavně ve videohrách), byl konečně uzavřen letos v červenci. Tolkien Estate od studia dostala 80 milionů dolarů, a teď je docela jasné, že šlo o vějičku k chystané spolupráci bez Christophera.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace