Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Dunkerk: Announcement teaser

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
IQ je dost obskurní veličina, která je už dobrých osmdesát let překonána např. konceptem strukturované inteligence (protože je dost naivní se domnívat, že se něčí mentální schopnosti dají vyjádřit jedním číslem a že je jen jeden jejich typ). Ale i když se budeme držet IQ, takového, jaké testují IQ testy, tak vyjadřuje spíš to, kolik věcí člověk dokáže rychle najednou udržet v hlavě a kreativně s nimi pracovat. Rozhodně nevyjadřuje sečtělost, schopnost porozumět astrofyzice nebo obecně přírodní vědě, orientovat se ve složitějším vyprávění atd.

Ale nic z toho není už vůbec potřeba při sledování Interstellaru. Vyprávění v něm do sebe dobře zapadá a všechno je dořečeno (to už je obtížnější na sledování třeba Memento). S tou astrofyzikou to taky není tak žhavé. Nehledě na to, jak výborný film to je, tak fyzikové by se mu museli z vědecké stránky vysmát. Vysvětlování červí díry pomocí tužky skrz papír? Check. Úplně idiotské deus ex machina v černé díře (ve které, když už pomineme tu blbost se "superpočítačem", by měla Coopa zabít gravitace hned za horizontem události)? Check. Hutná myšlenka, že láska překonává čas a prostor? Proboha, proč? Ovládnutí čtyř prostorů díky rovnici nadiktované Coopem přes hodinky? Da fuk? A nebo... proč lidstvo nevyvinulo maximálně sterilní skleníky, do kterých by se nákaza prostě neměla jak dostat? Bylo by to drahé, ale vesmírný program, kolonizace cizí planety a čtyřrozměrná vesmírná loď jsou levnější?

Ale hlavně, není tam nic složitého. Žádná hutná vědecká myšlenka. To už je víc o astrofyzice Marťan.

A teď konečně k teaseru. :) Mně se líbí moc, mnohem víc mě zaujme kreativně udělaný teaser, který toho moc neřekne, ale spíš naladí na nějakou atmosféru, než další hollywoodský klasický trailer s pořád stejnou výstavbou.
361159
IQ je dost obskurní veličina, která je už dobrých osmdesát let překonána např. konceptem strukturované inteligence (protože je dost naivní se domnívat, že se něčí mentální schopnosti dají vyjádřit jedním číslem a že je jen jeden jejich typ). Ale i když se budeme držet IQ, takového, jaké testují IQ testy, tak vyjadřuje spíš to, kolik věcí člověk dokáže rychle najednou udržet v hlavě a kreativně s nimi pracovat. Rozhodně nevyjadřuje sečtělost, schopnost porozumět astrofyzice nebo obecně přírodní vědě, orientovat se ve složitějším vyprávění atd. Ale nic z toho není už vůbec potřeba při sledování Interstellaru. Vyprávění v něm do sebe dobře zapadá a všechno je dořečeno (to už je obtížnější na sledování třeba Memento). S tou astrofyzikou to taky není tak žhavé. Nehledě na to, jak výborný film to je, tak fyzikové by se mu museli z vědecké stránky vysmát. Vysvětlování červí díry pomocí tužky skrz papír? Check. Úplně idiotské deus ex machina v černé díře (ve které, když už pomineme tu blbost se "superpočítačem", by měla Coopa zabít gravitace hned za horizontem události)? Check. Hutná myšlenka, že láska překonává čas a prostor? Proboha, proč? Ovládnutí čtyř prostorů díky rovnici nadiktované Coopem přes hodinky? Da fuk? A nebo... proč lidstvo nevyvinulo maximálně sterilní skleníky, do kterých by se nákaza prostě neměla jak dostat? Bylo by to drahé, ale vesmírný program, kolonizace cizí planety a čtyřrozměrná vesmírná loď jsou levnější? Ale hlavně, není tam nic složitého. Žádná hutná vědecká myšlenka. To už je víc o astrofyzice Marťan. A teď konečně k teaseru. :) Mně se líbí moc, mnohem víc mě zaujme kreativně udělaný teaser, který toho moc neřekne, ale spíš naladí na nějakou atmosféru, než další hollywoodský klasický trailer s pořád stejnou výstavbou.
0 0
reagovat
Já si to třeba pustil aniž bych věděl, kdo je pod čím podepsanej a kdo tam hraje,jako u většiny trailerů nebo teaserů. Atmosféra mi říká, že to prostě bude dobrý. Nečetl jsem všechny komenty dokonce, ale napsat v prvních slovech:...Nic neřikající...teaser nebo trailer,...což ví všichni, mi nepřijde normální :D
361154
Já si to třeba pustil aniž bych věděl, kdo je pod čím podepsanej a kdo tam hraje,jako u většiny trailerů nebo teaserů. Atmosféra mi říká, že to prostě bude dobrý. Nečetl jsem všechny komenty dokonce, ale napsat v prvních slovech:...Nic neřikající...teaser nebo trailer,...což ví všichni, mi nepřijde normální *:D*
0 0
reagovat

Vazne to vypada tak dobre?

ja nevim,,,,ja na takovych "ukazkach" nic nevidim...spis se priznejte, ze tomu davate plusove body proto, ze je pod filmem podepsany Nolan...

pockam si na trailer ;)

360744
ja nevim,,,,ja na takovych "ukazkach" nic nevidim...spis se priznejte, ze tomu davate plusove body proto, ze je pod filmem podepsany Nolan... pockam si na trailer ;)
Vazne to vypada tak dobre?
0 0
reagovat

cain.pullo

Také to znám jako údajné.
Briane Greene je výtečný, některým částem jeho knih sice nerozumím, ale líbí se mi.
S jménem Petr Kulhánek jste mi připomněl jméno Jiří Kulhánek-spisovatel, nevím, zda jeho knihy znáte. Mám je rád.
Interstellar jsem viděl a nadšený jsem z něj nebyl. Mám jinou představu sci-fi. A hlavně nemám rád "nazelenalost" ve filmech ani v knihách. Avatar byl zářnou ukázkou. Jak je pojmenovala postava z románu J. Kulhánka - ekofašouni". A také mi vadí, že v hodně amerických filmech musí být rodina, s dětičkami, které se zachraňují, jsou boží atd. A pak z těch filmů kape nasládlost, dříve se tomu říkalo červená knihovna.
IQ určitě slavné nemám.
360743
Také to znám jako údajné. Briane Greene je výtečný, některým částem jeho knih sice nerozumím, ale líbí se mi. S jménem Petr Kulhánek jste mi připomněl jméno Jiří Kulhánek-spisovatel, nevím, zda jeho knihy znáte. Mám je rád. Interstellar jsem viděl a nadšený jsem z něj nebyl. Mám jinou představu sci-fi. A hlavně nemám rád "nazelenalost" ve filmech ani v knihách. Avatar byl zářnou ukázkou. Jak je pojmenovala postava z románu J. Kulhánka - ekofašouni". A také mi vadí, že v hodně amerických filmech musí být rodina, s dětičkami, které se zachraňují, jsou boží atd. A pak z těch filmů kape nasládlost, dříve se tomu říkalo červená knihovna. IQ určitě slavné nemám.
cain.pullo
0 0
reagovat
Parádní teaser, který mě hodně připomněl Ryana. Od Nolan bych snesl skoro cokoliv.
360721
Parádní teaser, který mě hodně připomněl Ryana. Od Nolan bych snesl skoro cokoliv.
0 0
reagovat

HastaLaVistaBaby

Na Interstellaru nebylo nejhorší, že to bylo "moc vědecký", ačkoli nezastírám, že jsem někdy netušila, o co běží, a že to mohli zjednodušit pro "neastrofyziky". U Nolana člověk předpokládá jistou dávku logiky a inteligence, a tak, i když tomu nerozumí, pořád si říká, že to tak asi je, jak to Nolanovi prezentují. Na tom filmu je podle mě nejhorší ta rádoby citlivá část s dcerou, protože ať je Nolan sebelepší režisér, perfekcionista, atd., jeho filmy jsou prostě chladné až odosobněné a to všechny. Ve chvíli, kdy se snaží přesvědčit, že dokáže točit podobně dojemné scény jako Spielberg, působí to uměle a trapně. Viz. patetická scéna s umírající starou dcerou.
Doufám, že Dunkirk bude lepší, než Intersterstellar. Interstellar je podle mě takový Nolanův horší průměr.
360711
Na Interstellaru nebylo nejhorší, že to bylo "moc vědecký", ačkoli nezastírám, že jsem někdy netušila, o co běží, a že to mohli zjednodušit pro "neastrofyziky". U Nolana člověk předpokládá jistou dávku logiky a inteligence, a tak, i když tomu nerozumí, pořád si říká, že to tak asi je, jak to Nolanovi prezentují. Na tom filmu je podle mě nejhorší ta rádoby citlivá část s dcerou, protože ať je Nolan sebelepší režisér, perfekcionista, atd., jeho filmy jsou prostě chladné až odosobněné a to všechny. Ve chvíli, kdy se snaží přesvědčit, že dokáže točit podobně dojemné scény jako Spielberg, působí to uměle a trapně. Viz. patetická scéna s umírající starou dcerou. Doufám, že Dunkirk bude lepší, než Intersterstellar. Interstellar je podle mě takový Nolanův horší průměr.
HastaLaVistaBaby
0 0
reagovat
Interstellar byl v pohodě, byť asi ne pro každého a je jasné, že člověk který se o tyhle věci zajímá, tak ten film vidí trochu jinak. Mně se to líbilo, akorát ten konec byl už takový trochu moc "věděcký" na mě, asi malé IQ ... jediný takový problém s tím filmem mám ten, že jaksi nemám důvod si ho pustit znovu.
360708
Interstellar byl v pohodě, byť asi ne pro každého a je jasné, že člověk který se o tyhle věci zajímá, tak ten film vidí trochu jinak. Mně se to líbilo, akorát ten konec byl už takový trochu moc "věděcký" na mě, asi malé IQ ... jediný takový problém s tím filmem mám ten, že jaksi nemám důvod si ho pustit znovu.
0 0
reagovat

IQ, huuu, huuu ;-)

360706
[link="http://url_odkazu"]https://www.youtube.com/watch?v=N7mIrV-Xh9s[/link]
IQ, huuu, huuu ;-)
0 0
reagovat
To je zase diskuse a ty kecy o IQ... :-
360705
To je zase diskuse a ty kecy o IQ... *:-*
0 0
reagovat
Já vcelku nemám problém uznání s Interstellarem jako kvalitním snímkem, byť mi teda krutě nesedl. Ale roubovat povedenost snímku za každou cenu na vědu a inteligenci? Come on... i kdyby to nebylo argumentačně tak svinské, tak mi asi v kině tenkrát pustili jiný závěr, než vědcům s IQ nad 160
360701
Já vcelku nemám problém uznání s Interstellarem jako kvalitním snímkem, byť mi teda krutě nesedl. Ale roubovat povedenost snímku za každou cenu na vědu a inteligenci? Come on... i kdyby to nebylo argumentačně tak svinské, tak mi asi v kině tenkrát pustili jiný závěr, než vědcům s IQ nad 160
0 0
reagovat

Interstellar

Mam ofiko 134, jsem velky fanda Nolana, presto jsem mel chut u Interstellaru odejit z kina..:)
..proste kolik lidi, tolik chuti.. Jinak na toto se tesim moc.
360700
Mam ofiko 134, jsem velky fanda Nolana, presto jsem mel chut u Interstellaru odejit z kina..:) ..proste kolik lidi, tolik chuti.. Jinak na toto se tesim moc.
Interstellar
0 0
reagovat

Tak má vypadat teaser!

Nolan to s tím váběním do kin umí. PS: Ten tikot mi připomíná scénu s obří tsunami v Interstellaru. :)
360675
Nolan to s tím váběním do kin umí. PS: Ten tikot mi připomíná scénu s obří tsunami v Interstellaru. *:)*
Tak má vypadat teaser!
0 0
reagovat

studo

Taky v to doufám, pár kvílících potvor má předci jen na pažbě.
360674
Taky v to doufám, pár kvílících potvor má předci jen na pažbě.
studo
0 0
reagovat

conchita wurst, teda axis

sorry, Tilda, každý vie, že si tam hádam dá nejaké cameo 8)

čo sa týka Interstellaru, samozrejme pecka peciek + soundtrack čo sa bude počúvať ešte roky rokúce...
360672
sorry, Tilda, každý vie, že si tam hádam dá nejaké cameo *8)* čo sa týka Interstellaru, samozrejme pecka peciek + soundtrack čo sa bude počúvať ešte roky rokúce...
conchita wurst, teda axis
0 0
reagovat

Sony

no to jen znamená, že si ještě nepodstoupil test inteligence
360668
no to jen znamená, že si ještě nepodstoupil test inteligence
Sony
0 0
reagovat
já mám asi malé IQ, Interstellar jsem ještě neviděl ;-)
360667
já mám asi malé IQ, Interstellar jsem ještě neviděl ;-)
0 0
reagovat
Nikdy som si bemyslel, ze mam tak vysoke iq. Interstellar je samozrejme obrovska pecka
360666
Nikdy som si bemyslel, ze mam tak vysoke iq. Interstellar je samozrejme obrovska pecka
0 0
reagovat
Takže se opravdu Interstellar líbil jenom lidem s inteligencí nad dejme tomu IQ 140? :)
360664
Takže se opravdu Interstellar líbil jenom lidem s inteligencí nad dejme tomu IQ 140? *:)*
0 0
reagovat

cain.pullo

"Přesto je jedním z nejlepších filmů všech dob, kdy uvědomění jeho kvality je mírou inteligence diváka."

Prosím tě, už ne... ?):D
360663
"Přesto je jedním z nejlepších filmů všech dob, kdy uvědomění jeho kvality je mírou inteligence diváka." Prosím tě, už ne... *?)**:D*
cain.pullo
0 0
reagovat
Na konci, když vojáci postupně zvedají hlavu k obloze s ustrašeným výrazem, tak napravo je jeden blbec, ke kterému se nedoneslo, co se točí a tak se celou dobu culí.:-
360662
Na konci, když vojáci postupně zvedají hlavu k obloze s ustrašeným výrazem, tak napravo je jeden blbec, ke kterému se nedoneslo, co se točí a tak se celou dobu culí.*:-*
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se