Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Deadpool vládne, Zoolander chřadne, tržby udivují


ikona
TedGeorge
Reynolds si zachránil kariéru. 

3.8.2015 – Po zhlédnutí traileru na Deadpoola čtenářům MovieZone píšu, že se mi to nelíbí a bude to propadák.

21.1.2016 – Objevují se první odhady na otevírací víkend erkové adaptace komiksu. Studia a experti očekávají padesátimilionový čtyřdenní otvírák.

9.2.2016 – Mr.Hlad v MovieZone Live! sděluje první spokojené dojmy. Zároveň opakuje, že se očekává otvírák větší než 50 milionů a to je super.

12.2.2016 ráno – Duro přináší na MovieZone novinky o tom, že čtvrteční půlnočky byly za 12 mega a víkend půjde za 70 milionů dolarů.

12.2.2016 večer – BoxOfficeMojo vydává update. Pátek se rýsuje na 30 milionů. Lidé jsou nadšení z vyhlídek na stomilionový čtyřdenní víkend.

13.2.2016 ráno – Pátek za 47 milionů! Deadline odhaduje třídenní tržby na 118-123 mega. Prodloužený víkend by pak měl Foxům vynést neuvěřitelných 129-135 milionů. Očekávají se velké sobotní propady.

13.2.2016 navečer – Vibruje mi mobil. Cival: „Ten Deadpool je velkej masakr, napíšeš si oznamovací článek o jeho úspěchu nebo až nedělní víkendové tržby?“. Už je po večerníčku a chystám se na kutě. Beru proto víkendový report o tržbách. Cival si vystřihne mini-téma, kde propaluje všechny zajímavosti okolo maskovaného Ryana Reynoldse a já mám pocit, že nebudu mít v neděli o čem psát.

14.2.2016 ráno – Masakr pokračuje. Sobotní propad tržeb nepřichází. Pokud nebudeme brát v potaz čtvrteční čísla, tak sobota dokonce roste! Přidává totiž skoro 42 milionů a aktualizované odhady hovoří o 133.5 milionech za třídenní a 151 milionech za čtyřdenní otvírák.

14.2.2016 večer – Ničím nepodložené zprávy hovoří o Ryanu Reynoldsovi vystupujícím z limuzíny před budovou studia Universal, které produkovalo jeho poslední propadák R.I.P.D. Na sobě má údajně jenom slipy, na které mu Blake Lively vyšila ornamenty připomínající Deadpoola. Ryan zdvihá prostředníčky a řve na Universal: „Who is the CEO now, bitches!“

Zázraky se dějí. Nevím jak jinak popsat to, co se tento víkend semlelo okolo Deadpoola. Srdcový projekt Ryana Reynoldse a dost možná poslední šance, jak se udržet v první hollywoodské lize, bourá všechny únorové rekordy a já si manuálně levačkou zavírám doširoka otevřená ústa. Konečný třídenní účet je nakonec 135 milionů dolarů. Nečekal jsem to a neříkejte mi, že vy jo. Důvodů, proč se z erkového marveláckého „hrdiny“ stal naprosto bezprecedentní velehit, je mnoho. Fakticky všechny už rozebral Cival v článku, na který vás naposledy odkážu. Osobně mi hodně imponuje ta drzost, se kterou byl vyslán do kin na jinak ošidný valentýnský víkend. Minulý rok trpěla mužská populace se svými partnerkami na Padesáti odstínech šedi. Tento rok je to naopak.

Rekordní devadesátimilionový čtyřdenní víkend Padesátky odstínů je rozcupován napadrť a svatý Valentýn v kinech je ve znamení chlapské zábavy, chtělo by se říct. Jenomže tomu tak není. Deadpool totiž mimo jiné disponuje velmi příjemnou romantickou linkou a jak už to v životě bývá, ženy zase vyhrály. Nemusí totiž v kinech trpět jako jejich partneři minulý rok. Vlk se nažral, koza zůstala celá. Sobotní růst tržeb a nadšené reakce fanoušků naznačují, že bychom tu měli mít trvalku. Už teď má politicky nekorektní hrdina jistotu celkových 300 milionů z USA, a pokud se bude nadále chodit v hojném počtu do kina, je reálný útok na 400 milionů dolarů tržeb jenom z Ameriky.

V reálu prý ohromně sympatický Ryan Reynolds se tak fakticky ze dne na den stává jednou z největších hollywoodských hvězd. Studia se o něj teď budou rvát při každé příležitosti a dvojka tu bude hodně rychle. Víte co je na celé věci to nejlepší? Rozpočet byl pouhých 56 milionů dolarů bez nákladů na reklamu. A pak že to nejde…

UPDATE: Svět přidal 125 milionů, takže jsme na 260 za první 3 dny. To je prostě neskutečné.

Na druhém místě víkendových tržeb se hrdě postavila na zadní Kung Fu Panda. Oproti minulému víkendu se klesá pouze o jednotky procent a věrně naanimovaný Jack Black líže po skoro dvacetimilioném víkendu stovku v amerických kinech. Taky jsem to nečekal a mám chuť roztrhat KarlemR vydané oprávnění na psaní MovieZone článků o tržbách. Stejně jako Deadpoola distribuují Foxové, kteří mají naprosto neskutečný start do nového roku.

Za prvních šest týdnů roku 2016 si stihli připsat nepravděpodobný úspěch v podobě pořád vydělávajícího Revenanta, respektuhodně rentabilní Kung Fu Pandu 3 (Čína hlásí už více než sto míčů, fakticky celý svět pak ještě čeká premiéra) a právě Deadpoola. Když se podívám na distribuční premiéry, které Lišáky tento rok ještě čekají, tak mám pocit, že tu máme letošní Universal. Tedy studio, které rok trpí, aby následující kalendářní jednotku vládlo.

Jaký pán na holení je na třetím místě? Žádný, budeme holit ženy. Film Jak přežít single si došel pro 18.75 milionů za klasický víkend a 21.6 za ten prodloužený. Každý jiný týden by to vzhledem k rozpočtu 38 milionů bylo ok, ale tohle je Valentýn a tak se přece jenom čekalo o něco víc. Partnerky prostě doprovázely muže na Deadpoola (viz výše zmíněná reciprocita) a na Dakotu Johnson se tentokrát nedostalo.

Dcera Melanie Griffith však nemusí brečet, její kariéru mírné zaškobrtnutí nemůže poškodit, protože už teď se v hollywoodské kuchyni vaří pokračování Padesáti odstínů, kde jí zbičuje miliardář Grey, a všichni budou spokojení. Za všechny doufám, že kvalita u pokračování poroste a dočkáme se koukatelného filmu, na který nebudeme muset jít za trest.

Spokojený jistě není Ben Stiller s pokračováním Zoolandera na čtvrtém místě. Ben, Owen a Vince se snažili, seč mohli, ale propadák neodvrátili. Mizerných 15.7 mega za první tři dny pomalu nestačí ani na otvírák jedničky, což je prostě průšvih. Camea každé druhé hollywoodské superstar nepomohla a kultovní módní ikona stříbrného plátna se topí.

Pomocnou ruku jí v dalších týdnech nenabídnou vybíraví diváci, kteří na film sborově nadávají. Stillera je mi vlastně docela líto. Po trochu nedoceněném a hodně nenavštěvovaném Walteru Mittym má v ruce další propadák a trochu se bojím, že mu nezbude nic jiného než natočit další Noc v Muzeu. Škoda takového talentu.

Dál už to vezmeme v rychlosti. Páté místo okupuje sedmimilionový Revenant. Leo, Mexičan a mráz miří k naprosto neuvěřitelné hranici 400 milionů celosvětově a já smekám pomyslný klobouk. V poznámkách mám napsané: „O tomhle filmu bylo už všechno řečeno, napiš do článku jenom nějaký nicneříkající kecy“

Na šestém místě se vyhřívá Ave, Caesar! Nejnovější počin bratrů Coenových je prý zábavná a chytrá hříčka, kterou možná někteří lidé nepoberou, ale vidět by jí měl každý divák myslící to s filmy alespoň trochu vážně. Tržby nejsou nic extra, propady skoro o polovinu nenaznačují žádnou trvalku. Clooneyho a spol. tak může hřát aspoň to, že film pořídili za drobné (konkrétně za 22 mega) a tak 6.5 milionový víkend nikoho vlastně nebolí.

Sedmé místo si pro sebe vyhradily Hvězdné války. Víkend za 6.2, celkem už 915 milionů z Ameriky a 2 miliardy plus drobné ze světa. Před pár dny jsem na tom byl v kině a Abramsovi se to docela povedlo. Za mě tedy palec nahoru a všem doporučuji na to jít do multiplexu. O příčku níž se uvelebila romantika podle Nicolase Sparkse The Choice. Ta si díky zamilovanému víkendu připsala nízké propady o čtvrtinu. Celkově však přepočítává mizerných 13.5 míčů. Devátý je tlučhuba Kevin Hart, který s pokračováním Jízdy švárů urval další čtyři miliony. Po jedničce trochu zklamání, ale nic hrozného se vlastně neděje. No a naše povídání zakončíme u hororu The Boy, který okupuje desátou příčku. Zaměnitelný žánrový příspěvek si připsal další 3 miliony a na kontě má už 31 kulatých jenom z Ameriky. Vzhledem k desetimilionovému rozpočtu je to rozhodně úspěch.

Příští víkend se do kin chystá parádně vypadající horor Čarodějnice, křesťanská agitka Risen a povznášející životopis Race o Jesse Owensovi. Deadpool tak má pole vyklizené a bude znovu vládnout. Doufám, že jste si ke čtení otevřeli Bordeaux Chateau Lamothe z roku 2013, mějte se dobře a příští týden na klasickém místě s klasickým Civalem na viděnou.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace