Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

13 nejočekávanějších podzimních filmů


ikona
KarelR
horortématop 10top 5top10
Star Wars dorazí až v prosinci. Co všechno jim bude dělat předvoj? 

Druhá půlka filmového léta se moc nepovedla, takže má podzim co napravovat. Od září do listopadu nás sice nečeká moc epických podívaných, protože začíná bájná oscarová sezóna, rozhodně se tam ale dají vypátrat zajímavé filmy. Třeba těchhle třináct...

Sicario (CZ premiéra: 29. října)

Sicario provází pověst hodně povedeného filmu. A dává to smysl, protože na něm pracovala zatraceně velká hromada hodně šikovných lidí. Emily Blunt, Benicio del Toro a Josh Brolin jsou velmi schopné herecké hvězdy, režii dostal na starost Dennise Villeneuve, autor skvělého Zmizení, a o kameru se postaral Roger Deakins. A navíc tu máme příběh slibující napínavý a drsný thriller, který bude zároveň chytřejší než většina žánrové konkurence. O co půjde? O mladou agentku FBI, která se octne přímo uprostřed války mezi strážci zákona a obchodníky s drogami, a brzy jí dojde, že tohle možná není ta práce, kterou si myslela, že u FBI bude dělat. A že si dřív nebo později bude muset zašpinit ruce. Vypadá to na hodně intenzivní a drsnou podívanou, která jde ve stopách filmů jako Traffic: Nadvláda gangů. A na to se vždycky rádi podíváme. (Mr. Hlad)

 

Macbeth (CZ premiéra: 5. listopadu)

Nedávno jsme na Facebooku gratulovali Slovákům, že se na rozdíl od nás dočkali premiéry. A hle, Macbeth zavítá i do Čech. To jsou samozřejmě skvělé zprávy, nový Shakespeare s Fassbenderem totiž sbírá velmi pochvalné reakce. Australan Justin Kurzel prý natočí patřičně drsný a dramatický historický biják. A i když to zřejmě bude jen "malá" rozcvička na Assassin´s Creed, pořád je tu potenciál na hutnou podívanou s náramně uhrančivých hlavním hrdinou. All hail Macbeth! (KarelR)

 

Spectre (CZ premiéra: 5. listopadu)

Co ještě můžeme k nové bondovce napsat? Všichni se těšíme, i kdy se ne všem v redakci Skyfall bez výhrad líbil. Sam Mendes se po velkém přemlouvání vrátil, aby nejtemnější kapitolu Jamesova života dotáhnul do konce. Hříchy minulosti nesahají jen k tajemné chatrči z předchozího filmu, ale mají i další rozměr, který je doslova z masa a kostí. A bude Jamese pronásledovat, ať půjde kamkoliv. Hláška "tentokrát je to osobní" patří k hollywoodským klišé, ale v upoutávkách na nového Bonda přesto tohle zjištění hltáme se zatajeným dechem. Dokáže Mendes znovu zkombinovat drama a blockbusterové mlsání v podobě honiček, přestřelek a bitek? Nezbývá než mu držet palce. Nejde o nic menšího než o pověst nejslavnějšího tajného agenta všech dob. (imf)

 

Steve Jobs (CZ premiéra: 12. listopadu)

Oscarová sezóna je v plném proudu, ať už si to přiznáte nebo ne, a druhý životopis Stevea Jobse má v hledáčku hned několik sošek. Se Sorkinem za psacím strojem a Danny Boylem na režijní sesli ale nelze čekat jen odměřenou sázku na jistotu. Po Kutcherově nesouvislé a diplomaticky řečeno povrchní sumarizaci Jobsova života přichází trochu hlubší a pichlavější sonda do nitra jablečné církve a jejího duchovního otce. Michael Fassbender se možná Jobsovi fyzicky nepodobá, ale podle prvních ohlasů dokázal ikonického vizionáře ztvárnit v plném lesku i stínu, který vrhaly na jeho blízké a spolupracovníky odvrácené stránky jeho povahy. Fanboyovství stranou, na tenhle film se těšíme už kvůli talentu, který se nashromáždil na obou stranách kamery. (imf)

 

Black Mass: Špinavá hra (CZ premiéra: 19. listopadu)

Když člověk klesne na úplně dno, měl by se odrazit nahoru. Takže je pochopitelné, že po Mortdecaiovi přichází Black Mass, první film téhle dekády, ve kterém je prý Johnny Depp vynikající. Kriminálka o Whiteym Bulgerovi, jednom z nejproslulejších gangsterů všech dob, má luxusní herecké obsazení a točí ji docela schopný Scott Cooper. Nejspíš tedy půjde o malou deppovskou spásu, po které už se pomalu začneme klepat na páté Piráty (od schopných Norů Joachima Rønninga a Espena Sandberga). Že by Johnnymu svítalo na lepší časy? Kéž by, už je vážně potřeboval! (KarelR)

 

Na co se nejvíc těšíte vy? Dejte vědět v diskuzi!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace