Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další megahit! S Jurským světem láme rekordy i V hlavě


ikona
Cival
jurrasic worldpixartržby
Fenomenálně úspěšným dinosaurům sekunduje animák od Pixaru... 

Tohle je neuvěřitelná palba. Jako by se diváci rozhodli, že polezou do kina úplně na všechno a z papírově slabého léta, jež nemělo mít vůbec nárok rovnat se minulým popcornovým sezónám, je najednou jedna nekonečná přehlídka rekordů. Většinu z nich si uzme Jurský svět. Nečekaně povedený film rozkvelt v ještě nečekanější velehit, o jehož absolutním historickém maximu z prvního víkendu něco napsal snad každý člen redakce MovieZone.

Jenže luxusním úvodem to neskončilo. Jurský svět rozhodně neodpadl a praještěři dál válcují všechny myslitelné typy kin. Propad oproti rekordnímu minulému víkendu činil pouhých 51%, takže si dinosauři mohli připočíst dalších 102 milionů dolarů. Znovu můžeme připomenout, že takovou sumu původně studio neočekávalo ani za celý otvírací týden, natož aby se to povedlo během druhého víkendu, kdy už bývají zisky o polovinu sražené dolů... Holt absolutní megahit.

TRŽBY JURSKÉ SÉRIE 

Kdo ví, jestli se po ohlášení oficiálních výsledků (a ne jen odhadů) Jurský svět nestane i v rámci druhých víkendů historickým rekordmanem (zatím je druhý, o milion za Avengery) a jak rychle přisype k aktuálním 981 milionům z celého světa těch pár mega, aby zaokrouhlil výnosy na miliardu. Rozhodně to však nebude konečná, protože miliardu a půl dají ještěrky jak prd a třeba aktuálních 398 milionů dolarů z Ameriky nakopává film vstříc top trojce zámořské historie, snad až nad úroveň Titanicu. Neskutečný rachot! 

 

Minulý víkend byl mimochodem vůbec nejmocnějším, co se týče tržeb všech filmů dohromady (celkem diváci utratili 273 mega). Ten aktuální za ním ale o moc nezaostal, protože pixarovský animák V hlavě přidal neskutečných 91 milionů. Taky jde o rekord - že v rámci animáků, jež nebyly pokračováním, to asi napadne každého. V hlavě je ale historicky nejúspěšnějším "originálním" snímkem, jenž nevychází z knižní předlohy nebo nenavazuje na jiný film či televizní seriál či nestojí na jiné značce. Doteď jím byl Avatar s otvírákem za 77 milionů, V hlavě ho ale hravě trumflo.

NEJVYŠŠÍ PRVNÍ VÍKENDY HISTORIE 

Můžete možná namítnout, že jde o trochu neférovou soutěž, protože studio Pixar je značkou samo o sobě. O každý produkt s touhle visačkou bude automaticky zájem, tak jako třeba o Nolana nebo produkce Marvelu. Úspěch V hlavě je přesto nekutečný a výnosy jsou parádní. Na pixarovskou rodinnou roztomilost publikum slyší, zvlášť když ji kritici adorují v rámci prý nejlepšího animáku za poslední roky (aktuálně 98% nadšených recenzí při ratingu 8,9 z 10). Tohle je jasný megahit, který kdyby ustál tlak Mimoňů, může pomýšlet i na 400 mega jen z Ameriky! Pixar žije... a jede!

TRŽBY PIXAROVEK

 

Ve stínu extrémně silných premiér teď zůstává Špión. Trochu neprávem - ostatně ani ve zbytku světa to není žádné terno - ale subtilní oddychovka se holt v rámci léta postavila možná až příliš těžkotonážní konkurenci. Srovnejte ostatně jejích globálních 130 milionů s 414 melouny z celého světa, jež už si nahrabal katastrofický veleflák San Andreas. The Rock a tuna triků holt popcornožrouty lákají víc...

Komerční zklamání ale najdete až na příčce páté, kde se krčí chválené retro Dope. Náctiletá feel-good stylovka, která má mimochodem výborné ohlasy, pohříchu nezaujala svou cílovku a pod křídly nezávislého distributora nezvládla narubat dost zlaťáků. Šestimilionový start je mizerný a povede k mátožné dvacce.

 

Do desítky se vešla ještě trojka Insidious, hitovky Ladíme 2, Šílený Max a Avengers 2, plus propadák Země zítřka.

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE INSIDIOUS

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden v kinech zabojuje druhý Méďa - mimochodem další extra silné želízko studia Universal, jež si na amerických tržbách letos už připsalo miliardu, a to v rekordně krátkém čase 165 dní. Zajímavé bude i sledovat válečný doják o hrdiném psíkovi na tanku Max - zdali se mu povede aspoň lehce popoběhnout ve šlépějích fenomenálně úspěšného Amerického snipera. 

P.S.: Na HSX jsem pořídil akcie Jurského světa za krásných 11 dolarů. Teď jedna stojí neuvěřitelných H$569.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (39)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace