Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Všechno, co potřebujete vědět o trojce Thora


ikona
KarelR
marveltémathorthor: ragnarok
Marvel letos proti Justice League vypustí velký duel/týmovku Hulka s Thorem. Kdo další se ve filmu objeví? O jaký tón se bude usilovat? A co vám (možná) uteklo v prvním teaseru? 

Marvel je často označován za prachobyčejnou továrnu na úplně stejné comicsárny. Filmová série s Thorem je ale učebnicovým příkladem toho, jak se mladičké studio pokouší adaptovat na situaci a nezůstávat u něčeho, co diváci nepovažují za velké blockbusterové potěšení. Stačí se (ano, tohle dloubnutí si bohužel neodpustím) podívat na základy sousedního vesmíru od DC. Po vlažněji přijatém Muži z oceli od Zacka Snydera jsme dostali o něco hůř přijatý duel Batmana se Supermanem od Zacka Snydera, na který naváže (o něco komediálnější) týmovka Justice League, znovu od Zacka Snydera.

 

Naproti tomu Marvel funguje zcela opačně. Když nebyl shakespearovský Thor od Kennetha Branagha přivítán s fanfárami, zkusil se příklon ke Hře o trůny v režii Alana Taylora. A když se ukázalo, že sázka na klasickou epickou fantasy také není "top", uhýbá se s nevyzpytatelným Taikou Waititim (upíří komedie Co děláme v temnotách) k oblíbeným Strážcům Galaxie. Pořád se prostě zkouší nový směr, najímají se čím dál tím lepší herečtí matadoři, a když to někoho u Marvelu nebaví (ano, myslím Natalie Portman), tak se postava jednoduše vypíše a zkusí se to s jinou. Strnulost je zkrátka tím posledním, co v Marvelu vítají, a nic to nedokazuje víc než první teaser třetího Thora.

 

Co se vlastně děje na jeho začátku? Vzhledem k Thorovým dlouhým vlasům není lehké určit, kdy se jeho řetězové polapení odehrává. Nejspíš se ale nacházíme v Muspelheimu (nebo v asgardské obdobě pekla zvané Hel), kde sídlí obrovský démon Surtur. Marvel už ho stihnul propálit v jednom concept art a nikoho by nepřekvapilo, kdyby s ním Thor svedl svůj finální souboj. K téhle libůstce se však bude muset probít skrz velký návrat Hely.

 

Ano, řeč je o černovlasé čarodějce s tváří Cate Blanchett, která byla před tisícovkami let uvězněna mimo naši realitu. Odin ji tam (jak ukazuje rozdrobený flashback) dostal s pomocí Valkyrioru, uskupení devíti asgardských válečnic, které létaly na okřídlených koních. Hela Valkyrior zřejmě porazila (o tom si ještě povíme), souboj ji však oslabil natolik, že ji Odin zvládl přemoct. Od té doby vlastně jen čekala na chvíli, kdy se král Asgardu o její vězení přestane starat, a správně tušíte, že jí přišlo náramně vhod finále druhého Thora.

 

Na konci minulého filmu Loki vystrnadil Odina z trůnu a začal s jeho tváří vládnout Asgardu. Samozřejmě ale nevěděl o všech nástrahách své nové práce, která zahrnuje i střežení dávno zapomenutých hrozeb. Ať už se Hela dostane na svobodu díky Lokiho nedbalosti nebo přímo jeho přičiněním, měla by se vydat přímo na Zemi, kde zlikviduje Mjolnir a vyhostí Thora na polorozpadlou planetu Sakaar.

 

Stále není úplně jasné, jak do toho zapadá pátrání po Odinovi, jehož bude Thor na Zemi hledat s pomocí Lokiho a Doctora Strange. Hela ale v každém případě zamíří na Asgard, kde si povodí tamní armádu a nastolí nefalšovanou krutovládu.

 

Thor mezitím na Sakaaru potká Valkyrie, šéfku devíti bojovnic, které se (jak vysvětluje málem umělecký flashback) kdysi utkaly s Helou.

 

 

 

Valkyrie hraje Tessa Thompson a mělo by jít o výraznou hrdinku, která ztratila iluze o zachraňování vesmíru a přivydělává si jako naháněčka gladiátorů. Zároveň se pochopitelně jedná o drsnou náhradu za Jane Foster, jejíž absence se zřejmě vysvětlí tak dvěma (dosud nespecifikovanými) větami.

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace