Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 7: Nejameričtější hrdinové


ikona
Mr. Hlad
moviezonetématop
Kdo na velkém plátně nejsrdnatěji chránil hvězdy a pruhy? 

Kapitán Amerika už se vřítil zpátky do českých kin a vzhledem k tomu, že jeho kostým připomíná americkou vlajku a svým superhrdinským jménem dává celkem jasně najevo, za čí stranu kope, je jasné, že je to patriot. My jsme se ale rozhodli podívat na pár dalších borců, kteří jsou ochotni pro vlajku s hvězdami a červenými pruhy položit život. Nebo jich pár desítek vzít.

5. Air Force One. 1997, Wolfgang Peterson

"Vypadni z mýho letadla!" Legendární věta z filmu, který většina lidí buď miluje nebo nenávidí. Moje vzpomínky jsou ale jednoznačně pozitivní, protože jsem Harrisona Forda odjakživa zbožňoval a vidět Indiana Jonese jako amerického prezidenta, který nakopává teroristická pozadí, byl svátek při každé televizní repríze. Jistě, Air Force One je ultimátně patetická akční ptákovina, další z úsměvných následovníků Smrtonosné zbraně. Na mě ale Fordovy tvrďácké pohledy zkrátka fungovaly, a jelikož si tu Gary Oldman střihnul patřičně zlověstného záporáka, nebylo co řešit. Navíc z hlavy nadosmrti nevymažu scénu, ve které se jeden ze stíhacích pilotů ("Dvojka!") obětuje, aby zachránil prezidenta a zbytek posádky. Veškeré zvěsti o amerických borcích, co jsou ochotni položit život za hvězdy a pruhy, v tu chvíli dostaly tak reálné obrysy, že z toho moje tak dvanáctileté já mělo skoro trauma. A ne... radši se mě neptejte, kdy jsem ten film viděl naposledy. (KarelR)

Zajímavost: Harrisonův prezident James Marshall předloni vyhrál anketu, ve které se vybíral nejlepší filmový prezident, který by měl reálně nastoupit do úřadu.

Nejlepší scéna: Ehm... Vypadni z mýho letadla!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace