Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Deadpool jede! Ponížil X-Meny i Wolveriny


ikona
Cival
deadpooltržby
V kolika milionech už se přehrabuje fracek Deadpool? 

Je to ale drzoun ten Deadpool. Stačilo mu pouhých deset dní k tomu, aby naprosto ponížil veškeré své mutantí kolegy. Jeho sólovka se totiž stala už v takhle kratinkém čase nejúspěšnější comicsárnou s x-menovským rodokmenem. Asi nemusíme podotýkat - zvlášť po dvou předchozích box office reportech viz zde a tady - že takový zájem vůbec nikdo nečekal, nejméně pak samotné studio, které do posledního dne produkce škudlilo každý dolar. Ale stalo se.

 TRŽBY X-MENOVSKÝCH FILMŮ

 

Roztomilou ironií osudu je fakt, že urvat skoro čtvrtmiliardu za dva víkendy v amerických kinech zvládl Deadpool jako široko daleko nejlevnější comicsárna a jako jediný mutantí film s přísnějším ratingem R, který by měl jeho ekonomickou výtěžnost naopak handicapovat. Stal se ale pravý opak a tahle drzá výplachovka bere jackpot.

Do toho bylo o víkendu přisypáno dalších 55 melounů z amerických kin při poklesu o 58%. Úplná rychlokvaška Deadpool nebude a aktuálních 235 milionů z Ameriky navýší aspoň na 350 míčů. Dalších 256 mega si navíc Reynoldsova srdcovka přitáhla ze zbytku světa, díky čemuž je globální mezisoučet zisků těsně pod půlmiliardou. Ano, kolosální úspěch! A s ním i jistota, že Deadpool následujících deset let z pláten jen tak nesleze...

 

Jasnou letošní nadvládu studia Fox pak dokresluje Kung Fu Panda 3 na bronzové příčce. Po přisypání dalších dvanácti milionů je aktuálně na 117 z Ameriky a třístovce celosvětově - a jsem hodně zvědavý, jak se bude chlupáčovi dařit u nás a na dalších trzích.

Pak už se šikují premiéry: nominálně nejlíp si z nich vedla hororová Čarodějnice, která sklízí extatické recenze i pochvaly za to, že z nezávislé distribuce ve dvou tisícovkách kin vydolovala osm milionů dolarů. Já osobně jsem ale čekal rozhodně víc než čtvrté místo - jednociferný start je pro mě zklamáním. Podstatné nicméně je, že horký kandidát na horor roku dorazí už v březnu i do českých sálů.

Bronzovou příčku tak uzmula další z biblických látek jménem Risen. Zamilovaný Shakespeare Joseph Fiennes hraje hlavní roli v příběhu okolo Ježíšova ukřižování a zmrtvýchvstání pohledem nevěřícího kápa římských vojáků, co pochopitelně prozře. Klasická křesťanská verbovačka ale nedokázala strhnout pozornost návštěvníků kostela, a tak atraktivní látka v nuzném podání vytěžila jen jedenáct milionů dolarů za víkend v třech tisícovkách kin. První film režiséra skvělého Robina Hooda a propadáku Vodní svět Kevina Reynoldse po desetileté tvůrčí pauze tak nedopadl dvakrát slavně...

TRŽBY FILMŮ KEVINA REYNOLDSE

Vyložený fail je ale sedmimilionový odpich retrodráma Race z druhé světové války o sprinterovi Jesse Owensovi, který - ač člověk z podřadné rasy, dle mínění fašistů - pobral olympijská zlata přímo před zraky supícího Adolfa Hitlera (tentokrát bez Pavla Kříže). Marketingově podhulená dobovka zklamala na šestém místě se sedmi miliony a místo útoku na Oscary z toho je odzívaný průměr, na který se za pár dní zapomene. Škoda.

 

Na páté pozici se snaží Deadpoolův valentýnský přicmrndávač, romantika Jak přežít single. Svůj účet rozhojnila o osm milionů na 31 mega, což je vcelku bídná bilance.

Do desítky se vešly ještě megahity Star Wars a Revenant, které navíc doufají v povolený oscarový doping během neděle. Nejrychleji pak žebříčkem propadá nejen zklamavší Zoolander 2, ale kupodivu i chválená coenovka Ave, Caesar! Opakování coenovských kasovních triumfů posledních let se tentokrát bohužel nekoná...

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden do kin vlítne oddychovka o legendárním skokanovi na lyžích Eddie the Eagle. Proti budou antičtí Bohové Egypta a ostrá kriminálka Triple 9.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace