Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kapitán Amerika útočí na miliardu, Clooney paběrkuje.


ikona
TedGeorge
Kapitán Amerika má skoro miliardu, studio Disney potvrzuje nadvládu Knihou džunglí. 

Je to otázka několika dní. Někdy ve čtvrtek večer Marvel se skromností sobě vlastní oznámí světu, že souboj Kapitána Ameriky a Iron Mana vyhrálo studio Disney. To si ve spolupráci s Marvelem připisuje další obří komiksový hit a bude přepočítávat miliardu dolarů po nějakých 3 týdnech, co film válčí v kinech. Ve světě se mírně netypicky startovalo o týden dřív než v Americe. To je taktika, která se jim rozhodně vyplatila. Ale vezmeme to pěkně popořádku. Vaše pravidelná dávka víkendových čísel je tady.

 

V zámoří má Cap za sebou druhý víkend v kinech. Na konto přiznané superhrdinské týmovky přiletělo dalších 72.5 milionů dolarů. Celkem přepočítáváme skoro 296 milionů dolarů. Střet marvelovských titánů spadl oproti prvnímu víkendu o 59.5 procent, což jsou fakticky stejné propady, jaké si připsali Avengers: Age of Ultron, nebo Iron Man 3. Právě toho v tržbách Cap a spol. kopíruje. Celkem se dočkáme nějakých 430 milionů z Ameriky. Zajímavé to začíná být ve světě. 

Tam si nejnovější kinohit připsal 84.2 milionů dolarů. Pokles o 61 procent týmovce zajistil celkem 645 mega. Největší radost dělá producentům Čína. V zemi bezpočtu lidí přepočítávají už 155 milionů a 200 tam bude překonáno s rychlostí bernardýna snažícího se přeběhnout hranice Vietnamu. Dalších 60 mega přináší Jižní Korea. Žádné překvapení, Marvelům zde vždy kvetla pšenka. Hlavu si začnete drbat při rozboru celkových tržeb mimo Ameriku.

Z těch 645 pochází celých 400 pouze a jenom z Asie. To kdyby snad někdo pochyboval o vzrůstající důležitosti asijského trhu. Svojí pouť v kinech zakončí muž s cool štítem někde za 850 miliony. Jednoduchá matematika počítající s 430 miliony z USA říká, že ten nejkonečnější účet bude vystaven na 1.25-1.3 miliardy celosvětově. 

Velký sukces. Marvel to zase dokázal a nehledě na obří náklady (250 mega rozpočet, 180-190 reklama) se čisté zisky budou zase pohybovat ve stovkách milionů dolarů. Jedno „ale“ sem propašuji. Podle mě jsme se dotkli stropu. Netřeba si tu vyplýtvat všechna témata k chystanému oslavnému miliardovému článku, ale ta únava materiálu maskovaná šikovnými režisérskými bratry Russoovými už je znát. A lidé na to nemohou chodit do nekonečna.

Proto kvituji s povděkem informace od KarlaR. Nový Spider-man sice bude mít všudybyla Roberta Downeyho Jr., ale má se soustředit hlavně na středoškolské patálie sympatického Toma Hollanda. Díky bohu za to, i z těch nejlepších ingrediencí se dřív nebo později uvaří nechutný guláš.

Popojedeme. Džungli hollywoodských tržeb doplňuje na druhém místě žebříčku Kniha. Tedy Kniha džunglí. Co se tržeb týče, tak režisér Jon Favreau dostává jedničku. Co se kvality filmu týče, tak velmi silnou dvojku. Iron Manův bodyguard si připisuje skoro až nepravděpodobný úspěch a po 17.7 milionech z právě končícího víkendu přepočítává už 311 milionů dolarů ze země Americké. To prosím pěkně při nádherných propadech 27 procent. Mauglí neskutečně táhne. Všude.

Svět přidal 15 mega. Celkem jsme na fantastických 828 milionech. A to nás ještě čeká premiéra v Jižní Koreji a Japonsku. Miliarda je pořád ve hře a já mám pocit, že v mém výročním článku mapujícím jedenáctku nejúspěšnějších filmů roku bude Kniha džunglí pořádně vysoko.

Třetí místo si také zaslouží rozepsat. Jodie Foster si před několika lety natočila svého Pana Bobra a pak se odmlčela. Možná ji urazil nezájem diváků, možná v tom bylo něco jiného. Tento víkend se na plátna kin vrátila s Hrou peněz. Na své straně měla George Clooneyho a Julii Roberts. Proti ní bohužel stáli diváci, kteří na film o Wall Streetu bez Leonarda DiCapria nepřišli v dostatečně hojném počtu. Svůj film naštěstí zvládla pořídit docela levně.

Clooney a Pretty Woman museli hrát zadarmo z kamarádšoftu, a tak to celé stálo jenom nějakých 30 mega. Reklama prý spolkla podobnou částku. Jodie tak musí čekat na čísla ze světa. Pokud se nějaká zajímavější objeví, odvrátí hrozbu dalšího propadáku a třeba ji časem nechá Hollywood zase něco natočit. 

Již méně ukecaně pokračujeme dál. Čtvrté místo si připisuje horor The Darkness. Tahle temnota nalákala do kin přesně tolik diváků, aby z toho bylo 5 mega. Mikrospokopický rozpočet včetně reklamy nepřekročil deset milionů dolarů. Bude se distribuovat v půlce civilizovaného světa. Tohle vlastně ani nemohlo propadnout. Ale ani vyhrát.

Páté místo znovu okupuje Julie Roberts. Její Den Matek si minulý víkend vysloužil kudos. Oproti všem předpokladům si totiž připsal plusová procenta a tržební kecalové spekulovali o trvalce mířící k hranici 50 milionů dolarů jenom v Americe. Tento víkend učinil nadějím konec. Tvrdý pokles o 70 procent, pouhé 3 miliony a matky v kinech umírají.

Zootropolis alias kreslená zvířátka řešící problémy lidí v bleděmodrém, má šesté místo. Necelé 3 mega, celkem už 331 milionů z Ameriky a celkem už 970 milionů ze světa. Tady snad ani není co dodat. Po 11 (!!!) týdnech v kinech a Japonsku, které oproti minulému víkendu dokonce rostlo, můžeme sledovat boj o miliardu. Samičce od králíka Judy ji přeju.

Sedmé místo? Lovec: Zimní válka. Kardinální to průšvih tento rok živořícího studia Universal. Čtvrtý víkend v kinech si fantasy pohádka připsala pouhé 2.5 milionů dolarů. V Americe je z toho vyloženě trapných 44 mega. Celá planeta řekla jasné NE! Jsme na celkových 153 milionech. Pro film za 115 mega bez reklamy je to mizerná vizitka.

Zbývají nám poslední tři válečníci. Zapínám turbo. Osmičku má Keanu. Koťátko od, u nás neznámého, komediálního dua „Kay and Peele“ prošumělo kiny rychleji než Limberský se svým Bentley a všem zainteresovaným prodělává hodně peněz. Devítku si přivlastnil Barbershop se sympatickým Ice Cubem. Z černošského kadeřnictví se vyklubala pěkná trvalka, která má díky malým poklesům už 51 milionů jenom z Ameriky. Dobrá práce. No a konečně poslední desáté místo obsadila Melissa McCarthy. Paní poslala nějakou komedii do kin i tento rok. Diváků chodí na komedii The Boss pořád tak akorát a proto nás hrdinka výborné komedie Špión bude ještě nějaký ten rok v kinech trápit.

Příští týden nás čekají (prý neškodní) Angry Birds ve filmudruzí Sousedi a Správní chlapi Ryan Gosling s Russelem Crowem. Přál bych si, aby si vavříny připsaly právě poslední jmenovaní. Všem je ale jasné, že si herci budou ve svém luxusním sídle notovat největší hit Janka Ledeckého. Za sedm dní tu zase bude Cival a něco pro vás napíše. Milujte se a množte se. Zdraví vás zaskakující TedGeorge.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (33)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace