Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti: Recenze

příspěvky 341 - 360 Napsat příspěvek

JackieTran

Protože Supermanovy schopnosti a tedy i ty regenerační jsou spojeny s naším sluncem a jeho zářením a ve chvíli kdy na něj začalo svítit tak jeho tělo začalo regenerovat a opět ožil. Podobné je to i s tím bodnutím. Když byl bodnutý, tak byl ještě ovlivněn zářením z kryptonitu ale už ne tak moc, aby ho to zabilo a pak opět regeneroval, ale trvalo mu dlouho.
349072
[spoiler]Protože Supermanovy schopnosti a tedy i ty regenerační jsou spojeny s naším sluncem a jeho zářením a ve chvíli kdy na něj začalo svítit tak jeho tělo začalo regenerovat a opět ožil. Podobné je to i s tím bodnutím. Když byl bodnutý, tak byl ještě ovlivněn zářením z kryptonitu ale už ne tak moc, aby ho to zabilo a pak opět regeneroval, ale trvalo mu dlouho.[/spoiler]
JackieTran
0 0
reagovat

Supermand

Vysvetli mi nekdo, jak to, ze Supermand prezil atomovku a zregeneroval se ve vesmiru? A jak to, ze prezil to bodnuti na hrudi?
349071
[spoiler]Vysvetli mi nekdo, jak to, ze Supermand prezil atomovku a zregeneroval se ve vesmiru? A jak to, ze prezil to bodnuti na hrudi?[/spoiler]
Supermand
0 0
reagovat
Film jsem viděl a líbil se mi a ty kecy proti němu vážně nechápu. Herecké obsazení nezklamalo, ale naopak mile překvapilo. Ben Affleck jako Batman na mě působil hodně dobře a ostatní taky nebyli vůbec špatní. Nevím, ale motivace postav byla přece naprosto jasná a Lex Luthor, to jak vtipně a docela hnusně vyjebal s paní senátorkou mě hodně pobavilo prostě jako zakomplexovaný sociopat chtěl být ten, koho mají všichni rádi, a proto nesnášel Supermana a tak se snažil všechny proti němu poštvat. Kdo tohle nechápe? Bruce Wayne taky měl docela jasné důvody, proč by rád Supermanovy z chutí nakopal prdel (mě by asi taky naštvalo, kdyby my někdo zničil budovu a zabil moje zaměstnance) a ta jeho obava z moci, kterou Superman má byla docela oprávněná. Jistě finále bylo přeplácané a plné digibordelu ale určitě mě to nijak extrémně neštvalo (Marvel je v toto daleko za hranou snesitelnosti) a samotný závěr na mě náhodou udělal dojem nechat umřít jednu z hlavních postav asi není něco, co by se v běžném mainstreamovém komiksovém filmu mohlo jen tak objevit ale chápu, že to celé byla jen příprava na Justice League a tomu se plno věcí muselo podřídit.
Moje hodnocení: 8/10
349070
Film jsem viděl a líbil se mi a ty kecy proti němu vážně nechápu. Herecké obsazení nezklamalo, ale naopak mile překvapilo. Ben Affleck jako Batman na mě působil hodně dobře a ostatní taky nebyli vůbec špatní. Nevím, ale motivace postav byla přece naprosto jasná a Lex Luthor, [spoiler]to jak vtipně a docela hnusně vyjebal s paní senátorkou mě hodně pobavilo[/spoiler] prostě jako zakomplexovaný sociopat chtěl být ten, koho mají všichni rádi, a proto nesnášel Supermana a tak se snažil všechny proti němu poštvat. Kdo tohle nechápe? Bruce Wayne taky měl docela jasné důvody, proč by rád Supermanovy z chutí nakopal prdel (mě by asi taky naštvalo, kdyby my někdo zničil budovu a zabil moje zaměstnance) a ta jeho obava z moci, kterou Superman má byla docela oprávněná. Jistě finále bylo přeplácané a plné digibordelu ale určitě mě to nijak extrémně neštvalo (Marvel je v toto daleko za hranou snesitelnosti) a samotný závěr na mě náhodou udělal dojem [spoiler]nechat umřít jednu z hlavních postav asi není něco, co by se v běžném mainstreamovém komiksovém filmu mohlo jen tak objevit[/spoiler] ale chápu, že to celé byla jen příprava na Justice League a tomu se plno věcí muselo podřídit. Moje hodnocení: 8/10
0 0
reagovat
Tak toto nebylo dobré. Žádná tragédie se sice také nekoná, ale tady se prostě něco pokazilo. Být to jenom o tom, co má film v názvu (a ne v podnadpisu), tak to bude fajn a také bylo do momentu, kdy se Batman ve "wtf" scéně rozhodne, že Supermana nezabije a Luthor vypustil "trolla". Potom začalo něco, co film celkově dost shazuje. Digitální, ne moc přehledný bordel, s čím dále více "over the top" akcí, kdy jsem si říkal, jestli to už není myšlený jako parodie a taková "smrt" Supermana mě nechala naprosto chladným. Tady prostě Snyder nevěděl, kdy skončit.
Affleck jako Batman jinak fajn a i ta Gadot mě celkem přesvědčila (i když její postava tam byla tak trochu jak pěst na oko). Eisenberg jako Luthor...no, řekněme že byl více směšný než hrozivý.
Škoda mohla to být pecka a bohužel není.

btw: Bitka BvS dobrá (zvlaště v Imaxu) a měla být vrcholem filmu. Bohužel nebyla...
349069
Tak toto nebylo dobré. Žádná tragédie se sice také nekoná, ale tady se prostě něco pokazilo. Být to jenom o tom, co má film v názvu (a ne v podnadpisu), tak to bude fajn a také bylo do momentu, kdy se Batman ve "wtf" scéně rozhodne, že Supermana nezabije a Luthor vypustil "trolla". Potom začalo něco, co film celkově dost shazuje. Digitální, ne moc přehledný bordel, s čím dále více "over the top" akcí, kdy jsem si říkal, jestli to už není myšlený jako parodie a taková [spoiler]"smrt" Supermana mě nechala naprosto chladným[/spoiler]. Tady prostě Snyder nevěděl, kdy skončit. Affleck jako Batman jinak fajn a i ta Gadot mě celkem přesvědčila (i když její postava tam byla tak trochu jak pěst na oko). Eisenberg jako Luthor...no, řekněme že byl více směšný než hrozivý. Škoda mohla to být pecka a bohužel není. btw: Bitka BvS dobrá (zvlaště v Imaxu) a měla být vrcholem filmu. Bohužel nebyla...
0 0
reagovat

The Joker

Tak Lex chtěl hlavně zničit Supermana a byl to celkem magor a možná měl schovanej záložní Kryptonit nebo měl nějakej jinej vymyšlenej způsob jak ho zabít. Ale vzhledem k němu mi připadá nejpravděpodobnější že mu to asi fakt na konec už bylo jedno a chtěl mít prostě Supermana zabitýho.
349068
[spoiler]Tak Lex chtěl hlavně zničit Supermana a byl to celkem magor a možná měl schovanej záložní Kryptonit nebo měl nějakej jinej vymyšlenej způsob jak ho zabít. Ale vzhledem k němu mi připadá nejpravděpodobnější že mu to asi fakt na konec už bylo jedno a chtěl mít prostě Supermana zabitýho. [/spoiler]
The Joker
0 0
reagovat
matt: Já ani neznám logo JL, ale každá postava měla svojí složku a na ní vlastní logo. :D
349067
matt: Já ani neznám logo JL, ale každá postava měla svojí složku a na ní vlastní logo. *:D*
0 0
reagovat
ad IMAX, snové sekvence, alespoň tedy ta hlavní vypadala v tom 3D mnohem líp, ve 2D na menším platné jsem si přišel ochuzený.
349066
ad IMAX, [spoiler]snové sekvence, alespoň tedy ta hlavní vypadala v tom 3D mnohem líp, ve 2D na menším platné jsem si přišel ochuzený.[/spoiler]
0 0
reagovat

:::-)

Zdar a sílu,

Pánové a dámy tak tohle je na velikonoční MZ!!!

PS: pondělní :-)





349065
Zdar a sílu, Pánové a dámy tak tohle je na velikonoční MZ!!! PS: pondělní :-)
:::-)
0 0
reagovat

The Joker

V tej scene s premietanim zaberov s metahuman bolo skutocne klasicke logo Justice League?

Inak k hudobnej zlozke - mne vlastne prisla prekvapivo priemerna, ale obcas fungovala. Motiv Wonder Woman je svojim sposobom cool, ale zase neviem komu napadlo, ze dat amazonke rockovu vypalovacku je ten najlepsi mozny napad. U prveho Iron Mana som to chapal.
349064
V tej scene s premietanim zaberov s metahuman bolo skutocne klasicke logo Justice League? Inak k hudobnej zlozke - mne vlastne prisla prekvapivo priemerna, ale obcas fungovala. Motiv Wonder Woman je svojim sposobom cool, ale zase neviem komu napadlo, ze dat amazonke rockovu vypalovacku je ten najlepsi mozny napad. U prveho Iron Mana som to chapal.
The Joker
0 0
reagovat

Redakce

Chtěl bych se zeptat jestli někdo v redakci sledoval nejznámější kritiky a jejich názory? Celkem by mě to zajímalo. Hlavně co říkali na herecké výkony Cavill, Affleck, Gadot, Eisenberg? Možná předbíham, ale je ten film či herci na Zlatou Malinu ? Sakra doufám, že ne, protože tohle by byl konec celého universa. Snyder je z toho dost zlomený a podle obličeje Afflecka mi příjde, že i ten to snáší velmi těžce. Je možné, že couvne od Batmana a už nic nebude? Warneři tak budou muset vše smést ze stolu, je možný takový scénář?

Sakra doufám, že ne. Moc bych chtěl vidět Justice League a takový hate prostě ten film neměl mít..... :-
349063
Chtěl bych se zeptat jestli někdo v redakci sledoval nejznámější kritiky a jejich názory? Celkem by mě to zajímalo. Hlavně co říkali na herecké výkony Cavill, Affleck, Gadot, Eisenberg? Možná předbíham, ale je ten film či herci na Zlatou Malinu ? Sakra doufám, že ne, protože tohle by byl konec celého universa. Snyder je z toho dost zlomený a podle obličeje Afflecka mi příjde, že i ten to snáší velmi těžce. Je možné, že couvne od Batmana a už nic nebude? Warneři tak budou muset vše smést ze stolu, je možný takový scénář? Sakra doufám, že ne. Moc bych chtěl vidět Justice League a takový hate prostě ten film neměl mít..... *:-*
Redakce
0 0
reagovat
If only Joker's mom was named Martha, maybe Robin would still be alive :D:D
349062
[spoiler]If only Joker's mom was named Martha, maybe Robin would still be alive *:D**:D*[/spoiler]
0 0
reagovat
Už první větou předpokládám, že sepíšu haldu textu a aby to vůbec někdo chtěl začít číst, tak to zkusím nějak zformovat do třech bloků. Předem ale říkám, že jsem neodcházel vůbec znechucený, na druhou stranu – zřetelně u BvS vidím příměr s Hobbitem (jakýmkoli, ale hlavně s trojkou). Vlastně se ani trochu nedivím, že to chytá takovou sodu. Osobně jsem zatím nadprůměrně spokojený – 7-8/10*, záleží na druhé kinoprojekci - ale eRkový EE střih by to mohl vytáhnout podstatně výš... Dále opravdu obšírně.

1/ Scénář, dramaturgie a střih.
Hned z kraje musím říct, že jsem byl hodně nadšený z toho, že je to vpravdě sequel MoS se vším všudy, jen je do toho přimíchaný Batman a jako bonus Wonder woman. Moc nechápu to, proč to tolik lidí považuje za 0.9 JL. Ale budiš. I přes to, ty obavy, že by ten film nebyl o Supermanovi se naštěstí nenaplnily.
Všechny tři nadepsané kategorie ovšem skřípou. Imo nepřekvapivě, on MoS si v těchto ohledech s klidným svědomím může s BvS podat ruce. Rozstříštěností a návazností scén je na tom podstatně hůř, bohužel ani tady se to neukočítovalo a na těch filmech je hrozně moc vidět, že měli tuny a tuny materiálu, který chtěli narvat do rozumné stopáže. Bohužel se nezadařilo a osobně sem hrozně rád za to EE. Pomůže to tuně věcí, nebude to tak zkratkovité, především WW a polovina postav nebude vyznívat, že si přišla odbýt kamea.
Ale jestli to zní jako čistá kritika – pak opravdu není. Dějově to drží pohromadě, fakt jsem neměl pocit, že bych se v ději ztrácel a něvěděl motivy a pohnutky toho či onoho. Snyder si dává opravdu se vším načas, ale to já rád. Jako negativum beru to, že je celá zápletka hodně průhledná a v tom směru Batman vyznívá jako poměrně velký trouba.
Když už jsme u něj, scénář z něj dělá nejednou troubu zcela úmyslně a větší hysterku sem v komiksech už dlouho neviděl. Ano, Ben toho zachraňuje hodně, Jeremy pak stihne zahnat chmury všechny. Ale jako nezbytečnější postavu filmu ho vidím stále. A nevím, co si s ním chceou počít v JL, když už tady měl veliké problémy se zapojit do Trinity.
Střihově to není žádná ostuda, ale právě v návaznosti na dramaturgii mohli mít buď víc, nebo naopak míň soudnosti. Obě varianty by znamenaly znatelné zlepšení, polovina scén by získala na intenzitě...
A co do rozvržení jednotlivých scén a motivů napříč filmem si taky mohli vyhrát mnohem líp. Že má akce převahu ve druhé půli bych asi i zkousnul, ale dějové podhoubí mohlo být rozvrženo citelně lépe. Opět opakuju, že na rozdíl od naprosté většiny mi motivace a to, co chtěli scénáristé říct stačilo, vlastně sem s tím byl spokojen. Konstrukčně je to ale opravdu vratké a ta hranice, kdy se to pro někoho zbortí a pro jiného to zůstane stát a dávat smysl je tady velmi tenká.
Co považuju za největší fail je pak využití obou záporáků, především pak toho z posledního dějství. Plně bych podepsal to, co kritizuje imf – že je to ve výsledku noname finální boss a neskutečně mě sere to, že celou jeho linku ze sešitů zredukovali na deset minut a zabili si tím možnost využití postavy v mnohem silnějším dramatickém podání. Lex je pak jako postava pojata velmi nešťastně. A i když ty motivace a jednání ve filmu odůvodněno je (! a ne že ne), je podáno tak bez zápachu a chuti, až to bolí. Nepomůže ani herecké uchopení, které mě místy regulérně sralo, jindy jsem byl až překvapený, jak moc dobře to funguje. Tak jako tak, Joker Dva se nekoná, i když je jasná snaha o tuhle cestu.

2/ Snyder a jeho režijní a stylistické uchopení.
Kardinálně nepobírám ten hate na Snydera, který si odkroutil to samé, co u MoS a ještě přibalil kupu zlepšení k tomu – mnohem přehlednější akce a její „střídmost“, která neubíjí.
Jako stěžejní ale od něj považuju výtvarnou stránku, kterou svým vedením nad očividně extrémně šikovným umeleckým týmem dotáhl k naprosté dokonalosti. Už MoS byl v tomto ohledu veliká pochoutka (Krypton!!!). Co ale dělá se stylizací Batmana, navíc v bodě, kde se musí odlišit jak noirovské přímé (či pořád aktuální) konkurenci Nolana, pak i gotickému a stylizací pořád hravému Burtonově podání. Zpomalovačky Batmanovi sluší a ne že ne. A poprvé sem měl pocit, že se dívám na komiksového filmového Batmana. Že je Gotham v podstatě nerozeznatelný od anonymních věžákových velkoměst a proto se tak moc blíží nolanovské perspektivě? Inu ano, ale chápu, že chtěli velně navázat na MoS a to prostě chválím.
Desing a celkové uchopení všech postav se mi prostě a jednoduše ze všech aktuálních komiksových sérií líbí jednoznačně nejvíc. Nechci a tudíš ani nebdu porovnávat s Marvelem, či X-meny, každého co mu jest nejbližší. A plně si uvědomuju, že tahle přepálená stylizace sedne v dnešní době spíš menší části diváků. Ale pořád se mi bude zamlouvat víc osobitý a jasně rozpoznatelný rukopis, byť se ze všech stran budou ozývat hlasy o digibordelích, než poměrně anonymní a v dlouhé řadě i už sterilně vyčpělých filmech.
Snyder je audiovizuální režisér, to je na první pohled znát. Že už tak šikovný není ve vlastním vyprávění příběhu, se ví taky poměrně dlouho. A ano, pod taktovkou někoho jiného by to příběhově mohlo fungovat podstatně líp. Pokud bych ale měl vybírat čistě z toho, jak je ten svět pojatý a jak je vyprávěný, sáhnu po první možnosti. Asi budu znít povrchně, možná tímhle tvrzením půjdu proti všeobecnému trendu, ale já nepotřebuju mít v každém komiksovém filmu oskarový scénář a režijní vedení. Dokonce se snadno smířím, že nebude aní Áčkový. Zvlášť potom, co stejné studio dalo světu TDK trilogii, která stavěla právě na těchto prvcích a právě na úkor oné formy.
Ano, v porovnání s nolanovým Batmanem, který byl všechno, jen né komiksovým filmem (to není výtka, ale holý fakt) a jeho strohým a minimalistickým uchopením, kterýžto styl se teď snaží „kopírovat“ téměř všichni (prostě v heslu dne „Chceme to temný a osudový, tak to uděláme minimalistický a pochnurný“), se mi prostě Snyderův přepálený, často hranici kýče pokoušející, ale k každém ohledu „odlišný“ vizuální styl líbí.

3/ Technická stránka.
Poslední třetina je digifest. Ano, je to tak a kdo to nečekal, si zaslouží to, že se mu to nelíbilo. I ti, kdo to čekali a po chuti jim to nebylo, ať se ale chytnou za nos. Ne, nebudu tu říkat, že je to v dnešní době standard. Já se spíš ptám, proč by tomu tak být nemělo...
Co musím pochválit je ale to, že Snyder jako jeden z posledních využívá analog tím způsobem, jakým by měl být používán. Ne jako „nejkvalitnější“ záznamové nédium (dávno neplatí), ale jako další nástroj pro silnou stylizaci. Snyder analogové vady neschovává, ale naopak je dává na odiv. Většina záběrů má tak výrazné zrno a velmi malebnou kresbu obrazu, až z toho radost pohledět. Oproti Abramsovi navíc používá zatvrzele i oldschool měkého svícení a přebírá po něm lensframe trademark.
VELMI chválím to, že ne že ubylo, ale téměř vymyzely rozklepané zárěby na ručku. Všechny čtyři palce nahoru, tohle hodně kvituji.
Hudebně těžký průměr, ale ve filmu to funguje jakž takž obstojně. Teda až na motiv WW, ten je těžce nechtěně komický. Samostatně je ta hudba neuposlouchatelná.
Zvukově překvapivě ne tak uřvané, jak jsem zprvu čekal.
Dolby Atmos s klidným svědomím můžete vynechat. První dvě třetiny prakticky bez využití, v akci (finále) naopak dochází k nadužívání a splynutí do jednoho velkého mišmaše. Mix jako takový se dá uposlouchat, ale není to nic, z čeho bych si sedl na zadek.
Naopak bych asi prubnul IMAX. Ty jeho záběry mě pořád hodně lákají.
3D neviděno, ale ten obsah na jeho prezentaci není zrovna nejideálnější...
349091
Už první větou předpokládám, že sepíšu haldu textu a aby to vůbec někdo chtěl začít číst, tak to zkusím nějak zformovat do třech bloků. Předem ale říkám, že jsem neodcházel vůbec znechucený, na druhou stranu – zřetelně u BvS vidím příměr s Hobbitem (jakýmkoli, ale hlavně s trojkou). Vlastně se ani trochu nedivím, že to chytá takovou sodu. Osobně jsem zatím nadprůměrně spokojený – 7-8/10*, záleží na druhé kinoprojekci - ale eRkový EE střih by to mohl vytáhnout podstatně výš... Dále opravdu obšírně. 1/ Scénář, dramaturgie a střih. Hned z kraje musím říct, že jsem byl hodně nadšený z toho, že je to vpravdě sequel MoS se vším všudy, jen je do toho přimíchaný Batman a jako bonus Wonder woman. Moc nechápu to, proč to tolik lidí považuje za 0.9 JL. Ale budiš. I přes to, ty obavy, že by ten film nebyl o Supermanovi se naštěstí nenaplnily. Všechny tři nadepsané kategorie ovšem skřípou. Imo nepřekvapivě, on MoS si v těchto ohledech s klidným svědomím může s BvS podat ruce. Rozstříštěností a návazností scén je na tom podstatně hůř, bohužel ani tady se to neukočítovalo a na těch filmech je hrozně moc vidět, že měli tuny a tuny materiálu, který chtěli narvat do rozumné stopáže. Bohužel se nezadařilo a osobně sem hrozně rád za to EE. Pomůže to tuně věcí, nebude to tak zkratkovité, především WW a polovina postav nebude vyznívat, že si přišla odbýt kamea. Ale jestli to zní jako čistá kritika – pak opravdu není. Dějově to drží pohromadě, fakt jsem neměl pocit, že bych se v ději ztrácel a něvěděl motivy a pohnutky toho či onoho. Snyder si dává opravdu se vším načas, ale to já rád. Jako negativum beru to, že je celá zápletka hodně průhledná a v tom směru Batman vyznívá jako poměrně velký trouba. Když už jsme u něj, scénář z něj dělá nejednou troubu zcela úmyslně a větší hysterku sem v komiksech už dlouho neviděl. Ano, Ben toho zachraňuje hodně, Jeremy pak stihne zahnat chmury všechny. Ale jako nezbytečnější postavu filmu ho vidím stále. A nevím, co si s ním chceou počít v JL, když už tady měl veliké problémy se zapojit do Trinity. Střihově to není žádná ostuda, ale právě v návaznosti na dramaturgii mohli mít buď víc, nebo naopak míň soudnosti. Obě varianty by znamenaly znatelné zlepšení, polovina scén by získala na intenzitě... A co do rozvržení jednotlivých scén a motivů napříč filmem si taky mohli vyhrát mnohem líp. Že má akce převahu ve druhé půli bych asi i zkousnul, ale dějové podhoubí mohlo být rozvrženo citelně lépe. Opět opakuju, že na rozdíl od naprosté většiny mi motivace a to, co chtěli scénáristé říct stačilo, vlastně sem s tím byl spokojen. Konstrukčně je to ale opravdu vratké a ta hranice, kdy se to pro někoho zbortí a pro jiného to zůstane stát a dávat smysl je tady velmi tenká. Co považuju za největší fail je pak využití obou záporáků, především pak toho z posledního dějství. Plně bych podepsal to, co kritizuje imf – že je to ve výsledku noname finální boss a neskutečně mě sere to, že celou jeho linku ze sešitů zredukovali na deset minut a zabili si tím možnost využití postavy v mnohem silnějším dramatickém podání. Lex je pak jako postava pojata velmi nešťastně. A i když ty motivace a jednání ve filmu odůvodněno je (! a ne že ne), je podáno tak bez zápachu a chuti, až to bolí. Nepomůže ani herecké uchopení, které mě místy regulérně sralo, jindy jsem byl až překvapený, jak moc dobře to funguje. Tak jako tak, Joker Dva se nekoná, i když je jasná snaha o tuhle cestu. 2/ Snyder a jeho režijní a stylistické uchopení. Kardinálně nepobírám ten hate na Snydera, který si odkroutil to samé, co u MoS a ještě přibalil kupu zlepšení k tomu – mnohem přehlednější akce a její „střídmost“, která neubíjí. Jako stěžejní ale od něj považuju výtvarnou stránku, kterou svým vedením nad očividně extrémně šikovným umeleckým týmem dotáhl k naprosté dokonalosti. Už MoS byl v tomto ohledu veliká pochoutka (Krypton!!!). Co ale dělá se stylizací Batmana, navíc v bodě, kde se musí odlišit jak noirovské přímé (či pořád aktuální) konkurenci Nolana, pak i gotickému a stylizací pořád hravému Burtonově podání. Zpomalovačky Batmanovi sluší a ne že ne. A poprvé sem měl pocit, že se dívám na komiksového filmového Batmana. Že je Gotham v podstatě nerozeznatelný od anonymních věžákových velkoměst a proto se tak moc blíží nolanovské perspektivě? Inu ano, ale chápu, že chtěli velně navázat na MoS a to prostě chválím. Desing a celkové uchopení všech postav se mi prostě a jednoduše ze všech aktuálních komiksových sérií líbí jednoznačně nejvíc. Nechci a tudíš ani nebdu porovnávat s Marvelem, či X-meny, každého co mu jest nejbližší. A plně si uvědomuju, že tahle přepálená stylizace sedne v dnešní době spíš menší části diváků. Ale pořád se mi bude zamlouvat víc osobitý a jasně rozpoznatelný rukopis, byť se ze všech stran budou ozývat hlasy o digibordelích, než poměrně anonymní a v dlouhé řadě i už sterilně vyčpělých filmech. Snyder je audiovizuální režisér, to je na první pohled znát. Že už tak šikovný není ve vlastním vyprávění příběhu, se ví taky poměrně dlouho. A ano, pod taktovkou někoho jiného by to příběhově mohlo fungovat podstatně líp. Pokud bych ale měl vybírat čistě z toho, jak je ten svět pojatý a jak je vyprávěný, sáhnu po první možnosti. Asi budu znít povrchně, možná tímhle tvrzením půjdu proti všeobecnému trendu, ale já nepotřebuju mít v každém komiksovém filmu oskarový scénář a režijní vedení. Dokonce se snadno smířím, že nebude aní Áčkový. Zvlášť potom, co stejné studio dalo světu TDK trilogii, která stavěla právě na těchto prvcích a právě na úkor oné formy. Ano, v porovnání s nolanovým Batmanem, který byl všechno, jen né komiksovým filmem (to není výtka, ale holý fakt) a jeho strohým a minimalistickým uchopením, kterýžto styl se teď snaží „kopírovat“ téměř všichni (prostě v heslu dne „Chceme to temný a osudový, tak to uděláme minimalistický a pochnurný“), se mi prostě Snyderův přepálený, často hranici kýče pokoušející, ale k každém ohledu „odlišný“ vizuální styl líbí. 3/ Technická stránka. Poslední třetina je digifest. Ano, je to tak a kdo to nečekal, si zaslouží to, že se mu to nelíbilo. I ti, kdo to čekali a po chuti jim to nebylo, ať se ale chytnou za nos. Ne, nebudu tu říkat, že je to v dnešní době standard. Já se spíš ptám, proč by tomu tak být nemělo... Co musím pochválit je ale to, že Snyder jako jeden z posledních využívá analog tím způsobem, jakým by měl být používán. Ne jako „nejkvalitnější“ záznamové nédium (dávno neplatí), ale jako další nástroj pro silnou stylizaci. Snyder analogové vady neschovává, ale naopak je dává na odiv. Většina záběrů má tak výrazné zrno a velmi malebnou kresbu obrazu, až z toho radost pohledět. Oproti Abramsovi navíc používá zatvrzele i oldschool měkého svícení a přebírá po něm lensframe trademark. VELMI chválím to, že ne že ubylo, ale téměř vymyzely rozklepané zárěby na ručku. Všechny čtyři palce nahoru, tohle hodně kvituji. Hudebně těžký průměr, ale ve filmu to funguje jakž takž obstojně. Teda až na motiv WW, ten je těžce nechtěně komický. Samostatně je ta hudba neuposlouchatelná. Zvukově překvapivě ne tak uřvané, jak jsem zprvu čekal. Dolby Atmos s klidným svědomím můžete vynechat. První dvě třetiny prakticky bez využití, v akci (finále) naopak dochází k nadužívání a splynutí do jednoho velkého mišmaše. Mix jako takový se dá uposlouchat, ale není to nic, z čeho bych si sedl na zadek. Naopak bych asi prubnul IMAX. Ty jeho záběry mě pořád hodně lákají. 3D neviděno, ale ten obsah na jeho prezentaci není zrovna nejideálnější...
0 0
reagovat

The Joker

Jako to hintování je tak silný, že to imho neposaděj na celej jeden díl na lavičku, jako to udělal Marvel s Ultronem. Ale zajímavá idea.
349090
Jako to hintování je tak silný, že to imho neposaděj na celej jeden díl na lavičku, jako to udělal Marvel s Ultronem. Ale zajímavá idea.
The Joker
0 0
reagovat
Karel: Ale zas je otázka, jestli se opravdu hned teď objeví Darkseid nebo začnou s Throne of Atlantis (když už tak rychle byla obsazena Aquamanova holka) a celou dobu se bude hintovat příchod dalších mimozemšťanů.
349089
Karel: Ale zas je otázka, jestli se opravdu hned teď objeví Darkseid nebo začnou s Throne of Atlantis (když už tak rychle byla obsazena Aquamanova holka) a celou dobu se bude hintovat příchod dalších mimozemšťanů.
0 0
reagovat

KarelR

Snyder se teoreticky může vykoupit už za pár měsíců prodlouženou verzí BvS. Kdybych neměl podělanou chřipku a konečně se mohl o té katastrofě přesvědčit, ale ta půlhodina navíc by tomu filmu snad mohla pomoci (vzhledem k tomu, že zde čtu o vykoštěném ději).
349061
Snyder se teoreticky může vykoupit už za pár měsíců prodlouženou verzí BvS. Kdybych neměl podělanou chřipku a konečně se mohl o té katastrofě přesvědčit, ale ta půlhodina navíc by tomu filmu snad mohla pomoci (vzhledem k tomu, že zde čtu o vykoštěném ději).
KarelR
0 0
reagovat
Darkray: Já vím, že mu povolili přístup... Ale on tam přijde, uvede ji do provozu, odveze si tam Zodovo tělo atd. Prostě mi tam ten pohled normálních lidí, americké vlády atd. přijde hrozně zakonzervovaný. Jen se vlastně čeká na ostatní postavy, aby se ten děj dal do pohybu a Snyder si mohl z TDKR vzít tu atomovku. A jestli je Lexovým nejlepším nápadem na zabití Supermana vytvoření nezastavitelného a nekontrolovatelného monstra, tak to potěš. IMHO tam je celej Doomsday jenom proto, aby tam měl Snyder ten háček jako předtím chtělo mít Sony se zabitím Gwen Stacy. A plus aby se Wonder Woman dostala do akce, protože předtím se tam jenom tak třikrát projde, podívá se na videa meta-lidí protože JL (je super, jak jim Lex udělal ta loga) a nakonec ještě Snyder musí donutit letušku, aby aspoň řekla její jméno.
349060
Darkray: Já vím, že mu povolili přístup... Ale on tam přijde, uvede ji do provozu, odveze si tam Zodovo tělo atd. Prostě mi tam ten pohled normálních lidí, americké vlády atd. přijde hrozně zakonzervovaný. Jen se vlastně čeká na ostatní postavy, aby se ten děj dal do pohybu a Snyder si mohl z TDKR vzít tu [spoiler]atomovku[/spoiler]. A jestli je Lexovým nejlepším nápadem na zabití Supermana vytvoření [spoiler]nezastavitelného a nekontrolovatelného monstra, tak to potěš. IMHO tam je celej Doomsday jenom proto, aby tam měl Snyder ten háček jako předtím chtělo mít Sony se zabitím Gwen Stacy. A plus aby se Wonder Woman dostala do akce, protože předtím se tam jenom tak třikrát projde, podívá se na videa meta-lidí protože JL (je super, jak jim Lex udělal ta loga) a nakonec ještě Snyder musí donutit letušku, aby aspoň řekla její jméno. [/spoiler]
0 0
reagovat
Už z ukázek bylo jasné, že to bude děsná slátanina, takže se ničemu nedivím. Navíc her3cky taky o ničem, Superman se tváří stále stejně,to snad ani není herec :-) A Afflecka mám rád, ale sem se fakt nehodí. Prostě bylo více méně jasné, že to nebude stát za nic. A bez humoru brané vážně už vůbec ne.
349058
Už z ukázek bylo jasné, že to bude děsná slátanina, takže se ničemu nedivím. Navíc her3cky taky o ničem, Superman se tváří stále stejně,to snad ani není herec :-) A Afflecka mám rád, ale sem se fakt nehodí. Prostě bylo více méně jasné, že to nebude stát za nic. A bez humoru brané vážně už vůbec ne.
0 0
reagovat

sidenote

Sony, Darkray, sensej, Noco atd: Nechcete si nahrát ikonky? Bez nich je ta diskuze taková lehce zmatečná :)
349057
Sony, Darkray, sensej, Noco atd: Nechcete si nahrát ikonky? Bez nich je ta diskuze taková lehce zmatečná *:)*
sidenote
0 0
reagovat

Clavius

No i kdyby, tak to Snyderově odchodu imho stejně nezabrání. Jenom se alespoň trochu vykoupí, což prospěje jeho dalším projektům.

Mimochodem, Justice League podle mě takovej průšvih nebude, protože to je jeden jasně nalajnovanej film, ne kombinace tří. Taky už potvrdili, že tam bude víc humoru (minimálně kvůli Flashovi), takže by museli bejt hodně nešikovný, ay to bylo horší než BvS :)
349059
No i kdyby, tak to Snyderově odchodu imho stejně nezabrání. Jenom se alespoň trochu vykoupí, což prospěje jeho dalším projektům. Mimochodem, Justice League podle mě takovej průšvih nebude, protože to je jeden jasně nalajnovanej film, ne kombinace tří. Taky už potvrdili, že tam bude víc humoru (minimálně kvůli Flashovi), takže by museli bejt hodně nešikovný, ay to bylo horší než BvS *:)*
Clavius
0 0
reagovat

do_Od

Ty duvody, proc se to nepovedlo se tady opakuji...a je jedno, jestli to napise IMF nebo nejaky no name....chtel jsem tim rict, ze z meho pohledu je film spis pro fanousky Snydera - opet si to "udelal" po svem....mam pocit, ze film neni klasicky mainstream....- a to je problem, zvlast kdyz se o filmu mluvilo jako o jednom z nejdrazsich v historii :-)
349055
Ty duvody, proc se to nepovedlo se tady opakuji...a je jedno, jestli to napise IMF nebo nejaky no name....chtel jsem tim rict, ze z meho pohledu je film spis pro fanousky Snydera - opet si to "udelal" po svem....mam pocit, ze film neni klasicky mainstream....- a to je problem, zvlast kdyz se o filmu mluvilo jako o jednom z nejdrazsich v historii :-)
do_Od
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se