Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2016: Zbytky a žánrová výplň


ikona
Mr. Hlad
dwayne johnsonghostbustersletní nářez
Krotitelé duchů, Dwayne Johnson, zavedené série i ambiciózní nováčci. Kdo další zkusí v létě v kinech bojovat o úspěch?  

Probrali jsme filmy, od nichž se očekává, že v létě naplní kina. Podívali jsme se i na ty, které nemají takové ambice, ale jejich tvůrci doufají, že by se o jejich dílech mohlo taky mluvit jako o hitech. A teď tu máme zbytek. Ne nutně nudné projekty, ale filmy, které jsou menší, levnější, ne tolik ambiciózní a v mnohých případech ne tak moc zajímavé. Je jich hodně, takže statisticky nás některé z nich musí v kině překvapit, na jiné se ale nejspíš po pár dnech zapomene. Tady je máte všechny pohromadě a sami se rozhodněte, na co se začnete pomalu těšit a co raději vypustíte z hlavy dřív, než to vůbec bude mít premiéru.

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2016: TUTOVKY A MEGAHITY
ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2016: ČERNÍ KONĚ
 

Ben-Hur (CZ premiéra: 11. srpna 2016)

Remakeovat Ben Hura je čiré bláznovství, obzvlášť s Timurem Bekmambetovem u kormidla. Ne, nejde o princip, jedenáctioscarová klasika je ostatně sama o sobě remakem filmu z roku 1925 (kterému ještě předcházel kraťas z roku 1907). Při pohledu na Abrahama Lincolna: Lovce upírů si ale nikdo rozumný nemohl říct, že si tvůrce téhle šílenosti zaslouží 100+ mega na předělávku nesmrtelného historického eposu. Jenže to je holt Holywood. Takže se připravte na Jacka Hustona, Tobyho Kebbella a Morgana Freemana s mopem na hlavě v příběhu o tom, jak se z židovského šlechtice stal otrok, který to dotáhl až k zatraceně epickým dostihům. Snad to nebude moc bolet. (KarelR)

Index natěšenosti: 4/10

 

The Shallows (CZ premiéra: 11. srpna 2016)

Režisér Jaume Collet-Serra se v posledních letech věnuje thrillerům s Liamem Neesonem. Natočili společně Neznámého, NON-STOP  i Nočního běžce a sejdou se i u napínáku The Commuter, ještě před tím ovšem tenhle celkem šikovný Španěl vypustí do světa něco komornějšího. The Shallows by měl být poctivý žraločí thriller o mladé ženě, která uvízla na bójce jen kousek od pobřeží. Problém je, že mezí ní a suchou zemí krouží velký bílý žralok a vlézt do vody tak nebude zrovna nejlepší nápad. Podle všeho půjde o velmi komorní záležitost, která bude hodně stát na hereckém výkonu Blake Lively. Snad to zvládne.

Index natěšenosti: 6/10

War Dogs (CZ premiéra: 18. srpna 2016)

Todd Phillips nám za posledních deset let nadělil tři díly Pařby ve Vegas (a oddechový road trip Na doraz), takže je vážně na čase, aby se posunul někam dál. Naštěstí to dobře ví, už letos nám proto naservíruje komedii War Dogs s Milesem Tellerem a Jonahem Hillem. O čem bude? O dvou mladících, kteří dostanou od Pentagonu 300 milionů dolarů na zbraně pro americké spojence v Afghánistánu. Což zní naprosto šíleně, háček je ale v tom, že se jedná o adaptaci skutečného příběhu! (KarelR)

Index natěšenosti: 7/10

 

Spectral (CZ premiéra: 18. srpna 2016)

Představte si Černý jestřáb sestřelen jako temnou fantasy. Máte to? Tak zhruba tohle chce nabídnout Spectral, film o zvláštní jednotce, která bojuje s nadpřirozenými hrozbami. James Badge Dale, Max Martini a Bruce Greenwood prostě nafasovali bouchačky a budou čistit zatím nespecifikované evropské město od šmejdu z jiných dimenzí. A ačkoliv jsme zatím neviděli jedinou fotku, ten koncept zní natolik nosně (byť je v jádru ohraný až běda), že se nejde netěšit. Jistě, pořád z toho může být tragické béčko, víc napoví trailer. Už kvůli hereckému obsazení bychom ale měli doufat v něco víc. (KarelR)

Index natěšenosti: 7/10

 

Mechanic: Resurrection (CZ premiéra: 25. srpna 2016)

Proč se ze všech stathamovek dočkal pokračování zrovna 5 let starý Mechanik zabiják? To už asi nevypátráme, Arthura Bishopa každopádně čekají 3 precizní atentáty, které musí spáchat proto, aby mu padouši vrátili lásku jeho života. Kdo si ji zahrál? Dvě hodiny svázaná kráska bude mít tvář Jessicy Alby. Moc se tedy Stathamovi nedivíme, my bychom si taky sbalili bouchačky a vydali se do terénu! (KarelR)

Index natěšenosti: 5/10

 

Můj kamarád drak (CZ premiéra: 25. srpna 2016)

Pete´s Dragon je v Americe docela populární animák, u nás ho ale skoro nikdo nezná. Nová disneyovka, která je plus mínus jeho remakem, to tak rozhodně nebude mít jednoduché, ačkoliv povolala "do zbraně" Roberta Redforda nebo Bryce Dallas Howard. Co tyhle dva čeká? Víceméně čistokrevná pohádka o desetiletém klučinovi, který tvrdí, že žije hluboko v lesích s drakem. Výmysl? Jak potvrdil už první teaser, draka se opravdu dočkáme. A možná bude mít hlas Andyho Serkise, takže se připravte na další vymakanou digistvůru, která se snad ocitne v povedeném filmu. (KarelR)

Index natěšenosti: 6/10

 

Sausage Party (CZ premiéra: 25. srpna 2016)

Něco mi říká, že ze Sausage Party bude hit. Nedávný trailer totiž skvěle trefil cílovku a šířil se jako lavina všemi možnými kanály. Ano, odvázaná eRková sranda prostě frčí, Méďa a Deadpool by mohli vyprávět. A parta kolem Setha Rogena to ždíme na maximum v nápaditém animáku, který nám představí děsivé osudy potravin. Že už vidíte ty články o nebohých rodičích, kteří s dětmi rychle utíkali z kina? Nejste sami. Ale za neinformovanost se holt platí. (KarelR)

Index natěšenosti: 8/10

 

Zaujal vás některý z dvaceti "zbytků"? Pokud ano, rozkecejte se o tom v diskuzi!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace