Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co propojí Fantastická zvířata s Harrym Potterem?


ikona
KarelR
fantastic beasts and where to find themfantasticka zvirata a kde je najitharry potter
Jak to do budoucna bude s Brumbálem? 

Tenhle článek začneme drobným úkrokem k Pánovi prstenů. Určitě si pamatujete, jak 9 let po něm dorazil prequelový Hobit, v němž se zhmotnila řada událostí, o kterých se v původní trilogii jen mluvilo. První setkání Bilba s Glumem, Bilbovo zápolení s prstenem moci, střet v Dol Gulduru, bitva pěti armád... zkrátka plno zhmotňování snů. Warneři se očividně postarali o to, aby dali fanouškům scény, po nichž mnoho let toužili. A něco mi říká, že nás teď čeká úplně to samé se světem Harryho Pottera.

Co mě k téhle domněnce vede? Především dvě poslední videa z kampaně Fantastických zvířat. Zatímco dosud všechno stálo na Mloku Scamanderovi a jen letmém propojení s jeho bradavickým profesorem Albusem Brumbálem, v minulých týdnech se do propagace výrazně zapojil i Gellert Grindelwald. Druhý nejslavnější černokněžník všech dob (protože Voldemort) má s Brumbálem dost složitou historii a najednou ho řeší postavy Fantastických zvířat. Což může znamenat jen jednu věc - dříve či později se objeví na velkém plátně.

Jak fanoušci dobře vědí z knih, Brumbál a Grindelwald se v roce 1898 stali velkými přáteli a chtěli společně najít Relikvie smrti, ovládnout tak smrt a dopřát čarodějům nadvládu nad mudlovským světem. O rok později se však Grindelwald nepohodl s Brumbálovým bratrem Aberforthem a celá potyčka skončila smrtí Brumbálovy sestry Ariany, po níž se tenhle (krapet přepálený) plán zhroutil a sedmnáctiletí kamarádi se rozešli ve zlém. Grindelwald se posléze stáhl do ústraní, dál hledal Relikvie a ve dvacátých letech začal pomalu útočit na Evropu. A správně tušíte, že přesně tady začínají Fantastická zvířata.

Když Mlok Scamander dorazí v roce 1926 do New Yorku a ztratí svoje magické tvory, bude primárním úkolem jejich pochytání, aby neprozradili existenci kouzelnické společnosti. Některým postavám by ale tohle profláknutí nevadilo, jelikož sdílejí ideologii muže, jehož útoky právě začínají plnit noviny. Ano, nová videa Fantastických zvířat přímo odhalují Grindelwaldovo řádění na starém kontinentu. A právě díky tomuhle "detailu" dává smysl nedávné rozšíření Fantastické ságy ze tří filmů na pět.

Můj osobní tip? Další díly se Mloka Scamandera zřejmě nezbaví. Nasází ale vedle něj Brumbála s Grindelwaldem (v tuhle chvíli jim je 45 let) a pokryjí alespoň další dvě dekády, abychom se dostali až do roku 1945, kdy se Brumbál konečně odhodlal Grindelwaldovi postavit. Rowlingová už v roce 2005 naznačila, že může "největší kouzelnický duel všech dob" nějak souviset s pádem Hitlera. Veselá fantasy se zvířátky by se tak mohla proměnit v temnou válečnou podívanou, což je ostatně stejný vývoj, kterým si prošla potterovská série.

Věříte, že se Fantastická zvířata plně odkloní ke Grindelwaldovi? Anebo zůstane v pozadí a tahle teorie je úplně mimo? Dejte vědět v diskuzi, moje natěšenost na čarovný comeback ale začíná pomaličku stoupat...

AKTUALIZACE: Ve Fantastických zvířatech se objeví i Johnny Depp. Zkuste třikrát hádat, koho by si mohl zahrát.

---

Vytáhni v hospodě: Tady máte Grindelwalda v Relikviích smrti. Voldemort od něj zjistil polohu Bezové hůlky.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace