Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2017: Tutovky a megahity


ikona
Mr. Hlad
léto 2017marvelpirati z karibiku 5pixarspider-manstrazci galaxie 2téma
Obří naštvaní roboti, animované jistoty, pirátské návraty, comisové týmovky i sólovky a všechny velké filmy, které se pokusí v létě ovládnout pokladny kin. 

Pro většinu lidí začíná léto v červenci, pro filmové fandy už v květnu, kdy se do kin začnou stěhovat ty největší, nejdražší a nejambicióznější filmy. Letos tomu pochopitelně nebude jinak a v následujících týdnech a měsících nás čeká hned několik filmů, díky kterým v kinech několikanásobně stoupne prodej popcornu. 

 

Těžko říct, které z následujících blockbusterů budeme na konci roku cpát do žebříčku největších pecek, ale to je teď vcelku jedno. Filmy, o kterých si budete moci přečíst na následujících řádcích, mají především ambice bavit, být vidět a stát se velkou letní filmovou událostí, o které se bude pár měsíců mluvit. Tak jdeme na to. 

Transformers: Poslední rytíř (CZ premiéra: 22. června 2017 :: US premiéra: 23. června 2017)
Akční polobůh Michael Bay si na svoje menší filmy vydělává tím, že točí Transformers. A umí se vyřádit i u nich. My bychom si asi dali raději nové Mizery, Skálu nebo Armageddon, ale letos nafasujeme roboty. Ti však i díky částečnému zasazení do středověku vypadají vcelku zajímavě. Vrací se i Mark Wahlberg, podle upoutávek to ovšem vypadá, že mnohem víc prostoru dostanou dětští hrdinové a s trochou štěstí by z toho mohla vylézt variace na Goonies s obřími kovovými drsňáky. Proč ne? 

 

Z trailerů to vypadá patřičně epicky a velkolepě a snaha udělat z Optima záporáka celkem funguje. Dá se navíc očekávat, že Bay odvede svůj režisérský standard a že akční scény budou na velkém plátně vypadat skvěle. Zvlášť, když má celá ta sranda stát 260 milionů dolarů. Jo, asi to bude stejně pitomé, ale pokud se Bay urve ze řetězu a zároveň nebude akce zbytečně přeplácaná, mohla by to v IMAXu být celkem jízda. Ale všichni moc dobře víme, že to velmi rychle může skončit i jako další naprosto zbytečný sequel. Doufejme v to první(Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

Já, padouch 3 (CZ premiéra: 29. června 2017 :: US premiéra: 30. června 2017)
První díl Já, padouch vydělal přes půl miliardy dolarů, dvojka skončila těsně pod miliardou a spin-off s Mimoni magickou metu překonal, takže je jasné, že tu s námi žlutí pidižvíci ještě nějaký ten pátek budou. Asi není potřeba opakovat, že nás to docela trápí (asi stejně jako existence třetích Aut). Dokud ale máme Rimsyho, který si rád smlsne na čemkoliv, co nás v noci budí ze spaní, nikdo z redakce na Václaváku demonstrovat nebude.

 

Co tedy přinese trojka? Trailery nám představily Drua, Gruovo zlé, superbohaté a dávno ztracené dvojče (je to animák, takže to neřešte!), které ho stáhne zpět na dráhu zločinu. Už v tuhle chvíli je všem jasné, kudy se nový příběh asi vyvine. O scenáristický um tu ale vážně nejde, protože děcka stejně zajímají jen mimoni, jejich žvatlavé "hlášky" a nová kolekce školních potřeb, která ze značky opět vytříská maximum. Gratulujeme k jasnému úspěchu a napjatě vyhlížíme Mimoně 2 a Já padouch 4! (KarelR

Index natěšenosti: 4/10

Spider-Man: Homecoming (CZ premiéra: 6. července 2017 :: US premiéra: 7. července 2017)
Spidey je zpátky doma... na návštěvě. Jak už stihla prokecnout Amy Pascal, v tuhle chvíli existuje mezi Marvelem a Sony dohoda jen na dvě sólovky a dva díly Avengers, po nichž může Peter Parker svoje nové kámoše zase opustit. Všichni předpokládají, že k tomu nedojde (prostě se vyjednají další filmy). Křehkou dohodu ale může narušit už přijetí Spider-Man: Homecoming, velkého pavoučího comebacku, v němž se objeví i Tony Stark.

 

Už dlouho se traduje, že právě Downeyho účast byla pro dohodu se Sony stěžejní. Studio chtělo naboostovat značku, kterou už dvakrát poslalo do kopru, a vsadilo tedy na zápletku s padouchem Vulturem, jenž má problémy se Starkem (pan všemocný mu sebral úklidový byznys) a tak nějak se do toho zaplete Spider-Man. Jak film dopadne finančně? Ideálním výsledkem je (podobně jako u Strážců Galaxie 2) miliarda a tady by na ní klidně dojít mohlo. Když totiž zkřížíte nejlukrativnějšího superhrdinu (ano, Spideyho) s Downeyho Iron Manem, který má za sebou čtyři miliardové štace v řadě (!!!), nezájem diváků vážně nehrozí. (KarelR

Index natěšenosti: 7/10

Jak to s úspěchem téhle hitové skvadry vidíte vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace