Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Kam kráčíš, kinozážitku?

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
"Dobře seřízená analogová promítačka s nepoškozenou Dolby Digital stopou"
V US to bude snad lepší, ale zdejší kinaři na kvalitu promítání celkem kašlou. V analogových dobách bylo naprosto běžný, že prvních 5-10 min bylo totálně rozmazaných, či dokonce defacto nesledovatelných. Než se to někdo uráčil seštelovat.
Díky bohu za digital!

No vlastně už to jde zase z kopce, některé filmy jsou strašně tmavé (i 2D) a v nočních scénách není skoro nic vidět. Musím počkat rok na BR, než zjistím co se tam vlastně dělo.
Když už po mně chtějí 220Kč+reklamu za lístek a pití, tak ať jsou ty elementární věci v 99% případů v pořádku.
XK, Atmos i 60fps si můžou strčit někam. Když nezvládnou ani ten základ.

P.S: Divím se, jak může někomu přijít 150Kč jednou týdně za lístek moc.
352766
"Dobře seřízená analogová promítačka s nepoškozenou Dolby Digital stopou" V US to bude snad lepší, ale zdejší kinaři na kvalitu promítání celkem kašlou. V analogových dobách bylo naprosto běžný, že prvních 5-10 min bylo totálně rozmazaných, či dokonce defacto nesledovatelných. Než se to někdo uráčil seštelovat. Díky bohu za digital! No vlastně už to jde zase z kopce, některé filmy jsou strašně tmavé (i 2D) a v nočních scénách není skoro nic vidět. Musím počkat rok na BR, než zjistím co se tam vlastně dělo. Když už po mně chtějí 220Kč+reklamu za lístek a pití, tak ať jsou ty elementární věci v 99% případů v pořádku. XK, Atmos i 60fps si můžou strčit někam. Když nezvládnou ani ten základ. P.S: Divím se, jak může někomu přijít 150Kč jednou týdně za lístek moc.
0 0
reagovat
kafis: No, když dáš za rok 20-25 návštěv, tak už to rozdíl udělá. K tomu připočti změnu počítání bodů (předtím stačilo šest nákupů, dneska sedm), manipulační poplatek při platbě online... Byl tam jenom zájem zdražit maskovaný hesly jako "teď je to pro většinu diváků výhodnější".
352765
kafis: No, když dáš za rok 20-25 návštěv, tak už to rozdíl udělá. K tomu připočti změnu počítání bodů (předtím stačilo šest nákupů, dneska sedm), manipulační poplatek při platbě online... Byl tam jenom zájem zdražit maskovaný hesly jako "teď je to pro většinu diváků výhodnější".
0 0
reagovat

oneill888 a The Joker

ok, to jsem nepostřehl, ještě nedávno mi tam svítilo "za 2 návštěvy dostanete lístek zdarma"... ale to že zrušili tenhle benefit (kterej už před lety inzerovali jako dočasnej) bych nenazýval jako sraní na diváky.
352763
ok, to jsem nepostřehl, ještě nedávno mi tam svítilo "za 2 návštěvy dostanete lístek zdarma"... ale to že zrušili tenhle benefit (kterej už před lety inzerovali jako dočasnej) bych nenazýval jako sraní na diváky.
oneill888 a The Joker
0 0
reagovat
Podle mého skromného názoru se občas chování společnosti a její požadavky změní natolik, že to, co dřív fungovalo, prostě už na trhu nemá místo, a v posledních letech mi stále víc připadá, že kino je toho skvělým příkladem.

Asi zdaleka nejsem typický kinodivák, ale s kiny už taky pomalu končím, chodíval jsem tak 50x za rok, v tom minulém to bylo stěží desetkrát.

Lepší technická kvalita? Kdysi ano, dnes už je to často opačně a pro 4k a Atmos už nemusím přes půl republiky. Sice zatím sráženo bluray nekvalitou, UHD disky a online content už ale budou jen sílit. A to jsem já, technický fajnšmejkr, lidi koukají na filmy na noteboocích a tabletech, poslouchají hudbu z youtube a vůbec jim to nepřijde divné.

Sociální zážitek? Ne děkuju, na to existují mnohem lepší místa. Nepotřebuju smích plného sálu, abych si užil komedii, ani cosplayovské nerdy pro nejnovějí komixovku. Pokud možno sám, s 0db okolního ruchu.

Časová výhoda? Prošvihnutá půlnočka bývala důvodem k rozmrzelosti, v současné době je mi to totálně fuk. Už je to hooodně dlouho, co jsem se na nějaký film fakt těšil a vyhlížel premiéru, takovéto aktivity u mého starého já spadly do směšně malicherných pozic.

Cameron a spol brojí proti Screening Room, chtějí zachovat kinozážitek a chtějí diváky, aby sledovali jejich filmy v takovém formátu, pro který byl určen, chápu je, ale tohle rozhodování za diváky, co je pro ně nejlepší, vzhledem k dnešním možnostem už ale nemůžu podpořit.

In&out jednorázovka, kde se můžou millennials nažrat, pokecat a vyfacebookovat je asi jediný směr, který bych pro kina viděl jako možnost, jak zůstat stejně relevantní jako v minulosti s neohrožujícími technologiemi.

Sociálně slabí eMZáci, kteří spí s volňáskama pod polštářem, hydratují se exkluzivně o pár korun levnější kolou z tesca, kterou do sálu pronesli mission impossible style a na kterých si kina skandálně snaží zvyšujícími se náklady na osobu vykompenzovat klesající návštěvnost, do celkového obrazu budoucnosti kina asi moc nepasují :)
352760
Podle mého skromného názoru se občas chování společnosti a její požadavky změní natolik, že to, co dřív fungovalo, prostě už na trhu nemá místo, a v posledních letech mi stále víc připadá, že kino je toho skvělým příkladem. Asi zdaleka nejsem typický kinodivák, ale s kiny už taky pomalu končím, chodíval jsem tak 50x za rok, v tom minulém to bylo stěží desetkrát. Lepší technická kvalita? Kdysi ano, dnes už je to často opačně a pro 4k a Atmos už nemusím přes půl republiky. Sice zatím sráženo bluray nekvalitou, UHD disky a online content už ale budou jen sílit. A to jsem já, technický fajnšmejkr, lidi koukají na filmy na noteboocích a tabletech, poslouchají hudbu z youtube a vůbec jim to nepřijde divné. Sociální zážitek? Ne děkuju, na to existují mnohem lepší místa. Nepotřebuju smích plného sálu, abych si užil komedii, ani cosplayovské nerdy pro nejnovějí komixovku. Pokud možno sám, s 0db okolního ruchu. Časová výhoda? Prošvihnutá půlnočka bývala důvodem k rozmrzelosti, v současné době je mi to totálně fuk. Už je to hooodně dlouho, co jsem se na nějaký film fakt těšil a vyhlížel premiéru, takovéto aktivity u mého starého já spadly do směšně malicherných pozic. Cameron a spol brojí proti Screening Room, chtějí zachovat kinozážitek a chtějí diváky, aby sledovali jejich filmy v takovém formátu, pro který byl určen, chápu je, ale tohle rozhodování za diváky, co je pro ně nejlepší, vzhledem k dnešním možnostem už ale nemůžu podpořit. In&out jednorázovka, kde se můžou millennials nažrat, pokecat a vyfacebookovat je asi jediný směr, který bych pro kina viděl jako možnost, jak zůstat stejně relevantní jako v minulosti s neohrožujícími technologiemi. Sociálně slabí eMZáci, kteří spí s volňáskama pod polštářem, hydratují se exkluzivně o pár korun levnější kolou z tesca, kterou do sálu pronesli mission impossible style a na kterých si kina skandálně snaží zvyšujícími se náklady na osobu vykompenzovat klesající návštěvnost, do celkového obrazu budoucnosti kina asi moc nepasují *:)*
0 0
reagovat
Z každého příspěvku je cítit část pravdy. Já do kina chodím pravidelně a velmi rád. Chodím si tam odpočinou, relaxovat a vidět film v takové podobě, v jakém byl nejspíše i natáčen(pro kina). To je pro mě hlavní. U nás v Pardubicích, je to místy velmi těžký boj(nemají potřebu hrát zajímavé filmy, moc artových filmu se tam také neobjeví, a vidět filmy od Wese Anderson je v Pardubicích velký zázrak, který se už hodně dlouho nestal). Do Cinema City nechodím vůbec rád, jelikož se mě nelíbí, že na mě někdo celou dobu civí, jestli já civím na plátno. Vadím jejich uspořádání sálu a taky to, že tam kde by měly být nejlepší místa jsou osvětlené schody. Proto chodím zásadně do Cinestaru, kde mě všichni znají(těch 30-35 návštěv za rok se nějak musí projevit). Tam s těmi lidmi pokecám o filmech, a i když vědí, že nejsem student, tak mě pořád dávají studentskou slevu. Díky studentské slevě a věrnostnímu programu mě lístek stojí 109 Kč, bez toho bych byl skoro za každou návštěvu za 159 Kč, a to už bych si začal rozmýšlet na co budu chodit a co budu tahat z netu. Teď mě velmi potěšilo, že v Cinestaru je Re-play, takže můžu některé pecky vidět znovu za krásných 89 Kč. Co se týče jídla a pití, tak je nepotřebují, ale kamarádi si to kupují a vždy mě nabídnou. Je to barbarské, ale dám si když můžu. Sám od sebe si jídlo nekupuji, a když si mám potřebu, tak si vezmu minerálku. Vztah lidí ke kinu je různý a spoustu lidí si myslí, že může půlku filmu ostatním svítit do obličeje svojí S6 a také komentovat nahlas děj. Nevadí mě, když se někdo hlasitě zasměje, to k tomu prostě patří, ale aby na Já, Olga Hepnerová někdo u pomalé scény říkal to je ale nudnej záběr ať už se něco děje a do toho chroupal svoje nachos. Nejradši mám, když jsem v sále sám, jako se mě to stalo v únoru na Mad Maxovi, který byl opět perfektní na velkém plátně(a toho mám doma na Blu-reyi). Celé je to jen o vztahu nás/Vás ke kinu. Doma je pohodlí, můžeme pauzovat, sedět v teplákách, popíjet whiskey a nemusíme se na nikoho ohlížet. Přesto kino dává filmu něco více, než může televize. Vidět v kině Muže z oceli, Gravitaci, Interstellar nebo Mad Maxe je úplně jiný zážitek, než doma a pokud je podobně naladěné celé kino, tak je to doslova nádherný zážitek.
352758
Z každého příspěvku je cítit část pravdy. Já do kina chodím pravidelně a velmi rád. Chodím si tam odpočinou, relaxovat a vidět film v takové podobě, v jakém byl nejspíše i natáčen(pro kina). To je pro mě hlavní. U nás v Pardubicích, je to místy velmi těžký boj(nemají potřebu hrát zajímavé filmy, moc artových filmu se tam také neobjeví, a vidět filmy od Wese Anderson je v Pardubicích velký zázrak, který se už hodně dlouho nestal). Do Cinema City nechodím vůbec rád, jelikož se mě nelíbí, že na mě někdo celou dobu civí, jestli já civím na plátno. Vadím jejich uspořádání sálu a taky to, že tam kde by měly být nejlepší místa jsou osvětlené schody. Proto chodím zásadně do Cinestaru, kde mě všichni znají(těch 30-35 návštěv za rok se nějak musí projevit). Tam s těmi lidmi pokecám o filmech, a i když vědí, že nejsem student, tak mě pořád dávají studentskou slevu. Díky studentské slevě a věrnostnímu programu mě lístek stojí 109 Kč, bez toho bych byl skoro za každou návštěvu za 159 Kč, a to už bych si začal rozmýšlet na co budu chodit a co budu tahat z netu. Teď mě velmi potěšilo, že v Cinestaru je Re-play, takže můžu některé pecky vidět znovu za krásných 89 Kč. Co se týče jídla a pití, tak je nepotřebují, ale kamarádi si to kupují a vždy mě nabídnou. Je to barbarské, ale dám si když můžu. Sám od sebe si jídlo nekupuji, a když si mám potřebu, tak si vezmu minerálku. Vztah lidí ke kinu je různý a spoustu lidí si myslí, že může půlku filmu ostatním svítit do obličeje svojí S6 a také komentovat nahlas děj. Nevadí mě, když se někdo hlasitě zasměje, to k tomu prostě patří, ale aby na Já, Olga Hepnerová někdo u pomalé scény říkal to je ale nudnej záběr ať už se něco děje a do toho chroupal svoje nachos. Nejradši mám, když jsem v sále sám, jako se mě to stalo v únoru na Mad Maxovi, který byl opět perfektní na velkém plátně(a toho mám doma na Blu-reyi). Celé je to jen o vztahu nás/Vás ke kinu. Doma je pohodlí, můžeme pauzovat, sedět v teplákách, popíjet whiskey a nemusíme se na nikoho ohlížet. Přesto kino dává filmu něco více, než může televize. Vidět v kině Muže z oceli, Gravitaci, Interstellar nebo Mad Maxe je úplně jiný zážitek, než doma a pokud je podobně naladěné celé kino, tak je to doslova nádherný zážitek.
0 0
reagovat

kafis

Zrovna cinestar letos jasně ukázal jak na zákazníky sere takže jejich akce nevytahuj.
352754
Zrovna cinestar letos jasně ukázal jak na zákazníky sere takže jejich akce nevytahuj.
kafis
0 0
reagovat

Gonzi

já když ty hádky mezi Marvelákama a DC teamem vidim tak abych pravdu řekl tak mě to moc ani nechybí :D
Ale jak jsem říkal zrovna na Civil War asi do kina pujdu páč kápo je moje velká guilty pleasure :D
352752
já když ty hádky mezi Marvelákama a DC teamem vidim tak abych pravdu řekl tak mě to moc ani nechybí *:D* Ale jak jsem říkal zrovna na Civil War asi do kina pujdu páč kápo je moje velká guilty pleasure *:D*
Gonzi
0 0
reagovat

Alangor

Tak samozřejmě, ale nepřijde ti líto tady půl roku mluvit o Civil War a pak nebýt u těch hádek pod recenzí? Tisíc lidí, tísíc chutí, ale mě by to žralo.
352751
Tak samozřejmě, ale nepřijde ti líto tady půl roku mluvit o Civil War a pak nebýt u těch hádek pod recenzí? Tisíc lidí, tísíc chutí, ale mě by to žralo.
Alangor
0 0
reagovat

Gonzi

tak ale jsou tu snad i jiný články než jen pod recenzema ;) třeba o tom že má vyjít nová marvelovka vzhledem k tomu že mam doma všechny na bluray ( i když v kině jsem byl jen na dvou ) by mě zajímalo proč by měl být můj názor na ní v něčem horší než třeba tvuj nebo kafise ;).
A mimochodem na kinoripy jsem nikdy nekoukal a nikdy koukat nebudu. Ostatně pořádně ani nechápu kdo na tohle vlastně kouká.
352750
tak ale jsou tu snad i jiný články než jen pod recenzema *;)* třeba o tom že má vyjít nová marvelovka vzhledem k tomu že mam doma všechny na bluray ( i když v kině jsem byl jen na dvou ) by mě zajímalo proč by měl být můj názor na ní v něčem horší než třeba tvuj nebo kafise *;)*. A mimochodem na kinoripy jsem nikdy nekoukal a nikdy koukat nebudu. Ostatně pořádně ani nechápu kdo na tohle vlastně kouká.
Gonzi
0 0
reagovat

Alangor

Tak pokud si nezajdeš na premiéru filmu, tak si o něm pod recenzí s nikým moc nepokecáš že ano. A nebo bude tvůj názor zkreslený rozlišením 40x30px, asi 16ti stupni jasu a barev, zvukem ze záchodu a chodícími hlavami v kinovce (extrémizuju schválně). A pokud se do diskuze vrátíš za 4 měsíce, tak už tam moc lidí nepotkáš.
352748
Tak pokud si nezajdeš na premiéru filmu, tak si o něm pod recenzí s nikým moc nepokecáš že ano. A nebo bude tvůj názor zkreslený rozlišením 40x30px, asi 16ti stupni jasu a barev, zvukem ze záchodu a chodícími hlavami v kinovce (extrémizuju schválně). A pokud se do diskuze vrátíš za 4 měsíce, tak už tam moc lidí nepotkáš.
Alangor
0 0
reagovat

kafis

ono musíš jako navštívit v kině nějakej určitěj počet filmů ročně na to abys tady mohl diskutovat? :D To jsem v uživatelských podmínkách moviezone nějak minul :D
352745
ono musíš jako navštívit v kině nějakej určitěj počet filmů ročně na to abys tady mohl diskutovat? *:D* To jsem v uživatelských podmínkách moviezone nějak minul *:D*
kafis
0 0
reagovat
kafis: "hlavně u Cinestaru kde mají navíc za 5 lístků šestý zdarma" - To už od února není.
352744
kafis: "hlavně u Cinestaru kde mají navíc za 5 lístků šestý zdarma" - To už od února není.
0 0
reagovat
To, že pro většinu populace jsou lístky drahé je naprosto normální (a jelikož do toho kina nechodí, je i jasné, že pak nevědí o akcích typu 50 Kč za film jako bude teď v neděli). Nechápu ale, že jsou lístky drahé pro fanoušky Moviezone, kteří zde diskutují každý den a pak se od nich dozvím, že do kina zajdou jednou-dvakrát za rok. Kombinací různých klubových karet a levných pondělků se dá dostat průměrně na 110 Kč (hlavně u Cinestaru kde mají navíc za 5 lístků šestý zdarma), dvakrát ročně zde máme neděli za 50 Kč, jsou zde festivaly (Vary, Škola, Anifilm, Plzeň...) a nebo menší kina - v Praze například znovuotevřený Dlabačov. Je jasné, že pro lidi z menších měst, to je komplikovanější, pro takového Hastalavistu, kterého rodiče do kina nepouští (a navíc bydlí někde v horách daleko od civilizace), to je ještě složitější, ale na druhou stranu Česko je tak malá země a všude je to kousek... Já totiž nechápu, jak někdo může chodit na filmový web kde se píše o aktuálním filmovém dění a nechodit přitom do kina. To všichni koukají jen na kinoripy. A nebo čekají 4 měsíce na BD ripy?
352743
To, že pro většinu populace jsou lístky drahé je naprosto normální (a jelikož do toho kina nechodí, je i jasné, že pak nevědí o akcích typu 50 Kč za film jako bude teď v neděli). Nechápu ale, že jsou lístky drahé pro fanoušky Moviezone, kteří zde diskutují každý den a pak se od nich dozvím, že do kina zajdou jednou-dvakrát za rok. Kombinací různých klubových karet a levných pondělků se dá dostat průměrně na 110 Kč (hlavně u Cinestaru kde mají navíc za 5 lístků šestý zdarma), dvakrát ročně zde máme neděli za 50 Kč, jsou zde festivaly (Vary, Škola, Anifilm, Plzeň...) a nebo menší kina - v Praze například znovuotevřený Dlabačov. Je jasné, že pro lidi z menších měst, to je komplikovanější, pro takového Hastalavistu, kterého rodiče do kina nepouští (a navíc bydlí někde v horách daleko od civilizace), to je ještě složitější, ale na druhou stranu Česko je tak malá země a všude je to kousek... Já totiž nechápu, jak někdo může chodit na filmový web kde se píše o aktuálním filmovém dění a nechodit přitom do kina. To všichni koukají jen na kinoripy. A nebo čekají 4 měsíce na BD ripy?
0 0
reagovat
KARLOS: :+
MarvinP: :+
Gonzi: :+

Do debaty nechci zasahovat, vše podstatné bylo řečeno a jen bych opakoval.

Pro zajímavost tedy k tématu alespoň zmíním, že jak jsem starší, technika postupuje a mám i doma čím dál lepší zázemí, tak paradoxně čím dál víc chodím právě do toho kina. Doma mám totiž problém se k tomu filmu "dokopat" - stačí se podívat na stopáž, člověka neustále něco rozptyluje, myslí na povinnosti co musí před a po filmu udělat, v nudných pasážích je strašne lákavý sáhnout po tom mobilu a filmu přestat věnovat pozornost, ... A mnohem raději si pustím spíš další epizodu seriálu, kde jsem zrovna na vlně příběhu, a na kterou mi stačí si najít jenom hodinu času. Tím nechci říct, že doma na filmy už nekoukám vůbec, ale proti studentským letům, kdy jsem si film pustil v podstatě v kteroukoliv denní dobu, se ten přístup přecejen dost změnil.

Když jsem v kině, tak jsem v kině a všechno tohle odpadá. Prostě jen koukám na film a nic dalšího neřeším, to prostředí i v konzumním multiplexu má svoje kouzlo. Navíc si pořád myslím, že velké plátno zkrátka má něco do sebe a sebelepší TV ho nenahradí. Ale vidím zde potenciál ke zlepšení, poslední dobou si všímám, že po stránce ostrosti a kontrastu spousta projekcí rozhodně má na čem pracovat a kam se posouvat.

Další věc je, že zatímco dřív jsem kino bral jako událost, která se musí plánovat, musí se domluvit lidi a je to zkrátka něco extra, tak v posledních letech chodím čím dál víc do kina jen tak, protože se mi prostě chce. A už ne jen do multiplexů, ale právě i různých jednosálovek na starší filmy nebo "nekinový" žánry. Když by se mě před 10 lety někdo zeptal, jestli půjdu do kina na film třeba jako It Follows, tak bych se mu vysmál, že 1) při tom hodnocení to nestojí za to 2) na tom filmu není nic, proč ho vidět právě v kině. Dneska s tím nemám nejmenší problém.
352742
KARLOS: *:+* MarvinP: *:+* Gonzi: *:+* Do debaty nechci zasahovat, vše podstatné bylo řečeno a jen bych opakoval. Pro zajímavost tedy k tématu alespoň zmíním, že jak jsem starší, technika postupuje a mám i doma čím dál lepší zázemí, tak paradoxně čím dál víc chodím právě do toho kina. Doma mám totiž problém se k tomu filmu "dokopat" - stačí se podívat na stopáž, člověka neustále něco rozptyluje, myslí na povinnosti co musí před a po filmu udělat, v nudných pasážích je strašne lákavý sáhnout po tom mobilu a filmu přestat věnovat pozornost, ... A mnohem raději si pustím spíš další epizodu seriálu, kde jsem zrovna na vlně příběhu, a na kterou mi stačí si najít jenom hodinu času. Tím nechci říct, že doma na filmy už nekoukám vůbec, ale proti studentským letům, kdy jsem si film pustil v podstatě v kteroukoliv denní dobu, se ten přístup přecejen dost změnil. Když jsem v kině, tak jsem v kině a všechno tohle odpadá. Prostě jen koukám na film a nic dalšího neřeším, to prostředí i v konzumním multiplexu má svoje kouzlo. Navíc si pořád myslím, že velké plátno zkrátka má něco do sebe a sebelepší TV ho nenahradí. Ale vidím zde potenciál ke zlepšení, poslední dobou si všímám, že po stránce ostrosti a kontrastu spousta projekcí rozhodně má na čem pracovat a kam se posouvat. Další věc je, že zatímco dřív jsem kino bral jako událost, která se musí plánovat, musí se domluvit lidi a je to zkrátka něco extra, tak v posledních letech chodím čím dál víc do kina jen tak, protože se mi prostě chce. A už ne jen do multiplexů, ale právě i různých jednosálovek na starší filmy nebo "nekinový" žánry. Když by se mě před 10 lety někdo zeptal, jestli půjdu do kina na film třeba jako It Follows, tak bych se mu vysmál, že 1) při tom hodnocení to nestojí za to 2) na tom filmu není nic, proč ho vidět právě v kině. Dneska s tím nemám nejmenší problém.
0 0
reagovat

KARLOS

Jenže problém je, že kino je atrakce. A tohle je branding, který si kinaři sami vybrali. Film je v dnešní době šíleně výdělečná věc (aka masová zábava), ale kinaři mají problém mít zákazníky... proč asi? Místo aby budovali jakousi "kulturu navštěvování kina", dělali skupinové slevy, akce, zvali k diskuzím o filmu po filmu a kdesi cosi, tak z toho dělají enter/exit záležitost. Proč kino nemá to, co mají všechny ostatní obory? Jdu do divadla a o přestávce můžu jít kecat s kýmkoli... Jdu sám na koncert/sport ale do hospy po jdu v partě lidí... Všechny tyhle úspěšné a populární věci to mají, jen kino to odhodilo.
"být u toho" znamená u koncertu něco diametrálně jiného, než "být na premiéře" filmu. Veškerý můj přesahový zážitek z kina je čistě o datu premiéry a následných diskuzích zde, nebo s kámoši které odsud mám... S kinem, či kinoformátem to nemá naprosto nic společného už pár let.

Zdůrazňuju že se bavíme pod článkem, kde kinaři brečí na návštěvnost a který se jmenuje "kam kráčíš, kinozážitku"? Protože myslím je že velmi podstatné si uvědomit, co vlastně ten kinozážitek je vs co by mohl být.
352740
Jenže problém je, že kino je atrakce. A tohle je branding, který si kinaři sami vybrali. Film je v dnešní době šíleně výdělečná věc (aka masová zábava), ale kinaři mají problém mít zákazníky... proč asi? Místo aby budovali jakousi "kulturu navštěvování kina", dělali skupinové slevy, akce, zvali k diskuzím o filmu po filmu a kdesi cosi, tak z toho dělají enter/exit záležitost. Proč kino nemá to, co mají všechny ostatní obory? Jdu do divadla a o přestávce můžu jít kecat s kýmkoli... Jdu sám na koncert/sport ale do hospy po jdu v partě lidí... Všechny tyhle úspěšné a populární věci to mají, jen kino to odhodilo. "být u toho" znamená u koncertu něco diametrálně jiného, než "být na premiéře" filmu. Veškerý můj přesahový zážitek z kina je čistě o datu premiéry a následných diskuzích zde, nebo s kámoši které odsud mám... S kinem, či kinoformátem to nemá naprosto nic společného už pár let. Zdůrazňuju že se bavíme pod článkem, kde kinaři brečí na návštěvnost a který se jmenuje "kam kráčíš, [b]kinozážitku[/b]"? Protože myslím je že velmi podstatné si uvědomit, co vlastně ten kinozážitek je vs co by mohl být.
KARLOS
0 0
reagovat
Alangor: Než CineStar letos změnil počítání klubových bodů, tak jsem v loni ještě v pohodě měl průměrnou cenu lístku kolem 110,- Kč. Což byl slušnej pád z těch 165-169,- kolik CS chtěl po ne-členech klubu. Teď už je to, bohužel, více.
352739
Alangor: Než CineStar letos změnil počítání klubových bodů, tak jsem v loni ještě v pohodě měl průměrnou cenu lístku kolem 110,- Kč. Což byl slušnej pád z těch 165-169,- kolik CS chtěl po ne-členech klubu. Teď už je to, bohužel, více.
0 0
reagovat

KARLOS

"A pokud už něco takového mají (CC a IMAX), chovají se k tomu až macešsky"

YES!

352738
"A pokud už něco takového mají (CC a IMAX), chovají se k tomu až macešsky" YES!
KARLOS
0 0
reagovat
MarvinP: Tak tahle představa mě děsí... Seběhnou se řvoucí rodinky, zaberou sedačky v předsálí, i když do kina nejdou... Ne, tohle fakt ne. Ale zase u těch speciálních předpremiér - dětských nedělí, tam nějaké malování apod. mají.
352737
MarvinP: Tak tahle představa mě děsí... Seběhnou se řvoucí rodinky, zaberou sedačky v předsálí, i když do kina nejdou... Ne, tohle fakt ne. Ale zase u těch speciálních předpremiér - dětských nedělí, tam nějaké malování apod. mají.
0 0
reagovat
Marvin: Fakt mi to nedá, ale „tohle je budoucnost, to teď mají všude, tohle letí a tohle musíte mít. No a tak jsou všude medovníky a horký cidery a super 3d zvuk a drahý promítačky.. “ - chápu, že navazuješ na článek, pod kterým diskutujeme, ale rozhodně nemají všude super 3d zvuk (ani ho nemají skoro nikde) a drahé promítačky musejí mít všude, jinak by to nebylo kino ;). To, co popisuješ, není medovník a cidery, ale to je pravý šampus a kaviár.
Ne, nic to nemění na tom, že chápu, co myslíš. Jen mi „vadí“, že to vztahuješ na něco, co úplně není předmětem tvé kritiky a většina kin, včetně těch plexů, se k těmto věcem staví podobně, jako k tebou navrhované změně atmosféry. A pokud už něco takového mají (CC a IMAX), chovají se k tomu až macešsky a nebo je to vážně ta horská dráha (CC a 4DX), na což běžný lid slyší o poznání víc, jak na Atmos, 4K, IMAX a 3D dohromady. Což je to nejsmutnější, co pro mě osobně může být.
Alangor: Cena vstupného zpravidla nemusí neurčovat známost filmu, těch 150 bude imo 3Dčko, ČB mají i multikino, pak se v jednosálovce pod kilo nakonec přece jen nedostaneš (i když si myslím, že kdybych projel jejich program, i na takové bych narazil a nemálo), ale i tak už to není tak markantní (dvojnásobný) rozdíl. Většina jednosálovek hraje do průměrného vstupného a to ještě o podstatný rozdíl. Vyjímky tvoří 3Dčko a speciální akce jako přenosy z divadel. Vím o čem mluvím. Že to tak nefunfuje v Budějovicích je smutné a v tom případě máš jednoduše pech.
352736
Marvin: Fakt mi to nedá, ale „tohle je budoucnost, to teď mají všude, tohle letí a tohle musíte mít. No a tak jsou všude medovníky a horký cidery a super 3d zvuk a drahý promítačky.. “ - chápu, že navazuješ na článek, pod kterým diskutujeme, ale rozhodně nemají všude super 3d zvuk (ani ho nemají skoro nikde) a drahé promítačky musejí mít všude, jinak by to nebylo kino ;). To, co popisuješ, není medovník a cidery, ale to je pravý šampus a kaviár. Ne, nic to nemění na tom, že chápu, co myslíš. Jen mi „vadí“, že to vztahuješ na něco, co úplně není předmětem tvé kritiky a většina kin, včetně těch plexů, se k těmto věcem staví podobně, jako k tebou navrhované změně atmosféry. A pokud už něco takového mají (CC a IMAX), chovají se k tomu až macešsky a nebo je to vážně ta horská dráha (CC a 4DX), na což běžný lid slyší o poznání víc, jak na Atmos, 4K, IMAX a 3D dohromady. Což je to nejsmutnější, co pro mě osobně může být. Alangor: Cena vstupného zpravidla nemusí neurčovat známost filmu, těch 150 bude imo 3Dčko, ČB mají i multikino, pak se v jednosálovce pod kilo nakonec přece jen nedostaneš (i když si myslím, že kdybych projel jejich program, i na takové bych narazil a nemálo), ale i tak už to není tak markantní (dvojnásobný) rozdíl. Většina jednosálovek hraje do průměrného vstupného a to ještě o podstatný rozdíl. Vyjímky tvoří 3Dčko a speciální akce jako přenosy z divadel. Vím o čem mluvím. Že to tak nefunfuje v Budějovicích je smutné a v tom případě máš jednoduše pech.
0 0
reagovat

The Joker

nejvíc táhnou animáky pro děcka? Ok, je-li to tak, tak kde jsou sakra ty klouzačky do balónkovejch bazénů, interaktivní výstavy před vchodem, kreativní dílničky navazující na projekci, kavárničky s dětskejma koutkama atd.?

Pořád ta stejná mantra: všechno je správně, nic se nedá dělat, špatně je svět a zákazníci.
352735
nejvíc táhnou animáky pro děcka? Ok, je-li to tak, tak kde jsou sakra ty klouzačky do balónkovejch bazénů, interaktivní výstavy před vchodem, kreativní dílničky navazující na projekci, kavárničky s dětskejma koutkama atd.? Pořád ta stejná mantra: všechno je správně, nic se nedá dělat, špatně je svět a zákazníci.
The Joker
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se