Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhý Labyrint boduje, obstál i mafián Depp


ikona
Cival
tržby
Kolik vydělala dvojka ságy Labyrint, kolik Everest a kolik gangsterka Black Mass? 

Tak už ten Labyrint asi dojedou do konce. A nejspíš ve stejném tempu. Není důvod něco výrazně měnit, protože i tahle young-adult sága se zvládla uchytit. Skromný následovník knižních adaptací pro mladé ze sféry Harryho Pottera, Twilight ságy a Hunger Games nevykvetl v kdovíjaký megahit, svoje si ale celkem spolehlivě vydělá.

Otvírák druhého dílu s podtitulem Zkoušky ohněm za 30 milionů dolarů naprosto splňuje očekávání a drží tuhle sérii na úrovni, kterou překvapivě nastavila jednička. Novinka má sice horší recenze a určitě na ni přišlo víc diváků hned o prvním víkendu, takže její výdělky budou v příštích dnech klesat rychleji než u jedničky, i tak se ale dají očekávat zisky pohodově přes sedmdesát mega… a brzký příchod trojky.

Podobnou sumu by měla v pohodě zdolat i další bostonská kriminálka, totiž gangsterka Black Mass. Pod režijním vedením Scotta Coopera (oscarové Crazy Heart) si dost zásadně napravuje reputaci Johnny Depp. Patří totiž k pilířům téhle drsné mafiánské story, jíž kritici celkem chválí a diváci nad ní vyloženě juchají (rating 8,1 na IMDb). Start za 23 milionů dolarů odpovídá předpokladům a tahá Deppa z bryndy. Nad padlým králem Hollywoodu se totiž smrákalo kvůli sérii neskutečných propadáků v čele s Transcendence, Mortdecaiem a Osamělým jezdcem. Teď odtáhl výborný film a za bukem má jisté dva miliardové hity - totiž druhou Alenku a páté Piráty. Ano, bude líp.

Bronz si jistí horor The Visit. Nízkorozpočtová found-footage bubáčina vrací do hry Shyamalana a díky čerstvým jedenácti milionům přepočítává už 42 mega z Ameriky. Oficiální rozpočet byl přitom desetkrát nižší - u Universalu si můžou mnout ruce.

Radost má ale i menší společnost ScreenGems, která zabodovala s levným černošským thrillerem The Perfect Guy. Čtyřicet milionů za deset dní promítání? Na přízemní žánrovku bez hvězd a drahých triků výborný výsledek.

A absolutní král letošních tabulek, studio Universal, boduje ještě jednou – tentokrát s horolezeckým dramatem Everest. Povedený dobrodružný napínák s Gyllenhaalem, Brolinem nebo Keirou Knightley, z něhož jsme vám už přinesli spokojené první dojmy, si užívá čtrnáctidenní exkluzivitu v IMAXech a rozhodně se mu to vyplácí. Z pěti stovek kin totiž zvládl vytáhnout sedm mega, a to při suverénně nejvyšších průměrných tržbách na kino ze všech titulů. Uvidíme, jak se na chválený snímek bude chodit, až se rozeběhne i do dalších sálů, ale zatím to s ním vypadá moc dobře.

Za religiózním výplachem The War Room a důchodcovskou procházkou Redforda s Noltem A Walk in the Woods potěší Mission: Impossible 5 s 656 miliony celosvětově. Deváté Straight Outta Compton jich má 158 jen z Ameriky.

Na prahu desítky pak najdete ještě nezávislou komedii Grandma od režiséra Paula Weitze, který po rozpojení veleúspěšného bratrského tandemu (Prcičky, Jak na věc) pořád tápe a servíruje průměrné oddychovky. A ani tahle pohoda s babičkou na tom nic nezmění... Víkendové tržby za milion a půl pak vykázal i thriller Captive s Kate Marou na jedenáctce.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden bude kanibalský horor The Green Inferno od Eliho Rotha vzhlížet k dramedii The Intern aka Stážista s Anne Hathaway a Robertem De Nirem a animáku Hotel Transylvánie 2.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace