Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11: Nejpohodovější písničkové soundtracky


ikona
KarelR
500 dni se summerbratri bluesovidobry rocnikforrest gumpgarden statelaska pres internetostp.s. miluji tesamotar v seattlutémav nitru llewyna davisevsude dobre proc byt domazivot pod vodou
Máte chuť na trochu pohodové muziky? Inu... proč ji v nehledat přímo ve filmových soundtracích? 

TedGeorge by se hned ozval v diskuzi, takže na rovinu - tenhle článek technicky vzniknul před mnoha lety. Už netuším před kolika, výběr 11 pohodových soundtracků jsem ale sestavil v době, kdy se houfně psaly články o pohodových filmech. Proč vlastně nevyšel? Už nevím. Kostra bez textu nicméně řadu let ležela v adminu, a teď jsem se konečně dokopal k tomu, abych přidal textovou omáčku a pustil tenhle poklidný playlist do světa.

500 dní se Summer

V romantické dekonstrukci, která se proslavila třeba muzikálovou scénou s You Make My Dreams, se hrdinové o hudbě přímo baví - není tak zrovna překvapením, že má vypiplaný soundtrack. Právě tahle klasika navíc dostala Marca Webba k režii Amazing Spider-Mana 1 a 2 a... od té doby čekáme, až zase natočí něco, na co bude celý svět vzpomínat s radostí!

Bratři Bluesovi

Ano, zase Blues Brothers. Vážně je náhoda, že o nich píšu dvakrát za sebou, tady ale jednoduše chybět nemohli. Písničkové filmy jsou dnes pochopitelně dávnou minulostí. V roce 1980 se však série skečů z SNL dostala na velké plátno a rozjela luxusní hudební parádu, v níž se "jen tak mimochodem" mihnuli třeba James Brown, Ray Charles nebo Aretha Franklin. Co chcete od dvou komiků a jejich kamarádů víc, hm?!

Dobrý ročník

Už si nepamatuju, proč jsem Dobrý ročník neprotlačil do VIM, ale koukám, že mi prošla alespoň desítková Blu-ray recenze. Takže brečet asi nebudu. Možná nejpohodovější film všech dob, jímž Ridley Scott kolosálně minul americké publikum (i spoustu dalších lidí), je v podstatě mapou pro můj vysněný život. A jak už to u takových filmů bývá, zvuková složka je integrální součástí celku, který se prostě dá sledovat (nebo holt jen poslouchat) pořád dokola.

Forrest Gump

Ehm, Forresta Gumpa mám odjakživa v kolonce nejlepší film všech dob, to tu ale rozmazávat nechci. I v případě, že nesledujete jeho ČSFD duel s Vykoupením z věznice Shawshank (momentálně prohrává, na druhou stranu však drží zlato mezi nejoblíbenějšími filmy!), ale musíte docenit jeho soundtrack. Kdyby se totiž někdo pokusil udělat hitový průřez americkou hudbou 20. století, je jen malá šance, že by dal dohromady něco lepšího než dvojcédéčko s gumpovským doprovodem.

Láska přes internet

Nechci moc zahýbat vy-víte-kam, ale koukat dnes na scénu, v níž jdou Tom Hanks a Meg Ryan ranním New Yorkem do práce, zatímco při tom hrají Dreams od The Cranberries, je dost hořkosladký zážitek. Když si však soundtrack Lásky přes internet pustíte samostatně, nemáte se čeho bát - je to akorát čistokrevných 45 minut dobré nálady!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace