Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nové reakce na Wonder Woman jsou nadšené


ikona
KarelR
dcprvni reakcewonder woman
Patty Jenkins chtěla sólovkou Wonder Woman utéct od depresí a temnoty a ukázat hrdinštější pojetí DC vesmíru. Jak se jí to povedlo? 

Možná si pamatujete, že jsme první reakce na Wonder Woman vydávali v únoru. Film tehdy nadchnul fanoušky od DC, kteří ho viděli dlouho před novináři, takže podobná strategie jako u Suicide Squad. U návratu Jokera bohužel přišlo vystřízlivění ve chvíli, kdy dorazila druhá vlna ohlasů. Tahle nepříjemnost ale Wonder Woman (díky bohu!) nepotkala, protože ji chválí i novináři.

Jak moc? Samotné recenze ještě nedorazily, takže si číselné podklady odpustíme. Na Twitteru ale jásá nad tím, že je Wonder Woman nejlepší DC film od Temného rytíře a strká tak do kapsy všechny své kolegu z DCEU. Filmový vesmír, který se Warnerům zatím moc nedařil, tedy konečně dostává oslavovanou pecku. A recept k úspěchu samozřejmě zní - držet se comicsového odkazu.

 

Ne, nemyslím tím to, že má Wonder Woman napůl připomínat prvního Kapitána Ameriku a napůl prvního Thora. Mnohem důležitější je, že stojí na ramenou první Supermana, jemuž se skládají očividné pocty už v trailerech. Patty Jenkins prý natočila upřímný hrdinský velkofilm, který neskutečně táhne ústřední duo (na Gal Gadot i Chrise Pinea se pěje oslnivá chvála). A přestože se občas mluví o pomalejším prvním aktu a kostrbatém finále, celkové dojmy jsou nadmíru pozitivní.

Wonder Woman prý zvládá vykreslit depresivní atmosféru války a zároveň do ní zasazuje postavy, které hýří životem. Výsledkem tak nemá být klasická "temná" podívaná, ale odvázaný mix dramatu a fantasy, jenž DC jede v comicsech a teď se konečně dostal i na velké plátno. Doufejme, že se nám bude Wonder Woman líbit stejně jako zámořskému publiku. Zrovna Gadotce s Pinem totiž nejde nefandit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace