Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zootropolis nedal šanci ani Cloverfieldu. Grimsby padl.


ikona
TedGeorge
j. j. abramssacha baron cohentržby
Zootropolis míří za miliardou, Abrams potvrzuje předpoklady, Grimsby je v ... 

Vlastně mám z toho začátku roku v kinech radost. Než začnou tržbám vládnout zavedené komiksové značky, sequely a sázky na jistotu, pokladnám budou diktovat outsideři. Deadpoola na vrcholu střídá Zootropolis alias Zootopia a dělá to se sakra velkou chutí. V tuto chvíli svítí na světelné tabuli 431 milionů dolarů celosvětově. Máte rádi kreslená zvířátka a to číslo vám dělá radost? Tak to čtěte dál, tady se totiž bude útočit na miliardu.

V Americe je film na 142 milionech dolarů za prvních deset dní. Druhý víkend klesnul o 33.4 procent a animáku ze stáje Disneyho přisypal dalších 50 milionů. S takovými propady nebude 300 mega za velkou louží nejmenší problém a dost možná se bude útočit i na zmiňovaného Deadpoola. Ve světě to pak začíná být zajímavé. Atraktivní samička od králíka Judy a podvodný lišák Nick se k dnešnímu dni vyskytují v 75% světových kin a z nich si připsali dalších 83 milionů. Celkem je to 288 milionů ve světě. Na premiéru přitom pořád čekají takové trhy jako Austrálie, Brazílie, Japonsko nebo Velká Británie.

Povídání o utopickém zvířecím světě zakončíme poslední hrstkou faktů. Tento víkend nepřibyl Zootropolisu ani jeden trh. Ve stejném počtu zemí vydělal o 25% více, než minulý víkend. V Číně se oproti otevíracímu víkendu rostlo o 139% a celkem jsme jenom zde na 109 míčích. Cival vám po příštím víkendu jistě sdělí to stejné. Tady se bude útočit na miliardu celkově a při čtení Hladovy recenze to vtipným zvířátkům nelze nepřát.

Na druhém místě potvrzuje předpoklady J.J. Abrams produkující Ulici Cloverfield 10. Diváci se chtěli podívat, jestli jsou zvěsti o sequelu úspěšného Monstra alias Cloverfieldu z roku 2008 pravdivé. Přišlo jich právě tolik, aby to dalo 25 milionů dolarů za úvodní víkend. S rozpočtem menším než 20 mega se jedná o úspěch, který nemohou ohrozit ani větší propady, které po rezervovaných reakcích diváků jistě přijdou. Abrams se zase jednou zapsal do příruček reklamních expertů (neskutečně krátká a intenzivní kampaň včetně superbowl spotu) a může pomalu přepočítávat vydělané dolary.

Bronzovou pozici si vystřílel Deadpool. Milionů bylo tentokrát skoro 11 a maskovaný Ryan Reynolds počítá s průběžnými 328 miliony z Ameriky a celkovými 708 ze světa. Miliarda na tomto místě nehrozí. Většina států už film promítá a ani Amíci snímek nevyženou daleko za 350 míčů. Proud nekončících oslav v centrále Foxů to však nemůže zastavit. Reynoldsův vyloženě vymodlený projekt s relativně malým rozpočtem vydělává stovky milionů dolarů a Ryan je díky tomu zpět v první hollywoodské lize. Blake Lively se při tom pomyšlení musí skvěle kojit.

Bramboru tento víkend vypěstoval Gerard Butler, který se spolu s mým oblíbeným Aaronem Eckhartem přesunul z Washingtonu do Londýna. Diváků sice u Pádu Londýna není tolik jako v případě prvního dílu, ale rozumný rozpočet 60 milionů naznačuje, že teroristé neprohrají naposledy. Tento víkend se klesalo o polovinu na 10.7 milionů a celkem je z toho skoro 39 mega. Čísla ze světa ještě nejsou známa.

Páté, šesté a sedmé místo vezmeme v jednom odstavci, sledujte. Pětku dostala Tina Fey s Margot Robbie díky filmu Whiskey Tango Foxtrot. Obtížně uchopitelný film o válečné reportérce, cílený na ženy a fandy Margot, klesl o 38 procent a průběžně přepočítává mizerných 14.5 milionů. Šesté místo má film The Perfect Match. Neznám, dalo to slabých 4.5 milionů, ale hraje tam Paula Patton. Sedmý je potom film s všeříkajícím názvem The Young Messiah se 3.4 miliony. Uff.

No a konečně osmé místo. Sašo, ty vole, co to děláš? Grimsby propadl stylem, který vyráží dech víc, než zápas naháče Borata a jeho tlustého producenta. Už u Diktátora měl člověk pocit jisté vyčpělosti. Tady se pocit přetavil v reálný bojkot diváctva znamenající tragické 3 miliony za první víkend. Nic nepomohly virální klipy ze stáje Jimmyho Kimmela nebo falešného Appleu.

Baron Cohen se zase snažil, co to šlo (co se propagace týče, tak je snem každého studia), ale diváci na báchorku zabydlenou Markem Strongem a dvojníkem Liama Gallaghera, neslyšeli. Rozpočet se nakonec nevyšplhal nad 40 milionů, a proto se v Hollywoodu nikdo věšet nebude. Pokud se tedy nepotvrdí ty úplně první zprávy o osmdesátimilionovém rozpočtu.

Na devátém místě nevládnou poddaným Bohové Egypta a mě to mrzí. Alex Proyas je jedním z mých nejoblíbenějších režisérů a tohle je propadák jak Brno. Svět totiž taky brzdí a průběžných 2.5 milionu znamená pouhých 27 mega z Ameriky a celkových 76 ze světa. Při rozpočtu 140 míčů je to průšvih, který neomluví ani imf. Desítku uzavírá Risen, což je další náboženská agitka. Oproti nízkorozpočtovým pohádkám každého správného křesťana se aspoň může chlubit dvacetimilionovým rozpočtem a jistou režií Kevina Reynoldse.

Příští týden nás čeká neskutečně nudně vypadající Série Divergence: Aliance (ano, to je oficiální český distribuční název). Stejně jako většina diváků jsem právě zapomněl na premiéru filmu Miracles from HeavenJennifer Garner. Za sedm dní a sedm nocí se tu potkáte s klasickým Civalem. Čau.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace