Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Všechno, co nám prozradil nový trailer osmých Star Wars


ikona
KarelR
mz skalpelrian johnsonstar warsstar wars: posledni z jediu
Fanoušci předaleké galaxie dostali novou dávku pitevního materiálu. Co se dá vykoukat z nového traileru a co stále halí rouška tajemství? 

J. J. Abrams natočí po sedmé epizodě Star Wars i devítku, takže je bezesporu hlavním strůjcem nového příběhu. Mezi jeho práci se nicméně "vklíní" Rian Johnson, jenž to nebude mít úplně snadné. Proč? Po tom, jak moc se Epizoda VII inspirovala Epizodou IV, se bude osmička přirovnávat k pětce. A dosavadní materiály ukazují, že od toho Lucasfilm zase tolik neutíká.

Jestliže budou Luke a Rey (a Žvejkal a předem nenáviděný malý porg?) v novém filmu partou číslo jedna, za partu číslo dvě můžeme považovat Leiu, Poea, Finna a Rose, novou členku Odboje s tváří Kelly Marie Tran. Leia bude ve filmu čelit velkému tlaku, protože je republika po zničení nejdůležitějších planet v troskách. První řád má tudíž volné pole působnosti a odříznutý Odboj se bude muset ukrýt ve staré základně Rebelů na planetě Crait.

Ano, právě tady nás čeká bitva mezi odbojovými ski speedery a obřími tanky AT-M6, mohutnějšími a lépe vyzbrojenými bratříčky AT-AT. Crait je planeta z rudé zeminy, jíž pokrývají bílé solné pláně. Johnson tak hezky obešel sníh a navíc může s Malým sokolem létat v rudobílých dolech (zatím jediný důkaz protnutí všech dějových linií), což by mohl být solidní adrenalin.

Leia film stráví hlavně na základně na Craitu a její sokyní bude (zatím pořádně nepředstavená) viceadmirálka Amilyn Holdo. Tu si zahrála Laura Dern, která by měla zaujmout růžovými vlasy a politickými schopnostmi, jež budou i pro zkušenou Leiu pořádnou výzvou. Druhým zásadním nováčkem je potom nevyzpytatelný hacker DJ s tváří Benicia del Tora. O tom také nevíme skoro nic, měl se ale objevit na planetě Canto Bight, která je proslulá svým luxusním casinem.

Oblíbená destinace galaktické smetánky bude mít ve filmu stěžejní roli. Po meetingu s Leiou a Poem se tam DJe vydají hledat Finn a Rose, kteří "náhradu za Bespin" navštíví v přestrojení. Ano, Canto Bight má podle všeho v prackách První řád. Finn se tedy doslova vydá za nepřátelskou linii a bude doufat, že nepotká kupu starých kamarádů, s nimiž si o práci v Odboji pokecá jen stěží.

Jak ukázal trailer, Finna "bohužel" na jeho misi nemine setkání (a duel!) s jeho bývalou šéfkou Phasmou. Kde se tahle potyčka odehrává? Fandové tipují nový koráb The Supremacy, na kterém sídlí Snoke a jehož zničení by mohlo být cílem Finnovy mise. To jsou ale jen dohady, ve skutečnosti může jít o imperiální základnu na Canto Bight nebo úplně jinou lokaci.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace