Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 nejlepších rolí Toma Cruise


ikona
Mr. Hlad
tématom cruisetop 10top 5top10
Tom Cruise je superhvězdou už od poloviny osmdesátých let. Vybrat desítku těch nejlepších rolí tedy nebyla žádná sranda 

Je jen málo herců a hereček, kteří by se svou hvězdností mohli rovnat Tomu Cruisovi a to musí přiznat i lidé, kteří jeho úsměv a – proč to neříct – možná i trochu omezený herecký rejstřík zrovna nemusí. Cruise si však od osmdesátých let umí role vybírat sakra pečlivě a to je možná důležitější než mít talent jako Marlon Brando. Zvládá být hrdiny i záporáky. Sympaťáky i blbečky, jimž byste nejradši šlápli do ksichtu. Pohodové hrdiny i tragédiemi stíhané zoufalce. Spolupracoval se Stevenem Spielbergem, Stanley Kubrickem, Ridleym i Tonym Scottem, Robertem Redfordem nebo Oliverem Stonem. A i když mu za měsíc bude dvaapadesát, vypadá o patnáct let mladší. Jestli to je jeho nadšením do scientologie, geny nebo upsal svou duši Úsvitu přímé demokracie, nevíme. Ale máme tu deset rolí, kvůli kterým mu budeme rozhodně fandit i do budoucna. Pokud si navíc bude i v příštích letech vybírat podobně kvalitní projekty jako Na hraně zítřka, nebude to fandění vůbec těžké. 

Collateral, 2004, r. Michael Mann

Tom Cruise si za poslední tři dekády zahrál hodně různorodých rolí, démonického bělovlasého záporáka si ale střihnul jenom jednou. Další z chlapáckých duelů Michaela Manna z něj udělal nájemného vraha Vincenta, který nic neříká dvakrát a vždycky míří přesně. Jeho převážně psychologický souboj s taxikářem Jamieho Foxxe možná upadl trochu v zapomnění. Pořád ale jde o prvotřídní thrillerovou podívanou, ve které Cruise opět smazává svoji pověst usměvavého amerického sympaťáka. Tahle elektrizujcí poloha mu totiž stejně dobře jako blbnutí se stíhačkami nebo falešnými obličeji, a kdyby si vlezl k vám do auta a řekl, ať na to šlápnete, těžko byste mu odporovali. Zkrátka zabiják k pohledání ve stylově pulzující mannovské naháněčce po nočním Los Angeles. (KarelR)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace