Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Strážci Galaxie dobyli pokladny! Válí víc než poprvé


ikona
Cival
disneyemma watsonmarvelrychle a zběsilerychle a zběsile 8strážci galaxietržbyvin diesel
Režisér James Gunn může čile makat na trojce! 

Letos to kinařům fakt závidím. Každou chvíli nový velký hit a v létě tuplem, to se valí týden co týden jedna velká filmová událost, v červnu pak i vyloženě kasovní loženka za loženkou. Bez debat, schválně se podívejte na tyhle soupisy:

LETNÍ NÁŘEZ 2017: TUTOVKY A MEGAHITY 
LETNÍ NÁŘEZ 2017: ČERNÍ KONĚ 

Samozřejmě že z hlediska fajnšmekrovského to už taková velká sláva není, ale pořád lepší průměrné kasovní hity, než celkové sucho. Osobně jsem takhle odzíval i nové Strážce Galaxie, to jste možná zaznamenali, ale rozhodně to neznamená, že bych téhle partičce nefandil a že Marvelu nepřeju za stále-jednu-z-těch-více-svěžích comicsáren každý dolar.

A že je těch dolarů zase jednou požehnaně! Otvírák za 145 milionů dolarů je jedenapůlnásobný oproti startu jedničky. Ne že by to automaticky znamenalo stejné navýšení zámořských tržeb, to vůbec ne, protože tehdy Strážci v srpnu de facto uzavírali sezónu velkých blockbusterů a jako nečekaná a svěží hitovka mohli trpělivě sbírat dolary z pozice ryzí trvalky. Teď je konkurence naopak brutální a každý týden zkusí nějaký blockbuster hláškující marveláky přejet. Asi se to každému nepovede, ale taková pohodička to prostě už nebude.

 

A to i přesto, že film má velmi pozitivní recenze a spokojené diváky, takže rozhodně jeho výnosy nepůjdou tak strmě dolů jako třeba u Rychle a zběsile. Jednička z Ameriky vytáhla krásných 333 milionů, dvojka si bude dělat zálusk na přeskočení mety 400 milionů.

Zároveň ale musí Disneyho těšit, že výnosy se skokově navýší ve zbytku světa. Tam si po solidním odpichu z minulého týdne připsali Star-Lord a spol. dalších víc jak sto mega, takže na kontě už je náramných 425 milionů celosvětově. Frčí se za miliardou, jednička přitom před třemi lety udělala 773 melounů a i to byl monstrózní úspěch. Až se tahle triumfující parta spojí s Avengers, budou výdělky zase jednou kolosální. A že to bude, jak víme, hodně brzy.

 

Odstup od Rychle a zběsile 8 na stříbrné pozici je samozřejmě ohromný, protože tenhle automotobilový velehit už v podstatě dojíždí. V Americe se díky dalším osmi milionům vytáhl na 207 mega.

Mohutné jsou ale celosvětové zisky, které jsou na miliardě a 158 milionech. Nová jízda Diesela a jeho kumpánů je tak (při nezohlednění inflace) už na třináctém místě historického pořadí a měla by zvládnout poskočit do první desítky, kde by pak byli hned dva zástupci téhle série. To kdyby nám někdo řekl při premiéře jedničky, smáli bychom se dodnes…

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE RYCHLE A ZBĚSILE  

Bronz si jistí Mimi šéf, který dělá Foxům velkou radost. V Americe plní ukázkově normu animáků – díky dalším šesti milionům se tam dostal na 156 mega. Luxusní jsou ale globální zisky, které se blíží půlmiliardě – aktuálně si Mimi šéf přepočítává 434 milionů a nepochybně licituje o brzké pokračování.

 

Na čtvrté příčce se zuby nehty udržela bláznivá hispánská komedie How to Be a Latin Lover, která přidala dalších pět milionů. Jejích průběžných dvacet míčů je pro tuhle nezávislou produkci velkým úspěchem.

Ještě větším úspěchem je pak samozřejmě i umístění dvou filmů Emmy Watson na pátém a šestém místě. Emma se zbavila přízraku Hermiony, ale pochopitelně ne díky nepovedenému dramatu The Circle, které selhalo i kasovně, ale díky o příčku výš umístěné hitovce Kráska a zvíře. Té už chybí opravdu jen kousilínek k půlmiliardě pouze z Ameriky a k 1,2 miliardy z celého světa. Parádní čísla pro Disneyho!

 

Do desítky se vešla ještě tollywoodská epopej Baahubali 2, hluboce lidský příběh Gifted, důchodcovský heist-movie Loupež ve velkém stylu a animovaní Šmoulové 3, kteří aktuálně zklamávají na 171 milionech celosvětově.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí comicsovým hrdinům čelit Ritchieho fantasy Král Artuš. Moc optimisticky to nevidíme, ale po včerejší návštěvě vynikajícího Ztraceného města Z rozhodně budeme Charliemu Hunnamovi v hlavní roli fandit.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace