Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 7 nejlepších rolí Robina Williamse


ikona
KarelR
robin williamstéma
Komediální génius v akci. 

Ať už jste vyrůstali na Jumanji, Flubberovi nebo Hookovi, Robin Williams byl nedílnou součástí devadesátkového dětství. V dospívání jste pravděpodobně objevili jeho dramatické role, díky kterým jste ho přestali brát jen jako rozpustilého komedianta. A roky rychlého internetu vás nejspíš seznámili s brilantními stand-upy, ve kterých je jeho nespoutaný talent vidět zdaleka nejvíc.

Před energickým komikem zkrátka nebylo úniku a kdekdo jeho včerejší úmrtí uctí článkem o nejlepších rolích. Ano, jeden si můžete přečíst i tady na MovieZone. A to hned po doporučeném předkrmu, kterým je improvizace s šálou, Williamsova epizoda Whose Line Is It Anyway a sedmiminutové rozbíjení Jacka Nicholsona a hollywoodské elity.

4. Parry z Krále rybáře

Robin Williams jako otrhaný vousatý podivín, který se snaží ulovit dívku svých snů? Pro mnohé by to byl námět na ztřeštěnou komedii, Terry Gilliams ale z téhle premisy vytěžil neskutečně imaginativní a osobité drama, které je vedle 12 opic jeho nevelebenějším filmem. Parryho bych se potom nebál označit za nejnáročnější postavu, jaké se kdy Willaims ujal. A nejen Zlatý glóbus je důkazem toho, že ji uhrál naprosto s přehledem.

3. Adrian Cronauer z Dobré ráno, Vietname

Role, která Williamse dostala z televize a dodnes zůstává nejúžasnější filmovou ukázkou jeho hláškařského rozsahu. Rádiový DJ Adrien Cronauer ostatně není ničím jiným než Williamsem v uniformě (mimochodem jde o reálného člověka), takže tu snad ani nešlo šlápnout vedle. Spousta improvizovaného humoru, patřičně tíživé dramatické podloží, špičkové využití Armstrongova hitu What a Wonderful World... Zkrátka Williams v maximální formě a dodnes jeden z nejobdivuhodnějších komediálních výkonů všech dob.

2. Sean Maguire z Dobrého Willa Huntinga

Matt Damon s Benem Affleckem usedli za psací stoje a Williams si konečně mohl jít pro Oscara. Dobrý Will Hunting je bezpochyby nejznámějším filmem z vybrané sedmičky, takže ho snad netřeba dlouze představovat. Williams si v něm zachrál psychologa, který se snaží emocionálně napravit mladého rebelujícího génia. Brzy ale zjistí, že nejspíš našel rovnocenného terapeutického soupeře, a vzduchem mohou začít létat životní pravdy, které si budete pamatovat ještě dlouho po závěrečných titulcích. Důkazem jest třeba nenápadná scéna na lavičce...

1. John Keating ze Společnosti mrtvých básníků

Jak trumfnout Williamsův výkon ze Společnosti mrtvých básníků? Musíte být Daniel Day-Lewis a dvě hodiny předstírat mozkovou obrnu, jinak absolutně nemáte šanci! John Keating je totiž učitelským snem, jednou z nejinspirativnějších filmových postav všech dob. Jestli vás někdo donutí žít podle motta Carpe Diem, je to právě on. A jestli byste měli dnes večer dohnat jediný Williamsův film, je to bez debat tenhle. Najdete v něm totiž víc chuti do života než ve všem, co jste doposud považovali za filmovou vzpruhu. Kéž by takovéhle nabuzení zvládal každý, kdo sedí za katedrou a snaží se předat nějaké ty vědomosti!

Kterou Williamsovu roli máte nejraději vy? Dejte vědět v diskuzi. A pokud přihodíte nějaké to Youtube video, které si podle vás zaslouží maximum zhlédnutí, tím lépe!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace