Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rychle a zběsile letí k miliardě, dál láme rekordy!


ikona
Cival
fast & furiouspaul walkertržbyvin diesel
Na přízrak Paula Walkera se stojí fronty i v daleké Číně... 

Takže... 800 milionů po deseti dnech promítání? S takovouhle pálkou a takovým tempem budou mít co dělat i superhvězdní Avengeři. Sedmička Rychle a zběsila naprosto kraluje světovým pokladnám, drtí veškerou konkurenci a hlavně šroubuje výtěžnost téhle frančízy do neuvěřitelných výšin.

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE RYCHLE A ZBĚSILE

Vzpomínáte si, jak čtyřka, do které se vrátili Vin Diesel a Paulem Walkerem, překvapila vytažením globálních tržeb na 360 milionů dolarů? Jak pětka naprosto šokovala skokovým navýšením výdělků přes 600 mega? A jak šestka najednou atakovala hranici osmi set milionů? No tak sedmička zvládla stejnou sumu nastřádat za pouhých deset dní v distribuci! Jinej level! Dokonce se zdá, že by mohla výnosy těch posledních hitových částí série skoro zdvojnásobit - roztáčí totiž kasovní motory tak velkorysým způsobem, že by se měla dostat do TOP 5 historie, někam na 1,3 miliardy dolarů z kin.

TRŽBY CELOSVĚTOVĚ NEJÚSPĚŠNĚJŠÍCH FILMŮ HISTORIE

 

Rychle a zběsile suverénně obhájilo první pozici v americkém žebříčku - šedesát milionů rozhojnilo konto na průběžnou čtvrtmiliardu jen z Ameriky. Celkem fofr... že se takhle hopem prokoušou svalovci zpoza volantů na první pozici letošních tabulek, to asi ani tvůrci nečekali. Rozhodně ale netušili, že i o druhém víkendu vytěží ze zbytku světa skoro 200 mega a že rovnou třetinu z téhle sumy - ano, nějakých 68 milionů - dovalí do společné kasičky jen Čína. Jde o neskutečnou sumu, nastřádanou během jednoho jediného dne (!), rekordní a megalomanskou i na poměry turbulentně se rozvíjejícího čínského trhu, která by bez problémů obhájila i to, aby se půlka osmičky odehrávala třeba v Pekingu.

TRŽBY FILMŮ PAULA WALKERA

Namlsaný Universal už samozřejmě čile kutí nový díl, tak aby mělo studio na čem rejžovat už na jaře 2017. Je přitom otázka, nakolik má podíl na výnosech smrt Paula Walkera - já osobně bych ji ale zas tolik nepřeceňoval. A vlastně se ani nedivil tomu, když by si nechali lumeni v Universalu zamotat hlavy a začali rozjímat nad tím, jak sérii rozmnožit dalšími spin-offy, sequely (proč nenatočí rovnou osmičku, devítku a desítku?) a jinými fandovskými libůstkami.

Z týdne na týden Rychle a zběsile spadlo o blockbusterově standardních 60%. Za sebou ale má vysokooktanová hitovka ukázkový držák, který klesá o pouhou čtvrtinu: Ano, animák... a když by Konečně doma, jež si připsalo 19 mega a vytáhlo se už na průběžných 129 milionů, tuhle výkonnost udrželo, mohlo by se protlačit až k dvoustovce jen z Ameriky.

Našlapaným kárám se z velkých premiér odvážila postavit jen romantika Nejdelší jízda. Nudně vyhlížející rutina podle knižní předlohy Nicholase Sparkse příliš nezaujala - jde spíš o další zklamání z téhle volné série adaptací, tentokrát za třináct milionů dolarů z prvního víkendu. Nezrodí se tu ani hitovka jako Milý Johne, ani nová klasika jako Zápisník jedné lásky. Jen průměr bez české kinopremiéry.

Víceméně shodné třetinové propady si připsaly tři ověřené a úspěšné tituly: Tentokrát čtvrtá v žebříčku, celkově však nejméně úspěšná je komedie Zocelovací kúra s Willem Ferrellem - průběžně na 71 milionech. Sedmimilionové víkendové výdělky vynesly Popelku na 180 mega jen z Ameriky a Rezistenci na milionů 115. Výnosné podniky...

 

Hodně zajímavé věci se ale dějí na dalších pozicích: Na sedmičce překvapuje Woman in Gold, ve které Ryan Reynolds sekunduje Helen Mirren. Uondaná konverzačka, která kdyby měla trochu lepší recenze, tlačili by ji Weinsteini stopro na Oscary, expandovala do patnácti stovek kin a vybrala v nich skoro šest milionů dolarů. Čtyři už byly v kasičce před víkendem, takže celkově tržby půjdou přes dvacku. To je slušné.

Velmi dobře si vede i hororová laskomina It Follows aka Neutečeš, která v kinech bojuje prakticky bez reklamy a pod křídly nezávislého distributora, přesto ji další dva melouny vytáhly už na jedenáct míčů. Na levnou žánrovku dobrý výkon - my uvidíme už záhy...

Nezávisláckou cestu do promítaček zvolily i dva skromné tituly uzavírající peloton: Danny Collins s oscarovým dvojblokem Al Pacino - Annette Bening si ze sedmi stovek kin vyprosil 1,6 milionu dolarů. Jen o fous nižsí sumu si pak připsala novinka miláčka velkoměstských mudrců Noaha Baumbacha While We´re Young. nejspíš půjde o jeho komerčně nejúspěšnější titul - ale jak by ne, když v něm hrají Ben Stiller a Naomi Watts...

A to se ještě níže uvedlo sci-fi Ex Machina. Čtvrt milionu ze čtyř kin? To vypadá na světlou budoucnost... 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden bude chtít Disney vzdělávat a dojímat rodinky dokumentem o opičkách Monkey Kingdom. Do pěti stovek kin se vecpou novinářské drama s Jonahem Hillem a Jamesem Francem True Story a válečné Dítě číslo 44 s Tomem Hardym a Garym Oldmanem. Výrazně větší tržby by ale měl mít horor Unfriended a hlavně dvojka Policajta ze sámošky, v níž se tlustoprd Kevin James vrací jako ňouma Paul Blart.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace