Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

V rekordním tempu: Rychle a zběsile 7 má miliardu!


ikona
Cival
fast & furiouspaul walkerrychle a zbesiletržby
Tohle byl fakt velkej fofr... 

Tak už jich je dvacet! Elitní klub filmových miliardářů se rozrostl o měsíc dřív, než se tak nějak obecně čekalo. A zasloužili se o to svalovci, kteří rádi řezají zatáčky v nadupaných kárách. Jejich nové eskapády překonaly po kasovní stránce všechny předpoklady a během dvou týdnů vylétly na úroveń, k níž přechozí díly ani nedohlédly.

 

Hodně už bylo řečeno v box-office reportech, které se věnovaly rekordním výdělkům série v rámci premiérového víkendu a brutálnímu nástupu na další trhy v čele s Čínou o víkendu následujícím. Série zkrátka zařadila při své dlouholeté evoluci další rychlostní stupeň a díky Rychle a zběsile 7 se přehnala přes celou řadu jiných popcornových sérií a zdánlivě ekonomicky vděčnějších frančíz.

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE RYCHLE A ZBĚSILE

Studio Universal si taky svou nejsilnější značku ukázkově hýčká - na skladě nemá žádnou jinou takhle mocně rozjetou sérii, v portfoliu navíc schází blockbuster, jenž by si zvládl připsat miliardu dolarů jen z kin. Respektive doteď scházel... Pro studio, jež se před několika lety dostalo kvůli špatně uchopené sequelitidě a několika nepovedeným restartům až na úplný chvost hollywoodského pelotonu, jde o jasné potvrzení toho, že nastaly lepší časy.

 

Nutno podotknout, že v Universalu si k němu u Rychle a zběsile došli velmi poctivě. Vyšel jim risk se sázkou na režiséra Justina Lina a velkou comebackovou týmovku v rámci čtvrtého dílu, vyplatilo se i navyšování rozpočtu a produkčních ambic u pětky a šestky, jež nabotnaly v akční megafilmy. U sedmičky se pak povedlo využít nově příchozí bouchače, hlavně se ale podařilo kujónsky zpeněžit ono tragické úmrtí Paula Walkera - je to opravdu husarský kousek, přeložit skoro o rok premiéru, zainvestovat do přetáček, a pak vyrukovat s poctou a dojemným rozloučením, u kterého jihnou srdéčka milionů diváků i divaček... a peněženky se vyprazdňují a pokladny se plní.

Je tedy otázkou, jak se sérii povede bez Walkera a jeho přízraku. Podaří se udržet všchny diváky, kteří zašli na sedmičku? Zůstane přízeň žen a dívek u testosteronové série, která pracuje s hlavně mužskými fetišemi? Universal a tvůrci teď můžou slavit, vstříc osmičce, devítce a desítce (zní to fakt šíleně!) je ale nečeká vůbec snadný úkol, protože zvláště po stránce finanční je laťka nastavena maximálně vysoko.

 

Díky Rychle a zběsile 7, jež zvládlo miliardu nastřádat v rekordně krátkém čase, během pouhých sedmnácti dní, se každopádně elitní společnost rozrostla na dvě desítky členů.

ŽEBŘÍČEK NEJVÝDĚLEČNĚJŠÍCH FILMŮ VŠECH DOB

Dvacítka miliardářů vypadá aktuálně následovně: Rychle a zběsile 7 se připojilo k Ledovému království a hitům Titanic, Avatar, Návrat krále, ke dvěma Nolanovým Batmanům, trojce a čtyřce Transformerů i k dvojici Pirátů z Karibiku, trojce Toy Story, k poslednímu příběhu Harryho Pottera, Burtonově Alence v říši divů, bondovce Skyfall, první epizodě Star Wars, Hobitovi, třetímu Iron Manovi, Jurskému parku a Avengers.

Právě pokračování posledního zmíněného blockbusteru tenhle klub triumfátorů rozšíří hned v květnu, pak už to bude nejspíš jen na Star Wars...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace