Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MoneyZone: Přepere Thor v kinech Justice League?


ikona
TedGeorge
dcjustice leagueliga spravedlnostimarveltémathor: ragnarok
Bude mít DC univerzum na ostudu zaděláno? A dostane Kevin Feige další velký hit do sbírky? 

Thor vs. Justice League. Marvel vs. DC. Barvičky vs. temnota. To je jenom několik přirovnání, která se v následujících týdnech budou objevovat dnem i nocí na vašich obrazovkách. Marně teď vzpomínám, kdy naposledy měly otevřít dvě tak rozdílné komiksové adaptace tak blízko u sebe. Thor: Ragnarok totiž směřuje do amerických kin už 3. listopadu a po dvou týdnech ho na fanboyovském piedestalu vystřídá právě Liga spravedlnosti. Pojďme si tedy společně rozebrat tento souboj mocných. Výsledek, ke kterému se dostanu, vás možná překvapí.

Je to pár dní, co světlo světa spatřil tracking třetího Thora. První odhady analytiků hovoří o 100-110 milionovém otvíráku. To je rozhodně víc, než jsem (nejenom já) ještě před pár měsíci očekával. Čím dál víc mi to však dává smysl. Po odletu Hulka na konci druhých Avengers si dal Mark Ruffalo se svou postavou zeleného cholerika pauzu a velmi spokojené reakce diváků na kampaň Thora nám jasně říkají, že je jeho návrat na stříbrná plátna toužebně vyhlížený a očekávaný.

Na tomto místě je třeba říct, že Chris Hemsworth nikdy nebyl velkým tahákem. Nemám teď na mysli fakt, že je mimo marvelovské universum prostě marný a jeho "box office mojo" je prakticky nulové. Koneckonců ani ten Chris Evans se kromě Capa nikde moc nepředvedl. Spíš jde o to, že ani na Thora se nechodí kvůli němu. Dvojka sázela hlavně na čerstvě slavného Lokiho, kujícího další pikle, a trojka sází hlavně na toho Hulka a posun směrem od temné dvojky k rozjuchaným Strážcům Galaxie.

Koneckonců sám režisér Strážců James Gunn se nedávno nechal slyšet, že je Ragnarok nejbarevnější a nejzábavnější marvelovka všech dob. Nevěříte mu? První reakce jsou fakticky všechny spokojené. Kromě Hulka se chválí i Valkyrie v podání takřka neznámé Tessy Thompson a v kinech nás prý čeká nejlepší díl Thora. Počkejme si však na recenze a nechvalme den před večerem.

Co na tuhle ofenzívu říká Justice League? Zatím vlastně nic. Přeci jenom si musíme uvědomit, že premiéra je až ke konci listopadu, takže je ještě čas něco v reklamní kampani předvést. Mohu se s vámi vsadit, že první reakce, které "náhodou" prosáknou, budou velmi spokojené a nic nebude naznačovat, že nás v kinech čeká Batman vs. Superman na druhou. Taková nedůvěra k počátečním reakcím by se jistě dala aplikovat i na toho Thora, ale něco mi říká, že tam se kvalitativní průšvih do kin vážně nechystá.

Jak jste již jistě pochopili - oficiální tracking ještě není k dispozici a my můžeme vzít zavděk snad jenom (většinou docela přesnými odhady) tržebních kecalů z webu pro.boxoffice. Ti už několik měsíců v kuse snižují svoje čísla a v současnosti tuší zámořský otvírák 150 mega. Uvidíme, co nám za dva týdny řekne tracking, ale podle mého názoru je to pořád ještě moc. Je na čase se historicky znemožnit a vyjevit věrným čtenářům moje odhady.

Můj tip je takový, že nás Ragnarok všechny překvapí a v Americe si připíše otvírák 120 mega. Spokojené ohlasy ho pak posunou kousek pod hranici 280 milionů dolarů. Svět přidá dalších 450 mega a budeme atakovat parádních 750 melounů. Co se Justice League týče, tak tam Warnery podle mne zklame americký otvírák 140 milionů a z celkových 310 milionů také nebudou skákat do výšky. Svět přidá necelých 600 mega a končit budeme u hranice 900 melounů. Něco mi prostě říká, že předpokládaná miliarda nepadne.

Kolem a kolem to bude znamenat další velký úspěch pro Marvel a hořkou pilulku pro DC, respektive Warnery. Ti směřují k Justice League už od premiéry Muže z oceli a v hlavách jistě celou dobu nosí podobná čísla, jaká kdysi přinesli první Avengers (na tomto místě bych poděkovat distributorům, že je neposlali do českých kin jako “Mstitele”). Tedy více než 1,5 miliardy dolarů. Rovnou se vás teď zeptám - opravdu je tu někdo, kdo ještě o takových číslech sní? Nebudete nakonec šťastní, když proběhne "alespoň" ten útok na miliardu?

Další týdny napoví mnohé. Myslím, že se shodneme na tom, že to má Thor rozjeté na nejúspěšnější díl ze své série. Justice League zatím provází pochyby, zaviněné napodruhé (a v ještě delší režisérské verzi) už vážně nekoukatelným Batman vs. Supermanem, podpořené nepříliš povedenou reklamní kampaní. Bylo by vyloženě šokující, kdyby nakonec asgardský bůh dokonal svoje tažení za překvapením roku a v kinech porazil i tuhle dlouho vyhlíženou warneráckou týmovku. Ve světě, kde může levný horor podle staré knihy Stephena Kinga otevřít za 120 mega, je však možné všechno.

Diskuse je otevřená. Buďte tam na sebe prosím hodní a svůj radikální názor prosím podpořte alespoň nějakým tím faktem.

---

Vytáhni v hospodě: Nevím jak vy, ale já už se docela těším, až se v Thor: Ragnarok na plátně potkají Jeff Goldblum a Sam Neill. Bude to poprvé od Jurského parku a třeba Malcolm Grantovi konečně vysvětlí tu teorii chaosu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace