Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 16 filmových tipů do letošních Varů


ikona
xxmartinxx
karlovy vary
Co byste měli vidět na právě začínajícím festivalu? 

pozn. redakce. Martin bere Vary poctivěji než my (letos asi razí jen Cival), na těchhle filmech ho prý potkáte.

Cafe Society

Upřímně: Já půjdu na Allena nejspíš jen proto, abych ho mohl nesnášet ještě o kus víc. Kdysi skvělý filmař se mění v americký ekvivalent Jiřího Menzela v povrchnosti, snobství a banalitě svých filmů, které už toči nejspíš jen proto, že mimo natáčecí plac se mu špatně dýchá. Čím radši mám ale Annie Hallovou nebo Lásku a smrt, tím víc musím kroutit hlavou nad tím, co dělá dnes. Ale jako do tipů to asi patří, no...

 

Požár na moři

Konec srandy, filmy tu nejsou jen od toho, aby nás zabavily. Italský dokument Požár na moři o uprchlické krizi si ze světových festivalů odnáší skvělé reakce a rozhodně bude zajímavé podívat se taky jednou ohledně uprchlíků na něco intelektuálnějšího, než je diskuze na Novinkách.

 

Komorná

Nového Parka dávám do tipů, i když si nemyslím, že se povede. Jenže když už dát někdy režiséru Old Boye šanci, tak na velkém plátně. Násilí, erotika, perverze... jo, může to být fajn. Ale asi nebude. Dosavadní reakce to potvrzují.

 

Neonový býk

Pokud by vám Neonový býk utekl, nestane se tolik - půjde i do normální distribuce. Každopádně jde o ceněné brazilské drama o životě tamního kovboje, což by rozhodně mohlo být zajímavé. Já třeba netušil, že v Brazílii mají kovboje...

 

Toni Erdmann

O tomhle kousku se mluví asi nejvíc. V Cannes lidé buď tleskali, nebo nevěděli. Režisérka chtěla točit drama, ale vyšla jí prý komedie. Příběh o stárnutí a vypořádávání se s životními problémy každodennosti nezní jako must-see, ale podle ohlasů se zdá, že pokud jít na jeden art, tak sem.

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace