Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: MovieZone vs. Oscaři (2017)


ikona
KarelR
moviezoneoscaroscarytéma
Jak se nám líbila letošní devítka nominovaných filmů? 

Předávání zlatých plešounů je za rohem, takže je čas na náš tradiční oscarový rozbor. I letos jsme se pokusili nakoukat co nejvíc filmů, které se porvou o nejprestižnější sošku, a v tomhle článku shrneme, co se nám líbilo nejvíc. Mnozí z vás asi tuší, že fandíme hlavně La La Landu a Příchozím. Nominačních tref je ale letos mnohem víc, a kupodivu došlo jen na pár filmů, nad jejichž zahrnutím jsme zvedali obočí.

PŘEHLED LETOŠNÍCH OSCAROVÝCH NOMINACÍ

Moonlight (CZ premiéra: 23. února 2017)

Hodnocení: KarelR 7/10, Mr. Hlad 7/10, Rimsy 7/10

 

Držitel Zlatého glóbu pro nejlepší drama má slušnou šanci vypálit La La Landu rybník. Vcelku bychom se nedivili, kdyby Chazelle vyhrál nejlepší režii a Moonlight nejlepší film, už proto, aby se krapet uklidnila celá kauza s "bílými Oscary". Kdyby na to náhodou došlo, muzikáloví fandové asi nebudou dvakrát šťastní. Zbytek planety ale nemusí zoufat, protože Moonlight vůbec není špatný. Naopak se jedná o dobře natočené a celkem univerzální drama o přijímání sexuální orientace, zvládání špatných rodičů a vůbec spokojenosti s vlastním životem. Kdyby se tedy novinka Barryho Jenkinse dohrabala k triumfu, ani bychom jí to moc nezazlívali.

Příchozí (CZ premiéra: 10. listopadu 2016)

Hodnocení: Cival 9/10, imf 8/10, KarelR 8/10, Mr. Hlad 9/10, Rimsy 7/10, TedGeorge 10/10

 

V ideálním světě by letošní Oscary ovládli Příchozí. Sci-fi Denise Villeneuvea je relativně skromným filmem o tom, jak si s námi přiletí pokecat mimozemšťané, a vždycky nás pobaví vidět komentáře typu "Hm, taková normální sci-fi, no." Příchozí jsou všechno, jen ne normální a obyčejní. Mají totiž skvělou premisu, z níž se dostoupá do ohromných filmařských výšin, a přihazují nejlepší herecký výkon Amy Adams, která bůh ví proč nemá ani oscarovou nominaci. Villeneuve je zkrátka o level jinde. A už proto nás mrzí, že si nějaké ceny odnese nejdřív za dvojku Blade Runnera.

Skrytá čísla (CZ premiéra: 25. května 2017)

Hodnocení: imf 7/10, KarelR 7/10, TedGeorge 7/10

 

Skrytá čísla jsou náramně feel good pokoukáním o tom, jak tři dámy (a boží Kevin Costner) vyškolí nafoukané chytrolíny z NASA. Jejich skutečný příběh si užije každý, koho jen trochu zajímá americký vesmírný program, a v podstatě se jedná o nejdiváčtější letošní oscarovku. Tohle šedesátkové retro je tak mainstreamové, až si člověk řekne, že na Oscarech pomalu nemá co dělat. Pokud mu ale nominace pomůžou k tomu, aby se u něj pobavilo víc lidí, s klidem mu tenhle "akademický boost" přejeme.

No a teď je řada na vás. Které oscarovky jste viděli a jak je hodnotíte? A které přejete nejvyšší ocenění? Koukejte se pořádně rozepsat v diskuzi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace