Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 15 nejlepších momentů z Kapitána Ameriky 2


ikona
KarelR
captain america: the winter soldiermarveltéma
Co bylo nejvíc cool a co vám možná uniklo? 

Druhý Kapitán Amerika už je v českých kinech skoro týden, takže pevně doufám, že ho většina z vás stihla zhlédnout. Oslavnou recenzi jste snad neminuli, její nespoileroidní nádech ale pochopitelně vedl k tomu, že se nezaobírala spoustou důležitých drobností. Sólový comeback Stevea Rogerse je přitom nabitý vypečenými vtípky, více či méně utajenými camey a vůbec spoustou skvělých momentů (nebo rovnou scén), které si zaslouží vlastní odstavcové velebení. Připraveni? Tady je patnáct těch nejvýraznějších momentů, na které jste nejspíš reagovali spadlou čelistí nebo překvapeným úsměvem.

---=== NÁSLEDUJE SPOUSTA SPOILERŮ!!! ===---

6. Zolův comeback

Návrat Arnima Zoly Marvel tajil, v comicsech ale Red Skullův vrchní vědec figuruje jako umělá inteligence v robotickém těle, takže byla jeho účast v nějaké počítačové formě celkem pravděpodobná. Fandovská přání každopádně vyplnil zlověstný počítač (s kamerovým hledím přesně z comicsů), u kterého si Natasha neodpustí narážku na Válečné hry. Přepálené? Mnozí diváci tenhle twist asi neskousli. Nezapomínejme ale na to, že v marveláckém filmovém univerzu existují monstra z gama záření a bohové, takže by někdo, kdo za druhé světové běžně vynalézal plazmové zbraně, neměl mít s podobným kouskem sebemenší problém. Jedním ze Zolových odhalení je mimochodem vražda Howarda Starka a jeho ženy Hydrou (noviny přitom mluvily o autonehodě), což by mohlo být pro Tonyho dostatečnou motivací k tomu, aby se ve druhých Avengers vrátil do akce.

7. Dr. Strange už brzy v kinech

Veledůležitým easter eggem, který běžnému publiku nic neřekne, je zmínění Stephena Strange. Agent Sitwell jeho jméno utrousí při Kapově střešním výslechu, internet sledující fandové by přitom měli dobře vědět, že se Strangeova sólovka chystá už pěkných pár let. Špičkový neurochirurg, který se po autonehodě stane vrchním magickým ochráncem Země, tedy definitivně existuje i v marveláckém filmovém univerzu. A Hydra ví, že by jí mohl někdy v budoucnu uškodit. Snad ve Fází 3 zjistíme, jak přesně.

8. Vytržení volantu z auta

Zimní voják ve filmu předvede celou škálu terminátorských kousků, mezi ty nejnápaditější ale rozhodně patří vytržení volantu z jedoucího auta. Na tak jednoduchý a zároveň brilantní tah před ním nepřišla celá řada supersilných padouchů, Russovi touhle libůstkou ale jen startují asi nejlepší akční scénu filmu. Následuje... tak trochu Nelítostný souboj po marvelovsku?

9. Cameo Stana Lee

Asi netřeba vysvětlovat, že má Stan Lee, tvůrce řady marveláckých hrdinů, cameo skoro v každé comicsovce s rudým úvodním logem. Strážný v muzeu, který neuhlídá Kapitánovu původní uniformu, přitom patří mezi ty zdaleka nejzábavnější štěky, jaké pro něj kdy kdo vymyslel.

10. Abed!

Mimo Stana Lee se v druhém Kapovi skrývají ještě (minimálně) čtyři camea. Joe Russo, jeden z bratrů režisérů, hraje doktora ve Furyho tajném bunkru. Ed Brubaker, tvůrce Zimního vojáka a autor celé comicsové série, kterou se film inspiroval, se příznačně objeví mezi vědci Hydry, kteří Buckymu v současnosti vymývají mozek. Vypravěči na Kapově výstavě propůjčil hlas Gary Sinise (aka poručík Dan), podle čehož se dá usuzovat, že Forrest Gump patří do marveláckého filmového univerza! A konečně fanoušky seriálu Community, z něhož Russovi režírovali nejen pilotní epizodu, určitě potěší sám Abed (Danny Pudi) jako technik, který Kapovi otevře dveře do řídící místnosti shieldovské základny Triskelion. Schválně, jestli se touhle bokovkou pochlubí v některé z příštích epizod...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace